Bodrum Gündem

7 VEKİL MUĞLA İÇİN BULUŞTU…

Muğla Ticaret Borsası ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortak girişimleri sonucu düzenlenen “Muğla Odaları ve Borsa” toplantısında Muğla’nın 7 milletvekiliyle, oda başkanları bir araya geldi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla’nın 7 milletvekili Muğla Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ortak toplantıda bir araya gelerek merkez ve ilçelerin sektörel taleplerini dinledi.

Menteşe ilçesindeki toplantıda AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, CHP Milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan, Burak Erbay, Süleyman Girgin’le İyi Parti Milletvekili Metin Ergun yer aldı.

Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, toplantının Muğla için bir ilk olması nedeniyle önem taşıdığını vurgulayarak talepler noktasında hazırlanan dosyaların tüm milletvekillerine iletileceğini kaydetti.

“Üst kimlik Muğla olmalıdır”

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, toplantıdaki kaynaşmanın kendisini mutlu ettiğine değinerek, “Muğla’nın bu anlamda hakikaten daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Çok iyi bir uyum içinde çalışıyoruz. Bu uyumu diğer parti vekillerimizle de sağlayacağımızı düşünüyorum. Çünkü üst kimlik Muğla olmalıdır. Kalıcı olan Muğla’ya yaptığımız hizmetler olacak. Neticede bu bizim görevlerimiz gün gelecek sona erecek ama ismen anılmaktan daha büyük onur verici bir duygu olduğunu sanmıyorum. Bazı gündem maddelerine baktım, buradakilerin bazılarını biz bakanlarımızla görüşerek adeta taarruz ettik. Muğla milletvekilleri olarak bize daha sempatiyle bakıyorlar. Çünkü dünyanın gözbebeği ilçelerimiz burada. Bodrumumuz, Marmarisimiz, Fethiyemiz, Köyceğizimiz, her tarafımız dünya güzeli. Harika bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun da bir torpili var. Bizleri çok yakından takip ediyorlar. Benim geçmişten de bir belediyecilik tecrübem var. Diğer milletvekili arkadaşlarımla aciliyet sırasına göre bakanlıklarımızı boğmadan elimizden geldiğince bu çabamızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

“Ortak sevdamız Muğla”

AK Parti Muğla Milletvekili Gökcan da ortak sevdanın Muğla olması gerektiğini vurgulayarak, “Ortak sevdamız Muğla. Muğla için lobi çalışması yapılması gerekiyor. Bazı iller var. Oralara baktığınızda ticaretinden, ekonomisinden, STK’sından hepsi bir araya gelince onlar için siyaset önemli değil ve üst akıl önemli. Bunlardan biri Gaziantep’tir, Kayseri’dir, Kocaeli’dir, Antalya’dır, Rize’dir. Ama Muğla’ya gelince bu anlamda zayıftık ama bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Bunu daha sık planlamalıyız ve siyasi parti gözetmeksizin Muğla için ne yapılması gerekiyorsa hepsini yapmaya hazırız. Bizim kapımız her zaman açık.” dedi.

Diğer milletvekilleri de toplantının önemini açıklayan konuşmalar yaptı.

Oturumlarda sunum yapan Fethiye Ticaret Odası tarafından Babadağ Teleferik Projesi ön izin hakkı ve Ölüdeniz Belcekız Plajı işletme hakkının devri, Milas Ticaret Odası tarafından, Milas’a doğalgaz getirilmesi ve yine Milas’ta yapılması istenen modern fuar alanı ve kongre merkezi, Muğla Ticaret Odası tarafından yeni işyeri açacak işletmelere 5 yıl süreyle vergi indirimi sağlanması ve eğitim sektörünün KOBİ kapsamına alınması, İMEAK Fethiye Şubesi tarafından KDV sorunu, Muğla yat imal ve çekek yerleri sorunu ile deniz turizmi altyapı sorunu, İMEAK Bodrum Şubesi tarafından yat filosunun yenilenmesi, marinalar ve iç limanların deniz kirliliği ile deniz turizmi işletmelerinin teşvik ve imkânlardan yararlanması, İMEAK Marmaris Şubesi tarafından yurt içi ve yurt dışındaki fuarlarda Muğla bölgesinde tek çatı altında tanıtım yapılması konuları aktarıldı.

Toplantı sonrası hazırlanan dosyalar, milletvekillerine iletildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.