Bodrum Gündem

BAŞKA OLUR ÇAMLIK KÖYÜNDE CUMHURİYET KUTLAMALARI…

Çamlık köyü sakinleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını, okul bahçesinde düzenledikleri törende coşkulu biçimde kutladılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında meydanları dolduran yüz binlerin oluşturduğu kalabalığa katılamadılar belki ama kendi köylerinin ilkokul bahçelerinde düzenledikleri törenle 7 den 70 e herkesin şiir okuyup, marşlar söylediği ve yöresel oyunlarla kutladıkları 29 Ekim Cumhuriyet bayramı Bodrum’un Çamlık Mahalle sakinlerine coşkulu saatler yaşattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlamalarda; Çamlık Muhtarı Mehmet Kahraman ve Çamlık İlkokulunda görev yapan öğretmenlerin  günün anlam ve önemini taşıyan konuşmaları dakikalarca alkışlandı.

Daha sonra aralarında 70 yaşındaki Mazlum Baş nineden 5 yaşındaki Saygın Kahraman’a kadar pek çok Çamlık sakini şiirle okudu, Atatürk ile ilgili hikayeler anlattı.

Atatürk’ün sevdiği şarkıların da çalındığı kutlamalarda ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan öğrenciler de marşlara eşlik etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında köyde geçmiş dönem muhtarlık yapan muhtarlar, civar köy muhtarları ve vefat eden muhtarların yakınları sahne alıp harmandalı oynadı.  Etkinliğe yaklaşıl 300 kişi katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.