Bodrum Gündem

Başkan Kocadon’dan Manidar Sözler…

Bodrum Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısına Başkan Mehmet Kocadon’un söylediği sözler damgasını vurdu. Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında, Belediyeyi temsilen Belediye Başkanına yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Başkan Kocadon ise “Gerçi yetkiyi bana veriyorsunuz ama bu yetkiyi benden sonra görev yapacak başkan kullanacak…” dedi.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından talep edilen Cemevi için Belediye arsasının tahsisinin yapılması ve Manavlar önündeki otoparkın Bodrumspor’a 5 yıllığına yeniden kiralanmasının da olduğu 7 gündem maddesi görüşüldü.

Alevi yurttaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen Bodrum Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında 7 gündem maddesi de oy birliği ile kabul edilirken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, belediye meclisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek “Türkiye’de halkıyla meclis toplantısı yapan ender belediyelerden biriyiz…” dedi.

Bodrum’a 2.Cemevi Yapılacak…

Bodrum Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısın 5’inci gündem maddesi Bitez Mahallesi, Gündönümü Mevkii’ndeki kayıtlı taşınmazın, Belediye hissesine düşen kısmına Cemevi yapılması için, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine en üst sınır olan 25 yıllık tahsisine ilişkin talebin görüşülmesi de oybirliği ile kabul edildi.

Teklifin kabul edilmesinin ardından salonda derneğin pankartını açan vatandaşlar kararı coşku ile alkışladı.

Bağımsız Meclis Üyelerinden Tartışmalı İddia…

Bağımsız meclis üyesi Şakir Açıkgöz, alınan kararın sevindirici olduğunu ifade ederek  Konacık Mahallesinde bulunan Cemevi için Bodrum Belediyesinin hiçbir yardım yapmadığını iddia ederek; “Bu Cemevi ile ilgili 2015 yılında bir karar alınmış. Diğer ibadethanelere yapılan yardımlar tamamen buraya da yapılacak diye. Elektrik, su, personel giderleri için. Ancak belediye bu zamana kadar hiçbir yardım yapmamış. Bununla ilgili sonradan bir dilekçe daha verilmiş, belediye bu hizmetleri yapmıyor diye. Ben yeni yapılacak cemevinde de bu hizmetlerin belediye tarafından yapılmasını öneriyorum…” dedi. Bu açıklamanın ardından başkan Kocadon başını iki tarafa sallayarak gülümsedi.

Şahabettin Doğan Cemevi’ne Yardım Yapılmadı İddiasını Yalanladı…

Konu ile ilgili olarak Bodrum Cemevi için büyük emek ve çaba harcayan ve Bodrum Cemevi’nin geçmiş dönem başkanı Şahabettin Doğan’a Şakir Açıkgöz’ün iddiası ile görüşlerini sorduğumuzda “Başlangıçta hukuki bir anlaşmazlık söz konusuydu. Bu süreç içinde çözüldü. Ancak Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Belediye yöneticileri Cemevimiz ile ilgili olarak ne talebimiz olmuşsa yerine getirdiler. Bu güne kadar kem kurumsal, hem de şahsi olarak her türlü desteği verdiler. Eğer vermedi diyen var ise onu vicdanı ile baş başa bırakıyorum…” dedi.

Yeşil Alan Olması Beklenen Alan Otopark Olmaya Devam Edecek…

2011 yılında yeniden yeşil alan yapılacağı sözü verilerek otopark haline getirilen, Çarşı Mahallesi, Cevat Şakir Caddesi, Manavlar önündeki otoparkın Bodrum Belediyesi Bodrum Spor Kulübü Derneğine bedel karşılığı 5 yıl daha tahsis edilmesi de oybirliği ile kabul edildi. Burada bir konuşma yapan Başkan Kocadon, “Süper Lig ekibini mağlup edip bir üst tura çıktık. Bodrumsporumuz bugünlerde biraz zorlanıyor ama Bodrumlular olarak, yatırımcılar olarak, yerel yönetimler olarak, STK’lar olarak, özellikle aday arkadaşlar olarak Bodrumsporumuzun elinden tutmamız lazım. Çünkü bizim gururumuz, onurumuz, mutluluğumuz. Bodrum, tüm gittiği yerlere sevgisi ve hoşgörüsünü götürüyor. Bütün takımlar Bodrumsporla maç yapmak istiyor, Bodrum’a gelmek istiyor…” dedi.

Bu konu ile ilgili yayınlanmış yazılardan birisi; 

https://www.bodrumgundem.com/2012/03/30/gule-gule-yesil-alan-hos-geldin-otopark%E2%80%A6/

Başkan Kocadon’dan Manidar Cümle…

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında, Bodrum Belediyesi’nce hazırlanmış olan projenin hibe almaya hak kazanması durumunda, yapılacak iş ve işlemler için Belediyeyi temsilen Belediye Başkanına yetki verilmesi de oybirliği ile kabul edildi. Başkan Kocadon’un bu maddenin kabul edilmesinin ardından söylediği cümle ise oldukça dikkat çekici ve manidardı. Başkan Kocadon; “Gerçi yetkiyi bana veriyorsunuz ama bu yetkiyi benden sonra görev yapacak başkan kullanacak…” dedi.

Alevi Yurttaşlar Karardan Dolayı Mutlu…

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğince Cemevi yapılması için yer tahsisi önerisinin kabul edilmesinin ardından yapılan yazılı basın açıklamasında talepleriyle ilgili süreç anlatıldıktan sonra şu ifadeler kullanıldı:
“Derneğimizce Bodrum Belediye Başkanlığına yazılı olarak iletilen bu talebimiz, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon tarafından Bodrum Belediye Meclisine sevk edilmiş ve bugün yapılan Meclis Toplasında oybirliği ile kabul edilmiştir. Aleviler olarak, uzunca süredir Cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesinin ve Derneğimize Cem evi yeri tahsis edilmesinin haklı mücadelesini veriyoruz. Bu anlamda çabalarından, hassasiyetlerinden ve katkılarından dolayı; Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon’a, Bodrum Belediyesinin tüm Meclis üyelerine, CHP Bodrum İlçe teşkilatına Bu konuya destek veren Bodrumdaki tüm diğer Siyasi Parti teşkilatlarına ve STK’lara, Muğla il ve ilçelerinde bulunan Alevi örgütlerine emeği geçen tüm Canlara ve Bodrum halkına, teşekkür ediyoruz. Aynı çaba ve hassasiyetin diğer Belediyeler ve Hükümetimizce de gösterilmesini arzu ediyoruz. Tahsis edilen arsada Bodrum’a ve Alevilere yakışır mahiyette gelecek kuşaklara da aktarabileceğimiz bir Cemevi ve Kültür Merkezini gönül birliği ve dayanışma içerisinde Yerel İdarelerimizin de katkılarıyla hep birlikte yapacağımıza inanıyoruz…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.