Bodrum Gündem

BESİAD’DA ENGİN KAPLAN BAŞKAN SEÇİLDİ…

BESİAD (Bodrum İş Adamları Derneği) Seçimli Olağan genel Kurul toplantısında Engin Kaplan başkanlığa seçilirken, yönetim kuruluna dernek adına iktisadi işletme açma yetkisi uzun müzakerelerin ardından oy birliği ile kabul edildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

BESİAD (Bodrum İş Adamları Derneği) ‘ın 10. Seçimli Olağan genel Kurul toplantısı Bodrum Ticaret Odasında  gerçekleşti. 4 yıl önce BESİAD’a başkanlık yapan Engin Kaplan oy birliği ile yeniden seçildi.

10 . seçimli olağan genel kurul toplantısı turizmci Ahmet Biçer’in Divan Başkanlığında yapıldı. Tek liste ile seçime gidilen genel kurula saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı.

Yönetim Kurulu üyesi Kemal Özyurt tarafından okunan faaliyet raporunda Güney Ege Federayonuna üyelikten yönetim kurulunda yer almaya, Türkiye’nin en büyük iş dünyası çatı örgütü olan TÜRKONFED ile iş birlikteliğine, sosyal sorumluluk projelerinden, 250 girişimciye sertifika verilmesine, her biri kendi alanında uzman kişilerle ayda bir düzenli olarak gerçekleştirilen Perşembe toplantılarına, protokol ziyaretlerine kadar BESİAD’ın Emre Köroğlu başkanlığında 60 tan fazla etkinliğe ev sahipliği yaptığı ifade edildi.

Kemal Özyurt’un ardından Enver Kılıç tarafından 2016 yılından bu yana yapılan dernek adına yapılan harcama ve gelirlerin yer aldığı finans raporunu okudu. Daha sonra Faaliyet ve denetim raporu oy birliği ile kabul edildi.

“Dijital Dönüşümü ve Değişimi Görmezden Gelemeyiz…”

Emre Köroğlu, görev yaptığı döneme dair bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Köroğlu “BESİAD  olarak 2017-2018  yıllarında tüm çalışmalarımızla bu değişimin bilinci içerisinde davrandık. Dünyanın en kritik gündemi olan dijital dönüşümü etkinliklerimizin odağına aldık. Bu çalışmalarımızı yaparken tüm bu değişim sarmalından yerel de toplumsal etkileri iyi analiz ederek, gerekli görmüş olduğumuz farkındalık yaratan, ilgi odağı olan projelerin altını çizdik.” Derken hızla değişen ve gelişen dünyada diğer kurum ve kuruluşlar ile etkileşimini arttırmak, Bodrum’dan tüm Türkiye’ye ve dünyaya ulaşan kapı olan GESIFED e üyeliğimizi gerçekleştirip Güney Ege Federayon yönetiminde yer alarak Türkiye’nin en büyük iş dünyası çatı örgütü olan TÜRKONFED iş birlikteliğine  başladıklarını kaydetti.

Emre Köroğlu konuşmasına şöyle devam etti “Yönetimde bulunduğumuz zamanda, her zaman olduğu gibi, sıklıkla Türkiye ekonomisinin önündeki riskler ve fırsatlar ile ilgili görüşlerimizi açıklamaya devam ettik ve bu yönde bilgilendirici etkinlikler düzenledik. Makroekonomik verileri düzenli olarak analiz ederek kamuoyu ile görüşlerimizi paylaştık. Toplumsal dönüşüme yönelik politika alanlarının en önemlisi olan eğitim alanındaki çalışmalarımıza da hız verdik. Eğitimde ve küresel rekabet gücünde anahtar bir kavram olarak öne çıkan girişimcilik eğitimleri Kamu Kurum ve kuruluşlar ile iş birlikteliği içerisinde çalışmalara devam ettik. Gençler başta olmak üzere toplumun her kesiminde girişimciliğe ilişkin farkındalığı artırma, girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunma hedefiyle başlattığımız proje 250 girişimciye sertifikaları ile birlikte verilmesiyle rekor bir katılımla kapandı.

Bodrum iş insanlarını odağa alarak, onların büyümelerine destek olunması, dolayısıyla bu bölgelerde refah ve gelir artışına katkı sağlanmasını amaçladık. Bu bağlamda” Ege İhracatçı Birliği ile Elele” ve her yıl gerçekleştirdiğimiz “İş Dünyası Zirvesi” ile başarılı toplantılar düzenledik.

Bunun yanında Turizm sektörü, inşaat sektörü, ağırlama sektörü, denizcilik sektörü, eğitim sektörü, imalat sektörü gibi mümkün olduğunca üyelerimizin iş kolları için yapmış olduğumuz çalışmalar başarılı bir şekilde sonlanmıştır.  Kamuoyuna verdiğimiz mesajlarda, demokraside ilerlemenin kalıcı ve sürdürülebilir olması halinde ekonomik kazanımların olacağını belirttik. Özgürlükler, demokrasi ve hukuk toplumu olmadan; istihdam yaratmaktan, katma değer yaratmaktan, bahsetmenin mümkün olmadığından sıklıkla bahsettik. BESİAD gerçekleştirdiği faaliyetler ile Bodrum’un geleceğine geniş bir vizyon ile bakmayı başarmıştır. “ dedi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi olan dernek adına İktisadi İşletme Kurma yetkisinin yeni yönetim kurluna verilmesi maddesi uzun müzakereler sonunda oy birliği ile kabul edildi.  Ayrıca genel kurula verilen önergede yer alan dernek tüzüğündeki bazı maddelerin değişikliğine yönelik talep imzaları olmasına rağmen salonda fiili olarak yeterli çoğunluğun bulunmaması nedeni ile gündeme alınmadı. Gündeme alınması durumunda BESİAD’ın İş Adamları olan kısmının kadın üyelerin de yer alması nedeni ile İş İnsanları olmasına yönelik değişiklik de hayata geçmemiş oldu.

