Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Örgütünün Coşkulu Cumhuriyet ve Dayanışma Gecesi…

Bodrum CHP İlçe Örgütü her 29 Ekim’de olduğu gibi Cumhuriyet ve Dayanışma yemeği düzenledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen CHP Bodrum İlçe Örgütü Cumhuriyet ve Dayanışma yemeği adeta doldu taştı. Bin kişi için hazırlanmış olan salonda bazı partililer ayakta kalınca ek sandalyeler getirildi. Cumhuriyet ve Dayanışma yemeğinin CHP Bodrum İlçe Yönetimi başta olmak üzere Kadın ve Gençlik Kolları tarafından oldukça titizlikle hazırlandığı ve büyük emek harcandığı dikkat çekti.

Cumhuriyet ve Dayanışma yemeğine Ankara Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, gün içinde gerçekleştirilen Genel Kurul ile BESİAD Başkanlığına seçilen Engin Kaplan, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, ÖDP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Çilsal, Eğitim-Sen Bodrum Temsilcisi Ahmet Paksoy, Bodrum’da faaliyet gösteren STK Temsilcileri ve CHP üyeleri katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Cumhuriyet’in kuruluşunda emeği geçenler, kurtuluş savaşımızda ve demokrasi yolundaki şehit olanlar için saygı duruşunda bulunulduktan sonra, büyük bir coşku ile hep birlikte İstiklal Marşı söylendi.

CHP Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Zor tarafından hazırlanan Cumhuriyetin Kuruluş öyküsünün anlatıldığı slayt gösterimi gerçekleştirildi.

“Bizim mücadelemiz kendi kendimizle değil…”

Cumhuriyet ve Dayanışma yemeğinin ev sahipliğini yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ilk sözü alarak konuşmasına geçtiğimiz hafta, Tunceli’de donarak şehit olan iki askere rahmet dileyerek başladı. Karahan “Öncelikle donarak şehit olan iki askerimize rahmet diliyorum. Bunun tek sorumlusu devletin en üst kademsidir ve onunla mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Akyarlar’dan Mazı’ya kadar herkesi desteğe bekliyorum. Dün dünde kaldı. Küslük kabul etmiyorum. Mücadele alanını geniş tutmalıyız. Mücadelemiz kendi kendimizle değil. 31 Mart’ta seçime girecek olan sekiz belediye başkan aday adayımla da gurur duyuyorum. Hepsinin bu görevi layığı ile yapacaklarını biliyorum. Bunca yoğun işleri arasında Bodrum’a gelerek bize güç veren, umut veren Genel Başkan yardımcımız Yıldırım Kaya’ya da teşekkür ediyorum. Aday adaylarımızdan hangisi ile yola devam edersek edelim, Bodrum’da CHP bayrağı dalgalanacaktır. Bunu başaracak olanlar da CHP’li yurtseverlerdir…”  dedi.

Konuşmasını tamamlayan Başkan Halil Karahan Bodrum belediye Başkanlığı için aday adayı olanları sahneye davet etti. Başkan aday adayları ile birlikte Ankara Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP kadın ve Gençlik Kolları hep birlikte gazetecilere birlik ve barış mesajı içeren pozu verdiler.

Başkan Kocadon: “İnanlar asla kaybetmez…”

Halil Karahan’ın konuşmasının ardından söz alan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise yine çok manidar bir konuşma yaptı. Başkan Kocadon “Bodrum’da CHP’den Belediye başkanı olma şerefini bana vermiş olmanızdan dolayı teşekkür ediyorum…” sözleri ile konuşmasına başladı.  Kocadon “Öncelikle bu salonu bu kadar güzel hazırlayan ilçe başkanım Halil Karahan’a teşekkür ediyorum. Buradaki pozitif enerji dalga dalga Anadolu’ya yayılacak.

İnananlar asla kaybetmez. İnancımız ve dik duruşumuz var. Ülkemin en güzel kaleleri bizim. Yeni kaleler keşfetmemizin startını buradan veriyoruz. Güzel günler bizi bekliyor. Siz de görüyorsunuz gidip gidip geliyorum. Eğilmiyorum, eğilmeyeceğim. 7 kere 10 kere de düşsem de eğilmeyeceğim. Rahat uyuyun. Sizlerin içinden çıkan bir değer olarak 86 yaşındaki annemi üzmek gibi bir lüksüm yok…” dedi.

