Bodrum Gündem

Kemal Güneri “Sokak istediği için adayım…”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 8. Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Güneri, adaylık açıklamasını ilçe binası önünde yaptı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum belediye Başkanlığı aday adayı Kemal Güneri, 29 Ekim 2018 Pazartesi günü  partinin ilçe binası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla niçin belediye başkanlığına aday olduğunu ve projelerini açıkladı.

Basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, belediye başkanlığına aday adayı olan Taner Uslu, Mehmet Özalın, Mustafa Saruhan, Refik Ülgen, Ahmet Aras ve Ali Öztürk ile partililer katıldı. Mehmet Kocadon da tüm aday adaylarının yanında durmaya söz verdiği gibi aday adaylık açıklamasını yapan Kemal Güneri’nin de yanında yerini aldı. CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı da Bodrum Belediye Başkanı aday adaylık açıklamasını yapan Kemal Güneri’yi yalnız bırakmadılar.

“Herkesin seçme ve seçilme hakkı vardır. Hiç birimizin yorum yapma hakkı yoktur…”

İlçe Başkanı Halil Karahan, açılış konuşmasında “Evet bitti diyorduk ki parti emekçisi kardeşimiz Kemal Güneri de belediye başkanlığına adaylık başvurusunda bulundu. Yolu sevgiden, barıştan, hoşgörüden, birlik ve dayanışmadan geçsin. Kendisine başarılar diliyorum…” dedi.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, partisinin demokrasi aşkının gözler önünde olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; “Herkesin seçme ve seçilme hakkı vardır. Bunun üzerine hiç birimizin yorum yapma hakkı yoktur. Herkese saygı duymak zorundayız. Eğer bu saygıyı duyamıyorsak, demokrasiden, bireysel hak ve özgürlüklerden söz etmemiz mümkün değildir…” dedi.

“Sokak, Çarşı İstediği İçin Adayım…”

Daha sonra söz alan Bodrum Belediye başkan aday adayı Kemal Güneri; “Bana omuz, umut ve güç verdiniz. İyi ki varsınız. Hep aday ol dediniz. Adaylığını ne zaman açıklayacaksın dediniz. Ben de sorumluluktan kaçmayıp son gün müracaatımı gerçekleştirdim. 20 yıl önce sandıktan seçilerek meclis üyesi olarak görev yaptım. İz bıraktım ki beni göreve yeniden davet ettiniz. Cadde, sokak, çarşı banu hep dile getirdi, teveccüh gösterdi.  Niçin aday olduğumu sordunuz? Ben de bu yüzden adayım…” dedi.

Hedeflediği projeler ile ilgili gereken izin ve prosedürler tamamlanınca icraata başlayacağının altını çizen Kemal Güneri sözlerini şöyle sürdürdü “Öncelikle ilk acil ihtiyaçları, gereken eksiklikleri gidereceğim. Bodrum limanını balçıktan temizleyeceğim. Görev verilirse Büyükşehirin de meclis üyesi  olacağım. Şurada gözümüzün önünde duran Aya Nikola Kilisesi’nin restorasyonun tamamlanıp turizme kazandırılmasını sağlayacağım. Bodrum Orman İşletme Şefliğine Güvercinlik Torba güzergahında yeni bir bina kazandırarak mevcut meydanın denizle buluşturacağız. Ayrıca karşı adadaki camimizi de restore ettireceğim. Oranın cami duvarları bile yıkık. Yel değirmenlerinin restore edilip Değirmenler Tepesi’nin gençlik parkı haline getireceğim. Çünkü buralar iyi bir seyir tepesidir. Kaldı ki mülkiyet sahipleri mevcut durumdan memnun değil. Buraların vergisini verip hiçbir gelir elde edemiyorlar. Gölköy’deki küçük gölün botanik parkı haline getirilmesi gerekiyor. Oradaki hurma çeşidi dünyada nadir bulunan bir çeşittir ve koruma altına alınması lazım. Oraya sahip çıkılabilir. Ayrıca bazı yerlerde çok fazla trafik ışı var ve bu da yaşanan trafik sorunlarının ana nedenlerinden biridir. Alt geçit gerektiren noktalarda bunu hayata geçireceğiz.  Bodrum’un çocukları ile  her yerinin ağaçlandırılmasını sağlayacağız. Pırıl pırıl bir pazaryeri ve otogar sözü veriyorum. Çeşmeden akan suyun devamlı ve ucuz  olmasını sağlamaya adayım. STS Okul gemisi ile 19 Mayıs’ta Samsun’a varılması gibi projelerim var. Yüksek elektrik fiyatları nedeniyle en azından Belediyenin elektrik giderlerinin güneş panelleri ile çözülmesini düşünüyorum. Son olarak bu kadar çok belediye personelini işten çıkarmayacağımıza göre daha verimli çalıştırılmasını sağlayabilirim…” dedi.

Açıklamanın ardından İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve başkan aday adayları basın mensuplarına poz verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.