Bodrum Gündem

Taner Uslu Bodrum Halkına Taahhüt Verdi…

Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Taner Uslu, Bodrum’da görev yapan gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi. Taner Uslu kahvaltıya katılan gazetecilere Yılmaz Özdil’in bir hafta gibi kısa bir sürede 500 bin satışa ulaşan ve 2 milyon adet basılması beklenen Mustafa Kemal kitabını hediye etti.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Taner Uslu, Bodrum’da görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Bodrum Kumbahçe’nin en eski ve en özel mekânlarından birisi olan REDPAN’da kahvaltı eşliğinde sohbet eden Taner Uslu Bodrumlu gazetecilerden de Bodrum’un nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda öneriler beklediğini de kaydederek “Kentimizi sadece bürokratlarla değil, STK’larla, odalarla, kadınla, gençlerle, sağcısıyla, solcusuyla, bürokrasiyle, siyasileriyle, hep birlikte ortak akılla yönetirsek hiçbir sorunumuz olmaz…” dedi.

Bodrum Halkına Taahhütname Verdi…  

Taner Uslu kahvaltıya katılan gazetecilere Yılmaz Özdil’in bir hafta gibi kısa bir sürede 500 bin satışa ulaşan ve 2 milyon adet satılması beklenen Mustafa Kemal kitabını hediye ederken, kitabın içinde de Bodrum Halkına Taahhüdümdür başlıklı bir belge verdi.  Taner Uslu’nun verdiği belge şu şekilde;

“Bodrum’un asırlara dayanan kültürel ve tarihsel zenginliğini, farklı kültürlere sunduğu huzur ve özgürlük ortamını ve Tanrı’nın ona bahşettiği doğal ayrıcalıklarını sürdürebilmek ve bu farklılığı günümüz özgün ve çağdaş değerleri ile buluşturarak, Kültür, Tarih, Doğa, Turizm ve Kentsel Refah odaklı bir gelişme ekseni ile daha katılımcı, adil ve üretken bir belediyeciliği benimsiyor ve bunu gerçekleştirebilmek için aşağıdaki ilkeleri yönetim anlayışımın esasları olarak takdirlerinize sunuyorum.

Siyaset ve onun getirdiği makamlar, halkımızla birlikte daha güzel bir yaşamı kurabilmek adına sadece birer araç olmaktan ibarettir.

Bu amaçla;

  • Atatürk ilkeleri ve Devrimleri yolumu aydınlatan ışık olacaktır.
  • Cumhuriyetimizin kurucu felsefesinin mimarı Cumhuriyet Halk Partisinin, Sosyal Belediyecilik anlayışını yerel alanın her kademesinde hayata geçireceğim.
  • Yerel Değerlerimizin öne çıkarılması,
  • Kültürel Ve Tarihi Dokumuzun korunması,
  • Doğa Ve Çevre Dostu, hayatı paylaştığımız tüm canlılara saygı ve sevgi dolu,
  • Yaşanabilir, Yaşatabilir Anlayışla hizmet etmek her şeyin önünde ve üstünde olacaktır.
  • Eşit Yurttaşlık İlkesine bağlı kalarak, toplumumuzun her kesimine ulaşan, her kesimini kucaklayan adaletli ve kaliteli bir hizmet içinde olmak en temel vazifem olacaktır.
  • Hesap Verebilirlik, halkımızla aramızdaki güven ilişkisidir. Saydam bir yönetim şeklini hayata geçirerek belediyemizi denetlenebilir, hesap verebilir bir anlayışla yöneteceğim.
  • Yerel Demokrasi özelinde, aldığımız kararların bugünü olduğu kadar geleceğimizi de etkileyeceği bilinciyle, ayrımcılık yapmadan, tüm halkımızın ve toplumumuzun dinamikleri; sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, odalar, kent konseyi ve yurttaş inisiyatiflerinin de bu kararların alınmasına ve uygulanmasına doğrudan katılımlarını sağlamak için her türlü zemini oluşturacak ve ortak akla sonuna kadar saygılı olacağım.
  • Akıl ve Bilim ekseninde; halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda hedef ve amaç odaklı, çağdaş sürdürülebilir projelerle, kentimizin bugünü ve geleceğini en iyi şekilde planlayarak, toplumun huzur ve refahına hizmet etmek için gerekli her şeyi yapacağımın sözünü veriyorum…”

