Bodrum Gündem

KONKORDATO KOMİSERİ OLMAK İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 20 KASIM…

KONKORDATO KOMİSERİ OLMAK İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 20 KASIM…
Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan, TÜRMOB Temel Eğitim ve Staj Merkezi vasıtası ile yüz yüze eğitim yöntemiyle “Konkordato Komiserliği Eğitimi” yapılacağını açıkladı. 
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında “Konkordato Komiserliği Eğitimi” verilecek. Başvurular ise 20 Kasım tarihine kadar yapılabilecek.

Eğitim için ön başvuruların 20 Kasım 2018 Salı gününe kadar devam edeceğini belirten Barış Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:  ‘15.03.2018 tarihinde 7101 Sayılı İcra iflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’ un 30361 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanması ile iflasın ertelenmesi kurumu kaldırılmış, konkordato ya ilişkin hükümler değişmiş, konkordato müessesesi daha etkin ve işlevsel hale getirilmiştir. Bu kapsamda; 02.06.2018 tarihli 30439 Sayılı Resmi Gazete ile Konkordato Komiserinin Niteliklerine ve Alacaklılar Kurulunun Zorunlu Olarak Oluşturulmasına Dair Yönetmelik yayınlanmıştır.

Konkordato ile ilgili hukuki ve mali bilgiler, başvurunun yapılması, sürecin işleyişi, borçlu ve alacaklılar için hukuki sonuçlar vb. konulara ilişkin bilgilerin; konkordato komiseri olarak görev almak isteyen ve konkordato süreçlerinde borçlu yada alacaklı yönünden danışmanlık görevi yürütecek meslek mensuplarımıza ve diğer meslek erbaplarına aktarılabilmesi amacıyla TÜRMOB Temel Eğitim ve Staj Merkezi vasıtası ile Odamızda yüz yüze eğitim yöntemiyle “Konkordato Komiserliği Eğitimi” yapılacaktır.

Söz konusu eğitim, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve diğer meslek erbapları için, Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamızda en az 30 katılımcının oluşumu ile yapılacak olup katılımcılar başvurularını bizzat Odamıza yapacaklardır. Başvurular en geç 20.11.2018 Salı gününe kadar yapılması gerekmektedir.”

İlgili Yasa Gereği; Konkordato komiseri olarak görevlendirilecek kişilerde aranılan nitelikler ise şu şekilde açıklandı:

a) Türk vatandaşı olmak.

b) Tam ehliyetli olmak.

c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve beş yıldan az olmamak üzere mesleki tecrübeye sahip bulunmak.

ç) İflas etmemiş olmak.

d) Son üç yıl içinde görevin gerektirdiği özen yükümlülüğüne uymadığından dolayı konkordato komiserliği görevine son verilmemiş olmak.

e) Görevlendirildiği tarih itibarıyla disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış ya da sanat icrasından veya mesleki faaliyetten yasaklanmamış olmak.

f) Kamu hizmetinden yasaklı olmamak.

g) Fiilen yürütmekte olduğu mesleğinin ilgili mevzuatında, konkordato komiserliğini yürütmesine engel bir hüküm bulunmamak.

ğ) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak.

h) Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamaktır.

Hafta sonu günlerinde (2 Gün) yapılacak olan eğitime katılım ücreti, 750,00 TL + % 18 KDV (Toplam 885,00 TL) olup, katılımcılara eğitim sonunda katılım belgesi verilecektir.

Eğitim ön başvuru formu ve ödemede dikkat edilecek hususlar ile ilgili forma www.bodrumsmmmo.org.tr web sayfası üzerinden ulaşılabilmektedir.

Eğitim bedelinin ödendiğine ilişkin banka dekontu ve bu formun eğitim alınması istenilen Bodrum SMMM Odasına teslimi ile ön başvuru yapılabilecektir.

Not: Eğitim tarihi, yeri ve eğitmenleri TÜRMOB Temel Eğitim ve Staj Merkezi tarafından belirlenecektir. Yeterli katılımcı sayısının oluşmaması halinde eğitim bedeli başvurana iade edilerek ön başvuru iptal edilecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.