Bodrum Gündem

Bodrum’da Meyve ve Sebzelerde İlaç Kalıntısı Denetimleri Yapılıyor…

Bodrum’da Meyve ve Sebzelerde İlaç Kalıntısı Denetimleri Yapılıyor…

Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri insan sağlığına yönelik risklerin oluşmaması için “hasat öncesi pestisit kalıntısı” denetimlerini arttırdı.

Bodrum Gündem Haber

Konu ile ilgili saha çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Ziraat Mühendisi Serkan Kızılırmak; çalışmaların amacının öncelikle insan sağlığı açısından tüketilebilir gıda kaynaklı ürünlerde ilaç kalıntısının önüne geçebilmek ve bununla birlikte sürdürülebilir tarımın uzun vadede bilinçli bir şekilde ilerlemesini sağlamak olduğunu söyledi.

Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fahrettin Doğan ise konu ile ilgili olarak “Hasat öncesi pestisit kalıntısı” çalışmaları kapsamında Bodrum’un farklı bölgelerinde yıl içerisinde birçok tarımsal ürün için denetimler gerçekleştirdiklerini söyledi. Özellikle Bodrum için bir marka değeri taşıyan “Bodrum mandalinası” ve bölgede yetiştirilen diğer tarımsal ürünlerin sürdürülebilirliği açısından yürütülen bu çalışmaların önemine vurgu yapan Doğan; İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak temel amaçlarının “Tarladan Sofraya Güvenli Gıda”nın ulaşması olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.