Bodrum Gündem

Kamu Emekçileri Haykırıyor; “Krizin Sorumlusu Biz Değiliz…”

KESK MYK üyesi Yusuf Şenol Bodrum’da gerçekleştirdiği sohbet toplantısında, 17 Kasım Cumartesi günü saat 14:00 de İzmir Gündoğdu Meydanında gerçekleşecek olan “Krizin Bedelini Biz Ödemeyeceğiz” mitingine herkesi katılmaya davet etti. Şenol: “Kriz ile yoksullaşan emekçi halkımızı bizlere destek vermeye değil, yanımızda mücadeleye çağırıyoruz…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Enflasyondan işsizliğe, yoksullaşmadan ekonomik durgunluğa kadar insan hayatını kötüleştiren ekonomik kriz karşısında ortak bir mücadeleyi örgütlemek üzere DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin ortak çalışmasıyla oluşturulan deklarasyon ile ilgili olarak Eğitim-Sen Bodrum temsilciliğinde bir sohbet toplantısı düzenlendi. Eğitim-Sen Bodrum Şube Temsilcisi Ahmet Paksoy ile birlikte, KESK MYK üyesi Yusuf Şenol, Toplu İş Sözleşmesi ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri ve BES Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Serpil Akpınar, Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Nuran Aldan, HDP İlçe Yönetimi ve üyeleri katıldı.

KESK MYK üyesi Yusuf Şenol’un yaptığı açıklamada, Yeni Ekonomi Programındaki göstergelerin ‘kriz yok’ açıklamalarını boşa çıkardığını belirterek, krizin faturasının yoksul halka ve emekçi kesime ödetilmek istenildiğini kaydetti. 17 Kasım Cumartesi günü saat 14:00 de İzmir Gündoğdu Meydanında gerçekleşecek olan “Krizin Bedelini Biz Ödemeyeceğiz” mitingine herkesi davet ettiler.

“Madem Kriz Yok; neden yurttaşlardan fedakarlık bekliyorsunuz?”

“Krizin Bedelini Biz Ödemeyeceğiz” sloganı ile başta beş kentte yüksek katılımlı mitingler düzenleneceğini ve ardından da Ankara’da çok daha büyük ses getirecek ve kitlesel bir miting ile seslerini duyuracaklarını kaydeden Şenol sohbet toplantısında ardı ardına çok dikkat çeken soruları sıraladı; “Madem kriz yok hatta dünyanın imrendiği bir ülkeyiz, bizi kim dövüyor? Neden iğneden ipliğe her şeye ardı ardına zamlar geliyor? Hayat pahalılığı neden artıyor? Madem kriz yok; yıllardır gerçek enflasyonu perdeleyen TUİK rakamları bile neden rekor üzerine rekor kırıyor? Madem kriz yok; maaşlarımız neden her geçen gün eriyor, yoksulluğumuz neden artıyor? Tam da kışa girerken zamlanan doğalgaz, elektrik faturaları hepimizin kâbusu haline geliyor? Madem kriz yok; neden her alışverişten sonra bir harcadığımız paraya, bir de bunun karşılığında aldıklarımıza bakıp bakıp şaşırıyoruz? Cebimizden çıkan para artarken poşetlerimiz neden gittikçe küçülüyor? Madem kriz yok; niye her gün işten çıkartılanların sayısı artıyor? İflas eden, ortamı fırsat bilip konkordato ilan eden firmalara yenileri neden ekleniyor? Hazine ve Maliye Bakanı neden dünyanın en büyük finans kuruluşlarına yüksek faiz ve kar garantisi vermek için Londra’da toplantı üzerine toplantı yapıyor? Madem tehlike bertaraf edildi; neden hükümet yetkilileri her gün 81 milyondan fedakarlık beklediklerini açıklamaya devam ediyorlar?”

%99’un bizlere destek vermesini değil, yan yana gelmesini istiyoruz…

“Krizin Bedelini Biz Ödemeyeceğiz” diyerek açıklamalarını sürdüren KESK MYK üyesi Yusuf Şenol sözlerini şöyle tamamladı; “Bu güne kadar ülkede yaşanan tüm krizlerin, maliyetlerin faturasını biz emekçilere ve yoksul yurttaşlara kesenler yine kapımızı çalıyorlar. Üstelik hem ‘kriz, mıriz yok’ yok diyorlar, hem de krizi fırsata çevirerek elimizde kalan son haklara da göz koyuyorlar. Ülkeyi kerize sürükleyen yeni-liberal politikaları daha da ağırlaştıran programları, paketleri, içi boş kampanyaları çare olarak gösteriyorlar. Bu nedenle bizler DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak başkalarının donattığı masanın hesabını ödemeye, %1’in yarattığı krizin faturasını %99’a yıkılmasına artık yeter diyoruz. %99’un bizlere destek vermesini değil, yan yana gelmesini istiyoruz. Çünkü sorun hepimizin…”

“Krizin Sorumlusu Biz Değiliz ve Krizin Bedelini Biz Ödemeyeceğiz” konulu sohbet toplantısında, Türkiye gündemine dair görüş alışverişi de yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.