Bodrum Gündem

Şampiyon Sörfçü Deniz Ayhan Kızılinci Kayboldu…

Şampiyon Sörfçü Deniz Ayhan Kızılinci Kayboldu…

İki kez Türkiye birinciliği bir kez de Avrupa dördüncülüğü bulunan Deniz Ayhan Kızılinci, teknesi ile 4 yıl sürecek olan dünya turuna çıkmıştı. Ancak şampiyon sörfçüden 28 Ekim’den bu yana haber alınamıyor.

Bodrum Gündem Haber

Teknesi ile 4 yıl sürecek olan dünya turuna çıkan Deniz Ayhan Kızılinci’nin yelkenli teknesinin fırtınadan dolayı kayalıklara çarptığı ve sörfçünün 28 Ekim Pazar gününden bu yana kayıp olduğu açıklandı.

İtalyan basınında çıkan bu yöndeki bilgileri yetkililerce doğrulanırken, “Haberi alır almaz Sahil Güvenlik ekipleri tekneler ve helikopterle hemen denizde aramalara başladı. Aramalara Sivil Savunma ekipleri de karadan katıldı. Fırtına, bu olaydan sonraki günlerde de devam etti. Teknenin içinde bulunduğunu tespit ettiğimiz kayıp Türk vatandaşını aramaya devam ediyoruz…” açıklamasını yaptı.

Son olarak Bodrumlu Gazeteci Yaşar Anter’e Konuşmuştu…

Denize açılmadan önce gazeteci Yaşar Anter’e konuşan Kızılinci, “Yıllarca sörf ve eğitmenlik yaptım. Bodrum’da yüzlerce öğrenci yetiştirdim. Kendi yaptığım tekneyle dünya turu yapmak çocukluğumdan beri hayalimdi. Buradaki sörf okulunu devrettim, iki evimi de sattım. Bir yıl önce başladığım hazırlıkları tamamlayarak bugün yola çıkıyorum. Dünya turu sırasında yaşadıklarımı kendime ait blog’tan ve facebook’tan hemen her gün yayınlayacağım. Amacım bir insanın istediği takdirde neleri yapabileceğini insanlara göstermek. Türk bayrağını dünya denizlerinde dalgalandırmak” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.