Bodrum Gündem

ANT OLSUN Kİ CUMHURİYET’İ YAŞATACAĞIZ..!

ANT OLSUN Kİ CUMHURİYET’İ YAŞATACAĞIZ..!

 ÇYDD Bodrum Şubesi her yıl geleneksel hale gelen 29 Ekim Cumhuriyet Yemeğini bu yıl 29 Ekim Pazartesi günü 12.00-15.00 saatleri arasında Bodrum Halk Eğitim Merkezi önündeki Meydan’da halka dağıtacak.

Bodrum Gündem Haber

Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında çalışmalarına devam eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Bodrum Şubesi olarak her yıl Cumhuriyet Bayramlarında gelenekselleşen, kuru fasulye-pilavdan oluşan ”Zafer Yemeği”ni bu yıl 29 Ekim Pazartesi günü 12.00-15.00 saatleri arasında Bodrum Halk Eğitim Merkezi önündeki Meydan’da yapacağını duyurdu. Bodrum halkıyla paylaşılacak  ZAFER YEMEĞİ menüsü, bilindiği gibi, Sakarya Zaferi’nden sonra şanlı ordumuza minnet yemeği olarak sunulmuştu.

Ant Olsun Ki Cumhuriyet’i Yaşatacağız..!

Ayrıca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezinden yapılan yazılı basın açıklaması şu şekildedir;

29 Ekim 1923, 95 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Türk ulusuna özgürlüğünü, birey olmayı, demokrasiyi, insanca yaşamanın ilkelerini kazandıran “Cumhuriyet”i ilan ettiği gündür. Cumhuriyet Bayramını kutlarken bizler aslında, Türkiye’yi Türkiye yapan değerleri, Atatürk devrimlerini, laik yaşam biçimini, kadınlarımızın eşit haklarını kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, bu vatan için hayatını feda etmeyi göze alan Mehmetçiklerimizin eseridir.

Yüce Türk ulusunu, mucizeler yaratan bir savaş sonucunda bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuşturan ve bizlere bir vatan armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyoruz.

29 Ekim her bireyin Atatürk Cumhuriyetini yaşatmak için bir kere daha ant içme günüdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.