Bodrum Gündem

Recai Seymen: “Okluk Koyu Halkındır, Turizme Ve Denizcilere Kapatılamaz…”

Recai Seymen: “Okluk Koyu Halkındır, Turizme Ve Denizcilere Kapatılamaz…”

CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı, önceki dönem Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen Okluk koyuna güvenlik gerekçesi ile giremedi…

Bodrum Gündem Haber

Recai Seymen “Okluk Koyu Halkındır, Turizme Ve Denizcilere Kapatılamaz…” başlıklı bir basın açıklaması yapmak üzere Akkaya’dan özel bir tekne ile Cumhurbaşkanlığının yazlık sarayının yapıldığı Gökova körfezindeki Okluk Koyu’na gitmek istedi. Ancak Seymen, güvenlik gerekçesi ile koya giremedi. Bu nedenle bir sonraki koyda basın açıklaması yapan ve CHP Bodrum Belediye başkan aday adayı Recai Seymen, Bodrum’un ünlü denizcisi Sadun Bora anısına denize çelenk bıraktı.

Bodrum ve Muğla kamuoyunun dikkatini Gökova’ya çekmek için böyle bir açıklama yapmak için Okluk Koyuna geldiğini kaydeden Seymen; “Gökova Okluk koyunda yapılan Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayı için kesilen binlerce ağaç ve doğa tahribatının yanında, en önemlisi 200 dönüme yakın arazinin köylülerden kamulaştırarak el konmasına ve güvenlik gerekçesi ile koyların yat turizmine kapatılması çok yanlış ve kabul edilemez bir uygulamadır…” dedi.

Okluk Koyunun Kapatılması, Muğla Turizmine Bir Darbedir…

Yazlık Saray yapımının Gökova, Mavi Yolculuk ve Muğla turizmine çok büyük bir darbe vuracağına dikkat çeken Recai Seymen; “Cevat Şakir’in Merhabası ile Gökova’dan sizlere sesleniyorum. Arkamızda Okluk Koyu var güvenlik gerekçesi ile oraya giremedik. Dünyanın en güzel tabiatın da yaşıyoruz yat turizminin gözbebeği  Gökova körfezimizde daha önce Cumhurbaşkanımızın mütevazı bir yazlık evi vardı. Şu anda çok ciddi bir inşaat halinde 40 bine yakın ağaç kesildi. 200 dönüme yakın da köylünün elindeki arazi ile ilgili kamulaştırma başladı. Kamu yararı adına en önemlisi de turizme ve denizcilere kapatılması İngiliz limanı okluk koyu ve Değirmen bükü güvenlik gerekçesiyle turizme kapatılması denizcilerimiz de kapatılması bu alanların turizminden çıkartılması dünyanın en güzel koylarını korumamız lazım. Bu anlamda hem bu Gökova’nın yapılaşmasına hem de köylülerin ellerinden alınarak kamu yararı diyerek kamulaştırmaya karşı çıkmamız lazım. Bütün kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyorum…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.