Bodrum Gündem

AK Parti Muğla İl Başkanından Zehir Zemberek Eleştiriler…

AK Parti Muğla İl Başkanından Zehir Zemberek Eleştiriler…

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete gündeme yönelik açıklamalarda bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Mete, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Muğla’nın bütün ilçelerine okul yaptık” açıklamasına karşılık, “Muğla’da Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu tek bir okul yoktur” dedi.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, il binasında İl Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 Kasımda CNN Türk kanalında yaptığı “Biz Muğla’da meraları ıslah ettik. Kim? Büyükşehir Belediye Başkanımız yaptı. Muğla’nın bütün ilçelerine okul yaptık. Okul yapmak milli eğitimin görevi. Ama Muğla Belediye Başkanımız diyor ki, bu ilin çocukları güzel okullarda okumalı. Ve hepsini Milli Eğitim Bakanlığına devretti. Bir okulun açılışına da ben gittim. Ve orada politik bir konuşmada yapmadık. Bu duyarlılığa da sahibiz. Çünkü o çocuklar hepimizin çocukları, onların iyi okullarda okumasını isteriz…” şeklindeki açıklamayı gündeme getiren Mete, “Biz Milli Eğitim İl Müdürlüğüne sorduk. Onların haberi yok. Acaba büyükşehir yapmışta milli eğitimin veya Muğla kamuoyunun haberi mi yok? diye bir de sizin vasıtanızla büyükşehire soralım. Ama asıl Sayın Kılıçdaroğlu’na bu bilgileri kim vermiş? ve böyle doğru olmayan bir bilgiyi nasıl Türkiye kamuoyuyla paylaşmış doğrusu merak ediyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla ilimiz içinde yapmış olduğu tek bir okul yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu’na bu şekilde bilgi vererek onu Türkiye kamuoyunun karşısında yalancı duruma düşürmek çok da iyi bir davranış olmamıştır…” diye konuştu.

“CHP’li belediye bir mera alanını izinsiz işgal etmiş…”

Mete, meralarla ilgili de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden bilgi aldıklarını söyleyerek “Bodrum İlçesi Peksimet Mahallesi’nde bulunan 876 numaralı mera parseli içinde yıllardır çevre belediyeler tarafından tırnak içerisinde söylüyorum “CHP’li belediyeler tarafından” vahşi çöp döküm sahası olarak kullanılan 132 dekar alanın rehabilitasyonunun yapılıp yeniden mera alanına dönüştürülebilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile 29.03.2018 tarihinde protokol yapılmış olup, yapılacak çalışmalar için 2 yıl süre verilmiştir. Yani burada bir CHP’li belediye bir mera alanını izinsiz işgal etmiş, oraya çöp ve moloz dökmek üzere mera alanının dışına çıkartılmıştır. Büyükşehir Belediyesinden 2 yıl süre içerisinde buranın temizlenerek, rehabilite edilerek eski haline dönüştürülmesi istenmiştir…” dedi.

Üniversite öğrencisi çocuklarla bir fotoğraf çekildi…

Başkan Mete, katıldıkları 5. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde öğrencilerle çekilen bir fotoğrafa yönelik sosyal medyada yapılan paylaşımlara da değindi.

Mete, şenliğin başta Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi, Ticaret Odası, Ziraat Odası, Tariş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, zeytinyağı üreticileri ve birçok destek veren kurum ve kuruluşların katkılarıyla ortaklaşa çalışmayla yapıldığını ve birçok ünlü ismin de bu şenliğe katıldığını belirtti.

Şenliğin Milas’ın zeytinin ve zeytinyağının tanıtımına yönelik yapıldığının altını çizen Mete, “Yörüklerimiz, gazilerimiz, bürokratlarımız, siyasetçilerimiz ve birçok vatandaşımız ile açılışını yaptığımız afişinde bile değerlerimizin ön plana çıkartılmaya çalışıldığı bir şenlik. Mayıs ayında Milas’ta yapılan kazı çalışmaları sırasında Karya Krallık Hanedanına ait Hekatomnos mezarları bulunmuş ve o çalışmaların halkla paylaşılması sırasında Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de Karya Medeniyeti dönemini yansıtan kıyafetlerini giyerek orada küçük bir oyun sahnelemişlerdir. Zeytin Hasadı Şenliği’nde de bu öğrenciler o gün giydikleri kıyafetle şenlikte yer almışlardır. Tüm ilin protokolü ile alandaki sergi açmış olan tüm katılımcıları ziyaret ettik. Bu arada okulun da standının önünden geçerken üniversite öğrencisi çocuklarla bir fotoğraf çekildi. Diğer onlarca katılımcıyla çekildiği gibi“ şeklinde konuştu.

“Zihinleri zorlayan benzetme…”

Başkan Mete, çekilen fotoğrafın bazı mecralarda yayınlanıp Uganda’daki büyükelçinin Cumhuriyet Bayramı’nda giydiği Antik Yunan kıyafetiyle özdeşleştirildiğini söyleyerek, “Muğla’dan büyükelçiye destek geldi, büyükelçiyi aldınız buna ne diyeceksiniz? gibi alakasız paylaşımlar yapılmış. Yani zihinleri zorlayan, aklı zorlayan bir benzetme yapmışlar. Bir tarafta Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden ve 29 Ekim resepsiyonunda Antik Yunan Dönemi’ne ait kıyafet giyen bir kişinin yapmış olduğu bir yanlışlık ve buna gösterilen haklı bir tepki var. Öbür tarafta tarihsel bir sahneyi gösterime sunmuş üniversite öğrencileriyle çekilmiş bir fotoğraf var. Bu ikisinin arasında nasıl bir bağlantı kuruldu? Nasıl bir şey çıkarılmaya çalışılıyor? O karede Cumhuriyet Halk Partisi’nin de milletvekili var ama bunlar hiç zikredilmiyor. Sadece AK Parti Milletvekili ve İl Başkanı zikrediliyor…” diye ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.