Bodrum Gündem

EMRE KÖROĞLU’NA INNOVASYON ZİRVESİNDEN ÖZEL DAVET…

EMRE KÖROĞLU’NA INNOVASYON ZİRVESİNDEN ÖZEL DAVET…

Türkiye’nin yerli yeniliğini temsil edilen Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından organize edilen MMG 3. AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, 17-18 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber

İki gün süren ve 14 oturumda 60 konuşmacının yer aldığı MMG 3. AR-GE & İnovasyon Zirvesi’nde Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı ve Gastro Mutfak’ın sahibi Emre Köroğlu da bu zirveye davet edilen özel konuklardan biri oldu.

Gastro Mutfak sahbibi Emre Köroğlu, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki teknoparklar, kalkınma ajansları, Ar-Ge merkezleri ve üniversite projelerinin ve yerli firmaların buluşlarının zirve katılımcılarına sergilendiği MMG 3. AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ne Gastro Mutfak Olarak davet edilmelerinin, kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Emre Köroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; Yiyecek ve içecek sektöründe hizmet vermek amacıyla Muğla ili Bodrum ilçesinde kurulan Gastro Mutfak, 2000 yılından günümüze endüstriyel mutfak sektöründe proje, imalat, servis, montaj, bakım ve satış sonrası servis departmanlarıyla kusursuz hizmet vermektedir. Birçok otel, hava limanı, üniversite, hastane, laboratuvar, alışveriş merkezi, askeri tesis, restoran, bar vb. tesislerinin projelerinde imzası bulunan Gastro Mutfak Fabrikasında ar-ge/inovasyon ve proje departmanları da bulunmaktadır.  Gastro Mutfak, isteğe uyarlanmış, yenilikçi ve etkin ürünleri ile projelerinize uygun çözümler üreten, sektöründe lider bir ekipman üreticisidir.

Bugün onurluyuz. Yapmış olduğumuz Ar-GE ve novasyon çalışmalarımızın devlet tarafından da takdir edildiğini görüyoruz. Muğla, Denizli ve Aydın üçgeninden Kalkınma Ajansı KOSGEB tarafından aranarak, bu zirveye davet aldık. Bu zirve, devletin yüksek teknoloji üreten firmalarının ürettiği ürünleri devlet kamu kuruluşlarına sergileme imkanı buldukları bir zirve. Biz de geliştirdiğimiz ödüllü ürünlerimizi bu sergide kamu kurum ve kuruluşlarına s0ergileme imkanı bulduk.

Bodrum’u temsilen bu zirvede yer almış olmamız da bir başka gurur kaynağı oldu bizim için. Özellikle Denizli ve Aydın gibi merkezlerden sıyrılıp Bodrum’dan katılmak, Bodrum’da yarattığımız ürünlerin tanıtımını İstanbul’da yapmış olmak bizi gerçekten gururlandırdı. Aldığımız tepkiler de oldukça iyiydi. İnanın Bodrum’dan katılıyoruz dediğimizde herkesin yüzünde gülücükler açtı. Kimisi şaka yaptığımızı sandılar. Ancak ürünlerimizi gördüklerinde oldukça etkilendiler. Umarım bizim gibi Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarına önem veren firmalar artar ve bu gibi fuarları Bodrum’a kazandırabiliriz. Bu sayede, Bodrum’da yaşanan beyin göçünün de önüne geçebiliriz. “

Sağlıktan uzay araştırmalarına, savunma sanayiinden enerjiye, iletişimden çevre konularına kadar buluşların ve icatların sergilendiği zirvede, yerli elektrikli otomobil ve uzaktan kontrol edilebilen yeni nesil akıllı davlumbaz ve ocak, Türkiye’de ilk kez bu zirvede sergilendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.