Bodrum Gündem

Ali Öztürk: “Önceliğimiz Çocuklar Ve Çocuk Hakları…”

Ali Öztürk: “Önceliğimiz Çocuklar Ve Çocuk Hakları…”

Muğla Barosu Bodrum temsilciliğini ziyaret eden CHP Bodrum Belediye Başkan aday adayı Ali Öztürk çocuk haklarına yönelik projelerini hukukçuların desteğiyle gerçekleştireceklerini açıkladı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Adliye Sarayı’nda Baro temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit ile bir araya gelen CHP Bodrum Belediye Meclisi üyesi ve Bodrum belediye Başkan Aday Adayı Ali Öztürk  projeleri arasında yer alan Karya Çocuk Merkezlerinin Bodrum’da görev yapan avukatlarla hayata geçirileceğini belirtti.

Ali Öztürk ziyaret sırasında çalışmaları hakkında bilgi verdi ve şunları söyledi:

“Karya Çocuk Merkezleri sadece çocuklar için tasarlanacak. Çocuklarımız kendilerini yarınlara güvenle hazırlayacak olan haklarını oyunlarla öğrenecekler. Bu konuda değerli hukukçulardan ve pedagoglardan destek alacağız. Bu çalışmaları onların gözetiminde yapacağız…”

Muğla Barosu Bodrum temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit de doğrudan çocuklara yönelik böylesi çalışmaların önemine dikkat çekti. Avukat Özyiğit bu konuda şunları söyledi:

“Yerel yönetimlerin destekleyeceği projeler sayesinde çocukların ve dolayısıyla ailelerin farkındalıkları artıyor. STK’lar tarafından başlatılan ve medyada yer alan bu anlamdaki çalışmaları çok önemsiyoruz. Bu farkındalık sayesinde çocuklara karşı işlenen suçlardaki şikayet oranlarında bir artış var. Çocuklar haklarına, aileleri de onlara sahip çıkmaya başlıyor. Biz de baro olarak bu davaları yakından takip ediyoruz…”

Ali Öztürk Hakkında:

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi adına Bodrum Belediye Başkanı olmak için çalışan Ali Öztürk 12 Ekim 1972 Bodrum doğumlu, evli ve iki çocuk sahibi. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümününden mezun ve 2000 yılından bu yana Bodrum’da serbest mühendislik yapmakta.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Bodrum Belediyesi’ne Ortakent Yahşi mahallesinden önseçimle aday olarak meclis üyesi seçildi ve Bodrum Belediyesi’nde önce imar komisyonunda sonra Belediye Encümeninde görev yaptı. Mart 2015 yılında Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği’ni arkadaşlarıyla kurarak Mumcular merkezde Karaova Halk Kütüphanesi’ni kurarak  hayata geçmesini sağladı. Dernek aracılığıyla Karaova bölgesinde 14 tanesi Bodrum, 8 tanesi de Milas’a bağlı köylerde kırsal kalkınma, tarıma dayalı turizm, agro kültürün öncülüğünü yaparak Bodrum’un turizminin çeşitlendirilmesi için çalışmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.