Bodrum Gündem

BESİAD Yeni ve Ses Getirecek Projeler Hedefliyor…

BESİAD Yeni ve Ses Getirecek Projeler Hedefliyor…

Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği’nin (BESİAD) geçtiğimiz günlerde seçilen 10. Dönem Yönetim Kurulu, Bodrum’da görev yapan gazeteciler ile kahvaltıda buluştu. Engin Kaplan sadece Bodrum tarafında olduğunu özellikle vurgulayarak, “Siyasi bir tarafımız yoktur ve olmayacak. Yönetim kurulumuzda her siyasi görüşten arkadaşlarımız birlikte ve ahenk içinde görev yapmaktadır…” dedi.

Çiçek & Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum’un en çalışkan ve saygın sivil toplum örgütlerinden birisi olan BESİAD Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Avenue AVM’de hizmet veren ve BESİAD üyesi bir işletme olan Şütte’de  bir araya geldikleri kahvaltılı toplantısına yoğun bir katılım oldu.

Ekonomiden, siyasete kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Başkan Engin Kaplan BESİAD 10.Dönem Yönetim Kurulunun ses getirecek büyük projeleri hayata geçirmek için uğraş vereceğini kaydetti. Kaplan bu güne kadar sürdürülegelmiş projelerin de devam edeceğini belirterek geçmiş dönemde görev yapmış başkan ve yöneticilere de teşekkür etti.

Başkan Kaplan, Yerel Basının Önemine Vurgu Yaptı…

BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, yerel basının demokrasinin çok önemli bir unsuru olduğunu ve basın mensupları ile yapılan buluşmaları çok önemsediklerini vurgulayarak; “Özellikle Yerel Basını önemsiyor olmamamızın nedeni, basınla BESİAD’ın var olan nihai amaçlardaki ortaklıkları ve kopmaması gereken bağları olduğunu düşünmemizdendir. BESİAD kurulduğu günden bu yana basına değer veriyor. Derneğimizin Bodrum’daki özgür basını çok önemsediğini yeniden hatırlatmak istiyoruz. BESİAD bugüne kadar basının yanında olmuş bir kurumdur. Dönem dönem bir takım iletişim kopuklukları yaşanmış olabilir ama bunlar iki tarafın da gayet iyi niyetle, iletişim yöntemleriyle aşabileceği şeyler diye düşünüyoruz. Biz yerel basının yaşadığı sıkıntıları, var olma çabalarının farkındayız. Ne kadar imkânsızlıklarla var olma çabasını biliyoruz. Yerel basının demokrasinin çok önemli bir unsuru olduğunu biliyoruz. Vatandaşın gerçek sorununu, sesini duyuranın yerel basın olduğunu biliyoruz. Fakat yerel basının ülkemizde hak ettiği yerde olmadığını düşünüyoruz…” dedi.

Vahşi ve Endüstriyel Değil, Butik Bir Fuar Alanı İstiyoruz…

BESİAD Yönetim Kurulu olarak hedeflerini de gazeteciler ile paylaşan Başkan Kaplan, “Biz Bodrum’un butik bir fuar alanı olması konusunda gerekli çalışmalara imza atacağız. Bu konuda görüşmelerimiz başladı. Vahşi endüstriyel bir fuardan bahsetmiyorum. Turizmin 12 aya yayılmasında, kaliteli turistin Bodrum’a çekilmesinde ilçedeki bir takım işletmesel ve yönetimsel problemlerin müşteri motivasyonuyla düzeltilmesinde, çıtanın yukarı çekilmesinde fuarın çok önemli bir hedef olması gerektiğini uzun zamandan beri savunuyoruz. Bu konuda somut adımları atıyoruz…” dedi.
Engin Kaplan, Bodrum’un birçok önemli eksiklikleri olduğunu da vurgulayarak; “Biz bunu daha çok iş hayatı tarafıyla ilgileniyoruz. BESİAD’ın attığı her adımın doğrudan veya dolaylı da olsa bir sosyal boyutu hep olmuştur. Tabi ki bu refleksimiz devam edecek ama biz iş dünyası gözüyle Bodrum’a bakıp endişelerimizi ve çözümlerimiz bu bakış açısıyla hayata geçireceğiz…” dedi.

Tabela Kirliliğine Karşı Öneriler…

Bodrum’daki tabela kirliliği üzerinde de çalışmalar yapacaklarına işaret eden Engin Kaplan; “Bodrum’un nezih bir turizm merkezi olmasının önündeki çok komik ve bariz engellerden bir tanesi tabela sorunu. Bodrum’un her yerinde bir sürü tabelası olan bir iş insanı olarak bunu söylüyorum. Bu maalesef bir kısır döngü dönmüş durumda. Birinizin tabelası diğerinden büyük değilse, sonra diğerinin daha büyük olması gerektiği, o zaman ötekinin daha parlak renkte olması gerektiği. Havalimanından çıktığımız andan itibaren böyle sonsuz bir çirkinlik içerisindeyiz. Bu konuda akademik altyapısı olan, bütün paydaşların mutlu olacağı bir çözüm üretip Bodrum’a sunacağız…” diyerek Bodrum için çok önemli bir dorunu yeniden gündeme getirmiş oldu.

Sadece Bodrum Tarafındayız…

Bodrumlu İş insanlarının en büyük sorunlarından birisi olan personel sorununa da farklı bir açıdan yaklaşarak Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığına ve Şoförler Odasına da bir mesaj verdi.

Gazetecilerin önerilerini de büyük bir dikkatle dinleyen ve notlar alan Engin kaplan sorulara da yanıt verdi. Yerel Seçimlerin yaklaşması nedeni ile Tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da siyasetin ısındığını söyleyen kaplan “BESİAD sadece Bodrum’un tarafında ve Bodrum menfaatlerini savunan bir anlayışla bu günlere gelmiştir. Asla bir partinin uzantısı ve tarafı olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır…” dedi.

BESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, kahvaltı sonrasında gazeteciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.