Bodrum Gündem

İYİ Parti’nin Bodrum ve Muğla Büyükşehir İçin Sürpriz Bir Adayları Çıkabilir… (Yorumlu Haber)

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ve Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun Bodrum’da görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Oldukça dikkat çeken değerlendirmelerin yapıldığı basın toplantısında Bodrum için sürpriz bir aday olabileceği ifade edilirken, “Acaba Mehmet Tosun da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na mı aday mı? sorusunu akla getirdi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ve İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun Bodrum’da görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. 2019 Yerel Seçimleri, İYİ Parti seçim takvimi ve ülke gündemine dair konuların konuşulduğu basın toplantısında gazetecilerin hem Mehmet Onur Şahbaz’a, hem de Mehmet Tosun’a ısrarla sorduğu “Mehmet Tosun Bodrum Belediye Başkanı adayı mı? şeklindeki sorusuna net bir yanıt vermezken, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz Basın mensuplarının sorduğu bu soruya oldukça dikkat çeken bir şekilde yanıt verdi.

Bodrum’dan Sürpriz Bir Aday Çıkabilir?

Başkan Mehmet Onur Şahbaz; “Bodrum Belediye Başkanı adayınız Mehmet Tosun mu?” sorusuna ise Şahbaz şu yanıtı verdi: “Eğer şimdi biz böyle bir şey söylersek 1-15 tarihleri arasında başvuru alacağız dememizin demokrasi ile bir bağı kalmaz. Eğer başvuru yapmak isteyen vatandaşımız varsa önünü de tıkamış oluruz. Başvuracakları baştan elemiş oluruz. Mehmet Tosun, şu anda Bodrum’da yaşayan herkesin teveccühünü kazanmış, herkes tarafından sevilen, beğenilen bir siyasetçi. Gerçekten Konacık Belediyesi’nde yaptığı işlerle de kabul ve beğeni görmüş, değerli bir siyasetçi. Şu anda da Genel Merkezde yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığını yürütüyor. Başvuru tarihlerinde muhtemelen kendisinin de bir girişimi olacaktır. Ama şu anda bizim böyle bir şey vardır dememiz mümkün değil. Biz kendisini çok seviyoruz. Belki de hiç beklemediğimiz, ummadığımız ‘İYİ Parti’den ben belediye başkan adayı olmak istiyorum kardeşim’ diye gönlünde yatan aslanı ortaya çıkaracak vatandaşımız vardır. Gerekirse oylarız, sorarız. Bizim şu anda adayımız belirledik diye bir açıklama yapmamız doğru olmaz…” dedi.

Bodrum ve Muğla İçin Sürpriz Adaylar Kimler Olabilir? 

Mehmet Kocadon’un Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı konusunda da konuşan Mehmet Onur Şahbaz, “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanının Bodrum’dan olmasını tabi ki çok isteriz. Bodrum’un yatırıma ihtiyacı olduğu, uzak bırakıldığı bir dönemden sonra Bodrumlu bir büyükşehir belediye başkanı eşitlik anlamında, hakkını alabilmesi noktasında iyi olur. Biz ayrıcalık istemiyoruz, eşitlik istiyoruz. Milletvekili seçimlerinde de aynı şeyi söyledik…” dedi.

Mehmet Tosun; “Hem Başkanım Sokakta, Hem Ben Sokaktayım…”

24 Haziran Seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener ve İYİ Parti’nin aldığı oy oranının beklenenin çok altında olması nedeni ile zor bir dönem geçirildiğini ve özellikle Muğla seçmenin de İYİ Parti’ye olan güven kaybı olmasının, Yerel Seçimlere ne gibi etkisi olabileceği yönündeki sorumuza da Mehmet Tosun yanıt verdi. Mehmet Tosun’un cümleleri arasında “Hem başkanım sokakta, hem ben sokaktayım…” şeklindeki ifadesi ise oldukça dikkat çekiciydi.

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun İYİ Parti’nin çok zor bir süreçte kurulduğunu ve İYİ Partinin de Muğla özelinde bir sorunu olduğunu düşünmediğini kaydetti. Tosun; “Partimizin Muğla özelinde bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Şu anda CHP’de aday adaylığı süreci olduğu için bir hareketlilik var. Ama hareketliliğe bakmamak lazım, sonucuna bakmak lazım. Partilerde hareketliliğin olması güzel bir şey ama bu hareketliliğin sonucunda doğru aday ve doğru kadroları toplumun önüne çıkarmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. İYİ Parti de bu konuda şanslı bir parti. En azından Bodrum’da ilçe başkanımız belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşımız. Bizler varız. Yarı genel merkezde, yarı Bodrum’daki çalışmalarda arkadaşlarımızın yanındayız. Yönetimde Bodrum’un değişik kesimlerinden, Bodrum’un fotoğrafını oluşturabilecek arkadaşlarımız var. Hem başkanım sokakta, hem ben sokaktayım. Ciddi anlamda bir teveccüh var. Merkezde bir yapıya bir ihtiyaç var. İYİ Parti bu merkezdeki yapıyı dolduracak. Bu konuda da genel başkanımız emin adımlarla ilerliyor. Meclis grubundaki konuşmalarında da çok önemli konulara değiniyor…” dedi.

Mehmet Tosun; “Bodrum insanı sahipsiz ve seçeneksiz değildir…”

Türkiye’nin bugünkü politik atmosferinde muhalefet partilerinin ekonomik olarak da dezavantajlı olduğunu vurgulayan Tosun, “Şu anda bir işadamının İYİ Parti’ye yardımda bulunması kolay mı? Değil. Ben orada bizzat şahit oluyorum. Kurucu üyelerin yerine göre 2 bin TL, yerine göre 3 bin TL aylık katkılarıyla parti yoluna devam etmeye çalışıyor. İktidar partileri, muhalefet partileri bütçeden ayrılan payları var. Onlar üzerinden yürüyorlar. Harcamalarını da ona göre yapıyorlar. Biz de Bodrum’da her şeye rağmen ciddi bir seçenek oluşturmaya çalışıyoruz. Bodrum insanına sahipsiz ve seçeneksiz değilsiniz diyoruz. Yerel anlamda da genel anlamda da…” diye konuştu.

İYİ Parti Seçim Çalışmalarına 1 Aralık itibarı ile Start Veriyor…

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz “Seçim takvimimiz 1 Aralık itibarı ile başlıyor. 15 Aralık’ta da sona erecek. İYİ Parti belediye başkan adayı ve Bodrum’u yönetmek üzere oluşturacağı meclis son derece yetkin, yeterli ekibiyle vakti geldiğinde Bodrum kamuoyunun önüne çıkacaktır. YSK’nın açıkladığı karara göre de 1 Aralık aday olacak kamu görevlileri açısında istifanın sona erdiği gün. Genel merkezimiz de buna bağlı olarak bir başvuru tarihi belirledi. 1-15 Aralık tarihleri arasında Bodrum İlçe Başkanlığı’na, gerek belediye başkanlığı aday adaylığı için, gerek belediye meclis üyeliği için başvurularımız alınacaktır. Akabinde oluşacak yönetim kadrosunu kamuoyuna duyuracağız…” dedi.

Aday belirlemenin merkezi yoklama ile olacağını söyleyen Şahbaz, “Ama ilçe başkanlığının görüşleri alınmadan bunun yapılması ihtimali yok. Zaten genel merkezle sürekli temas halindeyiz…” bilgisini verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.