Bodrum Gündem

Atatürk’ün Leblebilerini Aşıran Çocuğun Atatürk Sergisi Bodrum’da…

“Atatürk’ün Leblebilerini Aşıran Çocuk” olarak tanınan Yazar Hanri Benazus’un özel koleksiyonundan oluşan “10 Kasım Atatürk’ü Anma Fotoğrafları Sergisi” Oasis’te açıldı. Benazus, 18 Kasım’a kadar kitaplarını imzalamaya devam edecek…

Bodrum Gündem Haber
5 bin fotoğraflık koleksiyonuyla en fazla Atatürk fotoğrafına sahip olan Hanri Benazus, koleksiyonundan 70 fotoğrafıyla Oasis’e konuk oldu. 1937 yılının 9 Ekim tarihinde Aydın’ın Ortaklar Beldesinde Atatürk’le karşılaşması ve onun masasındaki leblebileri yemesi ile bilinen Benazus’un Oasis Hurmalı Cadde’de açılan sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çoğu Atatürk’le ilgili 85 adet kitap yazan 89 yaşındaki Hanri Benazus, kitaplarını da Bodrumlular için imzaladı.
BG Dergi’ye de detaylı bir şekilde yaşam öyküsünü anlatan Hanri Benazus; “Bugün burada 2 sergi açtık. Bir tanesi Atatürk’ün hayata veda fotoğrafları sergisi, diğeri de Atatürk’ün çağdaş görünümlü fotoğrafları sergisi. Buradaki yönetim, eski dostlar davet ettiler ve geldik. Bu fotoğrafları 17 yaşımdayken başladım. Yaşım 89. 5 bin fotoğraf var bende…” dedi.
Mustafa kemal’in Leblebilerini Aşırmış…
1937 yılında Atatürk’le tanışmasını da anlatan Benazus, “O zaman biz Aydın Ortaklar’da yaşıyorduk. Atatürk Ege manevralarını izlemek için oraya gelmişti. Karşılayıcılarından biri de babamdı. Ben de babamla beraber gittim. Atatürk’ün yanına gittim. Kıvırcık saçlarım vardı, saçlarımla oynadı. Sonra trenine bindi, karşı karşıya oturduk. Masasında leblebiler vardı, onları ben yürütüp yedim…” dedi.
Hanri Benazus’un alanda kitaplarını imzalayacağı sergi, 18 Kasım tarihine kadar açık kalacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.