Bodrum Gündem

Bodrum’a Yapılan Yatırımlar Durduruldu…

Bodrum’a Yapılan Yatırımlar Durduruldu…

CHP Bodrum İlçe Örgütü, Bodrum’da önceki yıllarda yapımına başlanan ancak ortaya çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle ya tamamen duran, ya da çalışmaların çok yavaş ilerlediği 3 proje hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Bodrum Gündem Haber
CHP Bodrum İlçe Örgütü tarafından Bodrum-Yalıkavak Yolu’nda yapılan basın açıklamasında, yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan ancak bir yıl önce çalışmaların tamamen durduğu Bodrum–Yalıkavak Tünel ve Duble Yol projesi, yapımına 2017 Ocak ayında başlanan Bodrum Devlet Hastanesi yeni hizmet binası ile Bitez’de uzun zamandır yapım aşamasında olan Gençlik ve Spor Merkezi’nin inşaatlarının durduğuna dikkat çekilerek, Bodrum için acil ihtiyaç olan bu 3 projenin hayata geçirilmesi ve sonuçlandırılması istendi.
Açıklamaya CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum Belediyesi Aday Adayları Recai Seymen, Ali Öztürk, Refik Ülgen, Mustafa Saruhan ile çok sayıda partili katıldı. Ellerinde ‘Canımızı Yol’da Bulmadık’, ‘Külliye Değil, Hastane, Yol İstiyoruz’, ‘Vergilerimizin Karşılığı Yol-Hastane İstiyoruz’ yazılı dövizler taşıyan partililer, çeşitli sloganlar attılar.

Polis Geniş Güvenlik Önlemi Aldı…
Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasını okuyan İlçe Başkanı Halil Karahan; “Bugün burada güzel Bodrumumuzda yarım kalmış elzem yatırımlar hakkında, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Şu an bulunduğumuz konum bu anlamda en önemli noktalardan biridir. Hepimizin bildiği gibi, 2015 yılında Karayolları tarafından yapımına başlanan tünel ve duble yol çalışması, uzun bir zamandır durdurulmuş durumdadır. 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanmış olan bu yolun yapımına; öğrendiğimize göre, yol güzergâhı üzerinde bulunan bazı otel arazilerin kamulaştırma kararları sonuçlandırılmadan, muhtemelen seçim öncesi yatırım, olarak, apar topar başlanmış ve neticesinde konu yargıya intikal etmiştir. Toplamda 7 kilometrelik yol çalışması, bugün maalesef gördüğünüz durumdadır ve halkımız burada güvenle seyahat edememektedir. Geçtiğimiz hafta içinde, Muğla milletvekilimiz Sayın Süleyman Girgin’in bu konuda, Karayolları Genel Müdürü Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile yapmış olduğu görüşmede, kamulaştırma çalışmalarının 2019 yılında yapılacağı ve yolun 2020 yılında tamamlanabileceği bilgisini edinmiş bulunmaktayız. Gerekçe kaynaksa yaratılmalı, arazı sahipleri mağdur edilmeden hızla kamulaştırma işlemleri gerçekleştirilmeli ve burası halkımızın hizmetine sunulmalıdır…” dedi.
Yeni Devlet Hastanesi Ve Gençlik Spor Merkezi İnşaatları Durdu…
Sözlerinin devamında 150 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi ve Gençlik ve Spor Merkezi ile ilgili açıklamalar da yapan Karahan, sözlerine şöyle devam etti; “Öte yandan, yine hepimizin bildiği gibi Bodrumumuzun artan nüfusunun sağlık ihtiyacını karşılamak üzere yapımına başlanan devlet hastanesinin inşaatı da durdurulmuş olup, 4 aydır hiç bir çalışma yapılmamaktadır. Yani devlet hastanesi inşaatı da şu anda durmuştur. Keza yine, 7-8 senedir süren Bitez Mahallemizdeki Gençlik Merkezi’nin inşaatı da 4-5 müteahhit değiştirildikten sonra yaklaşık 3 yıldır da hiçbir çalışma yapılmamaktadır. Yani devletimizin üstlendiği 3 tane makro proje Bodrum’da durmuştur…”
Külliyenin Yapımına Tekrar Başlanacak
CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, gündeme geldiği tarihten itibaren kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Ortakent’teki İslam Tanıtım Merkezi’nin yapımına tekrar başlanacağı konusunda duyumlar aldıklarını belirterek, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Ortakent Mahallemizde, Camel Beach koyu sırtlarında 2016 yılında gündeme gelen, 30 milyon TL maliyetli İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi Projesi olan, külliyenin yapımının tekrar başlanacağı konusunda duyumlar almaya başladık. Yarım kalan bu 3 proje dururken, 30 Milyon maliyetli külliyeye Bodrum’da ihtiyaç yoktur. Yöre halkının hiçbir oluru alınmadan bu külliye inşaatına başlanmak istenmektedir. Acil olan bu 3 projenin hayata geçirilmesi ve sonuçlandırılması gerekmektedir…” 
Yalıkavak Yolu’nda yaz aylarında ciddi kazalar yaşandığına dikkat çeken Karahan, “Şimdiye kadar ölümlü bir kaza olmaması, bundan sonra da olmayacağı anlamına gelmez. Bir an önce bu yoldan başlanarak bu hizmetlerin verilmesi gerekmektedir…” dedi.
Açıklamanın ardından partililer yol kenarında kazalardan kalan cam kırıklarına dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.