Başkan Kocadon: “Aday adayları gelip benden müsaade istediler…”

Başkan Kocadon konuşmasını şu sözler ile sürdürdü; “Kendi meclisimde çıkan aday adaylarına saygı duyuyorum. Her biri aday adayı olmadan önce gelip müsaade istediler. Bu bir siyasi etik anlamına gelir. Siyasi etik kurallarına uymak lazım, yoksa birbirimize düşeriz. Kim seçilirse seçilsin malımla, canımla, paramla onun yanındayım.  Omuzlarımda sizlerin sorumluluğu var. Onun için birlik olacağız. Bodrum’u tüm Türkiye’ye örnek göstereceğiz…”

CHP Muğla İl Başkanı Kurulu Öyküsünü Anlattı…

İnancını ve onurunu kaybetmeyen Cumhuriyet Halk Partililer diyerek konuşmasına başlayan CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, kısaca Cumhuriyetin kuruluş öyküsünü katılımcılar ile paylaştı.

Bu ülkenin başkenti Ankara, yönetim şekli de Cumhuriyettir…”

Bodrum CHP İlçe Örgütünün yemeğine katılmak, ilçe yönetimi, ilçe örgütü ve Bodrum belediye Başkanlığı ile meclis üyeliği aday adayı olanlarla görüşmeler gerçekleştiren Ankara Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da söz alarak önce Türkiye’nin siyasi gündemine dair değerlendirmelerde bulunduktan sonra daha önce Genel Kurmay Başkanlığı yapmış olan Milli Savunma Bakanının iki askerimizin donarak şehit olmasından sorumlu olduğunu ve derhal görevini bırakması gerektiğini sert sözlerle ifade etti. Gençlerin ve kadınların çok önemli olduğuna da dikkat çeken Kaya “Kim ne söylerse söylesin bu ülkenin başkenti Ankara, yönetim şekli de Cumhuriyettir. Bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ne havalimanlarından ne de bizim yüreğimizden kimse sökemeyecektir…” dedi. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının liderliğinde ayağı çıplak ama inancı tam Anadolu halkı ile yediş düvele karşı, emperyalizme karşı mücadele vererek Cumhuriyet rejiminin kurulduğunu kaydeden Yıldırım Kaya “Mustafa Kemal ve arkadaşları Cumhuriyeti kurarken, Avrupa’dan, Amerika’dan ya da başka bir yerden örnek almadılar. Bizler geçmişimize baktık ve Pir Sulatanları, hacı Bektaş Velileri, Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Ahi Evranı örnek aldılar…” dedi.

“Cumhuriyeti Devrimciler Kurdu Devrimciler Yaşatacak…”

Yıldırım Kaya “Cumhuriyeti Devrimciler Kurdu Devrimciler Yaşatacak…” sözleri ile devam ettiği konuşmasının son bölümünde ise iktidarın andımızı kaldırmaya gücünün yetmeyeceğini ifade ederek “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti geriletmeye gücünüz yetmedi, yetmeyecek. Emperyalizme boyun eğmeyen Mustafa Kemal’in askerleri sizin andımıza karşı çıkmanıza mı boyun eğecek? Hadi oradan, hadi oradan. Yolunuz açık olsun, mücadeleniz başarılı olsun. Cumhuriyetimiz kutlu geleceğimiz aydınlık olsun…” şeklinde sözlerini tamamladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın coşku dolu konuşmasının ardından CHP Muğla ve Bodrum Gençlik Kolları üyeleri “Güzel Günler Göreceğiz” şarkısı eşliğinde “Ne mutlu Türküm” diyene direk yeri göğü inlettiler.

Cumhuriyet ve Dayanışma Yemeği gece boyunca Aykoç Band grubunun şarkılar-danslar ve oyunlar ile geç saatlere kadar devam etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.