Bodrum Gündem

8 YAŞINDAKİ DURU BALCI BİRİNCİ OLDU…

Çukurova Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Müzik Akademisi işbirliğinde yapılan uluslararası 3.Caspi Art Sanat yarışmasında 8 yaşındaki Bodrumlu Duru Balcı birincilik ödülü aldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

03-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 3.Caspi Art Sanat yarışmasında Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu 3/D sınıfı öğrencisi 8 yaşındaki Duru Balcı birincilik ödülü alarak Bodrumluları gururlandırdı.

Çukurova Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Müzik akademisi işbirliğinde yapılan yarışmada birincilik alarak Bodrum’a dönen Duru Balcı’nın öğretmeni Katherina Saat

Öğrencisi ile gurur duyduğunu belirtirken “Duru benim kahramanım.  3. Caspi Art Uluslararası Sanat yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. Kendisini tebrik ediyorum. Duru evde her gün en az 2 saat piyano çalıyor ve çok çalışıyor. Çok zor bir işi çalışarak başardı” dedi. Ukrayna Devlet Konservatuvarı mezunu olan Katherina Saat, öğrencisi Duru’nun bundan sonra yapılacak diğer yarışmalarda da ülkesini layıkı ile temsil edeceğinden kuşku duymadığını kaydetti.

Duru Balcı ayrıca Ekim ayında Ukrayna Donetsk Müzik Akademisi tarafından 5 ülkenin katılımıyla yapılan International Contest of YoungArtists “Musical Republic İnvites Friends “yarışması. 8-10 yaş kategorisinde 4.lük ödülü aldı.

Bodrum Ted Kolejinin  piyanosu ve sahnesi kullanılarak yapılan video çekimleri için Bodrum Ted Kolejini genç sanatçılara verdikleri destekten ötürü tebrik ve teşekkür eden Katherina Saat “Bodrumdan uluslararası bir yarışmada piyano alanında alınan ilk ödüller,  bu yüzden çok önemli bu haber. Bir teşekkür de her zaman Duru’yu destekleyen  Bodrum Oda Orkestrası kurucusu Numan Pekdemir beye. Kendisi Duru’nun en büyük destekçisi” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.