Sonrasında yeni dönem başkan ve yönetim kurulu seçimlerine geçildi.  4 yıl önce BESİAD Başkanı olan Engin  Kaplan’ın başkan olarak önerildiği tek liste ile seçime gidildi ve oy birliği ile liste onaylandı.

Engin Kaplan, iki yıl süreyle başkanlık yapacağı BESİAD’da yapacağı faaliyetlerle ilgili bir konuşma yaptı. Kaplan;  Bodrum’un sezon dışındaki zamanlarda bölgede hayata geçecek fuarlarla canlılık kazanacağını, yerel olmaktan çıkan çöp sorununun çözümünde BESİAD’ın paydaş olabileceğini, Bodrum’un iddiası olan marka turizm destinasyonu olmasının önünde var olan birçok engelden biri de tabela mezarlığı görünümünde olmasının önüne geçilmesi için swap analizi yapmanın önemine değindi.

Turistik Çeşitliliği Güçlendirme Yönünde Projeler

BESİAD yeni dönem başkanı Engin  Kaplan “Bodrum turizm sektörü, tüm paydaşlarıyla,  maalesef turizm icra etmekten ziyade turist konaklatmak noktasında sıkışmıştır. Bölgemizin lokomotif sektörü olan (olması gereken) turizmin tıpkı fuar projesi gibi çok çeşitli proje, argüman ve kavram ile güçlendirilmesi gerekmektedir.

Seyir tepeleri, tramvaylar, özel sokaklar, ortaya/öne çıkarılabilecek tarihi değerler, müzeler, hikâyeler, sinema ve dijital ortam ürünleri gibi başlıklar çoğaltılarak proje unsuru haline getirilebilir, icra edilebilir ya da icra edebilecek kurumlara sunulabilir. “ dedi. Kaplan ayrıca “Mavi Yolculuk ve Bodrum Guletinin Marka Değerini Artırmak,

Tekne imalat sektörünün sorunları, Bodrum mimarisinin korunması, Bodrum inşaat sektörünün sorunları, Bodrum inşaat malzemeleri sektörünün sorunları, İş dünyamızın küresel değişimi eğitim kanalıyla yakalaması yönünde çalışmalar, Bodrum eğlence sektörünün sorunları, gibi yaşadığımız bölgedeki sorunlara eğilmek, çözümler üretmek de BESİAD gibi iş insanlarının aynı platformda buluştuğu bir çatının görevi olmalıdır.

Bunların yanında çok önemsediğimiz ve iş dünyamızın önemli sorunlarından biri de bordrolu çalışanlarımızın, iş arkadaşlarımızın ulaşım sorunu ve maliyetleridir. Bu konuda daha önceden de yapmış olduğumuz çalışmaları tekrar masaya yatırarak tüm paydaşların yararına olacak bir model ile çalışanlarımızın çok daha ucuz maliyetlerle işyerlerine ve evlerine ulaşmalarını sağlamalıyız. “ dedi.

Toplantı sonunda yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri kendi aralarında yaptıkları toplantı ile yeni yönetim kurulunda görev dağılımını gerçekleştirdi. Yapılan yeni seçimle birlikte BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Engin Kaplan, görevine resmen başlamış oldu.

BESİAD 10. Dönem Yönetim Kurulu Asil ve yedek üyeleri şu şekilde;

Yönetim Kurulu Asil Üyeler

Engin Ali Kaplan – Başkan

Neslihan Nazlıoğlu – Başkan Yardımcısı

Kemal Özyurt – Genel Sekreter

Enver Kılıç – Sayman

Elvan Bilgin – Üye

Şehval Öztürk – Üye

Ethem Sagat – Üye

Ayberk Apaydın – Üye

Yılmaz Algül – Üye

Zeki Aydınlıoğlu – Üye

Bülent Çukur – Üye

Murat Ogan – Üye

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri                               

Kamil Abuzer Küsülü

Feridun Sezgin

Mithat Karabıyıkoğlu

Mustafa Özçetin

Ahmet Şefik  Ertem

Serkan Deveci

Nazlı Aydoğan

Burak Göğerçin

Murat Özkaya

Alptekin Polat

Ahmet Gümüş

Gündüz Nalbantoğlu

Disiplin Kurulu Asil Üyeler                                                  

Ahmet Biçer

Yaşar Kaya

Sinan Özer

Disiplin Kurulu Yedek Üyeler                                  

Kerim Çangır

Abdullah Servet

Sevinç Gökbel

Denetleme Kurulu Asil Üyeler                                                        

Neslihan Turhan

Kazım Aslan

Hüseyin Boyacı

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler                            

Mehmet Yaranoğlu

Mehmet Dağoğlu

İsmail Erdoğan

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.