Bodrum’da kaynak yaratmak kolay, yeter ki biz değerimizi bilelim…

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taner Uslu, eğer Bodrum Belediye Başkanı olursa çok tartışılan ve Muğla’ya uymadığı ifade edilen ve eleştirilen Büyükşehir Yasası’na rağmen Bodrum’u nasıl yöneteceği ile ilgili soruya; “Belediyeciliği rahat bir şekilde yapabilmeniz için öncelikle mali disiplini sağlamanız lazım. Kendi kendine yeten bir bütçeniz olması lazım. Biz kentimizi sadece bürokratlarla değil, STK’larla, odalarla, kadınla, gençlerle, sağcısıyla, solcusuyla, bürokrasiyle, siyasileriyle, hep birlikte ortak akılla yönetirsek hiçbir sorunumuz olmaz. Bu dönemde bizim en büyük sıkıntımız Büyükşehir Yasasından kaynaklanan kurumsal sıkıntılardı. Biz yeniden bir kurumsal yapıya büründük. Burada 11 tane belediye kapatıldı, tek belediye oldu. Düzenli olarak ilk geçen de Bodrum Belediyesidir. Belediyemiz çok da kötü değil ama bizim beklentilerimiz çok fazlaydı. Bodrum dışında hizmet alamayan yerler, Büyükşehirden sonra hizmet almaya başladı ama Bodrum’un hizmetleri azaldı. Turgutreis Belediyesi zamanında Fen İşleri’nde çalışan 44 arkadaşımız vardı. Şimdi 11 arkadaşımla idare ediyorum. Bodrum’da kaynak yaratmak da kolay, yeter ki biz değerimizi bilelim. Büyükşehirle de çözersiniz.” şeklinde yanıt verdi.

Vahşi Yapılaşma Mevzuat Ölçüsünde Yapılabilir…

2014 Aralık ayından bu yana İmardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Taner Uslu, ilçedeki yapılaşma hakkında sorulan bir soruya ise “Önce sağlıklı bir planlama yaparak kent kimliğini koruyacak yapılaşmaya gidilmesi lazım. Bizim kent kimliğini korumamız lazım. Çünkü Bodrum’un kendine göre bir yapısı ve dokusu var. Bunu koruyarak yapılaşmaya mevzuat ölçüsünde devam edilecek ama kontrol altına alınması gerektiğine inanıyorum…” diye yanıt verdi.
CHP’li Aday Adayları Rakibim Değil Yol Arkadaşlarım…
8 belediye başkan aday adayının olduğu Bodrum için aday belirleme yönteminin nasıl olması gerektiği yönündeki soruya ise oldukça dikkat çeken bir şekilde yanıt verirken “CHP’ye üye olurken tüzüklerine uyacağıma dair imza vermiştim. Atama veya önseçim her ikisi de parti tüzüğümüzde var. Bu nedenle ister atama, ister önseçim ikisi de kabulümdür. Ben CHP’ye bana şu ya da bu makam verilsin diye girmedim…”dedi.

Uslu biran önce Bodrum belediye Başkanı adayının belirlenmesinde fayda olduğunu, sürecin uzaması aday adaylarının stresinin artacağını söyledi.
Mehmet Kocadon Yeniden Bodrum’a Aday Gösterilirse?
Son günlerde çokça konuşulan konulardan birisi de; CHP Genel Merkezinin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday adayı olan Mehmet Kocadon’u Bodrum Belediye Başkanlığı Adaylığına atayacağı yönünde. Böyle bir durumda nasıl bir tavır alacağı yönündeki soruya ise “Ben ekip adamıyım. Bir yerde beraber yol yürüdüğünüz kişi hala o görevdeyse, benim tarzım değildir o. O yüzden de dikkat ederseniz önce Mehmet Başkanım büyükşehire başvurusunu yaptı. Ben ondan sonra dosyamı verdim. Bu saatten yorum yapmamın hoş olmayacağını düşünüyorum. Niye düşünüyorum? Sandık varsa sandıktan çıkan sonuca tamam diyeceğiz. Atama varsa da ne gelirse ona tamam diyeceğiz. Ama Mehmet Başkanımın bütün çalışmaları Büyükşehir’e. Farklı bir şey gelişir mi bilemem. Onu kendisiyle konuşuruz. Kendisinin olduğu ortamda ona sorarız. Benim onun adına konuşmam hoş olmaz…” şeklinde yanıt verdi.

Zor Soru; “Meclis Üyeliğine fit misiniz?”
Bir gazetecinin “Bodrum Belediye Başkan Adayı olamazsanız Meclis üyeliğine fit olacak mısınız?” şeklinde ki soruya ise net bir şekilde yanıt veren Taner Uslu şöyle konuştu; “Meclis üyeliğine tamam diyecek olsaydım, meclis üyeliğine başvuru yapardım. Ben belediye başkanı adaylığı için başvuru yaptım. Benim fikrim o. Ben CHP’ye üye olduktan sonra İlçe Yönetiminde iki dönem, Umurça Mahalle delegeliğinde iki dönem, meclis üyeliğini de iki dönem yaptım. Şimdi dediğim gini Bodrum belediye Başkanlığına adayım…” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

  1. Adnan Türkeri dedi ki:

    “İmara aykırı yapılaşmayı şikayete tabi suçlardan sayan/bilen” anlayıştaki birimleri yöneten biri daha fazla bodrum belediyesinin yönetiminde kalırsa, yazık Bodrum’un geleceğine!