Bodrum Gündem

Bodrumlu Denizcilerin Buruk Geçen Geleneksel Yemeği…

Bodrum Denizciler Derneği Geleneksel Birlik ve Dayanışma Yemeği, Kisse Bükü ve Okluk Koyu sorunları nedeni ile buruk geçti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

“Bodrum Denizciler Derneği Geleneksel Birlik ve Dayanışma Yemeği”ne Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Kisse Büküne yapacağı Turistik Tesis ve Okluk Koyu’nun Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayının yapılması ile deniz turizmine kapatılması konuları damgasını vurdu.

Bodrum Delfi Otel’de gerçekleştirilen “Bodrum Denizciler Derneği Geleneksel Birlik ve Dayanışma Yemeği”ne oldukça yoğun bir katılım oldu. Geceye CHP’den Bodrum Belediye Başkanı Aday Adayı Ahmet Aras ve Kemal Güneri, İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti’den Bodrum Belediye Başkanı Aday Adayı Halil İbrahim Kaynar, Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, meslek odaları temsilcileri ve STK temsilcileri ile yaklaşık 500 Denizciler Derneği üyesi katıldı.

Bodrum denizcileri Tenekeci Mehmet ve Necdet Gürle’nin yöresel türküleri ile kimi zaman dans ettiler, kimi zaman da Bodrum Yöresel oyunları oynadılar. Hediye çekleri, 100 metre halat, aküler, Kos’a gidiş geliş biletleri, birçok işletmede yemek ve kahvaltılar, kumanyalar, bilgisayar servisleri, sigortalar, bir haftalık Mavi Tur tatili, altın ve gümüş hediyelikler ve 32 ekran LSD TV gibi, tam 150 adet hediyenin dağıtıldığı çekiliş sırasında ise heyecan doruktaydı.

Bodrumlu Denizciler Büyük Bir Tehlike İle Karşı Karşıya…

Bodrum Denizciler Derneği’nin yıllardan bu yana kesintisiz olarak gerçekleştirdiği “Geleneksel Birlik ve Dayanışma Yemeği”nde konuşan Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz Bodrumlu denizciler için son günlerde iyi şeylerin olmadığını ve bu önemli sorunların da Bodrum turizmine ve ekmeğini deniz turizminden kazananlara büyük bir darbe indirme tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını ifade ederek; Bodrum; Mavi Yolculuğu bir marka yapmayı başardı mı? Başardı, hem de dünya çapında bir marka yapmayı başardı. Biz bunu koylarımıza, Gökova’mıza dayanarak başardık.  Marka haline getirdiğimiz bu değeri anlatmamız lazım. Kilisebükü nasıl Mavi Yolculuğun olmazsa olmazı dedikse Okluk bundan daha önemli.  Cumhurbaşkanlığı Sarayı için bir şey demiyoruz, yap. Güle güle otur, hayırlı olsun. Sen de gel, ama bütün dünya vatandaşı da gelsin orada tatilini yapsın. Şimdi Okluk koyunun kapatılması ile ilgili resmi bir karar yok, yazılı bir şey de yok ortada. Resmi bir yazı olsa itiraz ederiz ama varsayım üzerinden de bir şey yapmamız mümkün değil…” dedi.

Turizm Bakanı Ersoy’a seslendi…

Demiröz Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a da seslenerek; “Şimdiki Turizm Bakanımız bir turizmci diye çok sevindik ve umutlandık. Ancak Sayın Bakan artık turizm yatırımcısı değil. Bu nedenle Kisse Bükü’ne yapmayı planladığı turizm tesisinden vazgeçmeli. Daha önce Mavi Yolculuğu yapıldığı, Gökova Körfezinin bağrına termik santralleri bir bıçak gibi sokuldu. Herşey değişti, denizdeki canlılar, balıklar öldü, karada da ormanlar kurudu, kuşlar yok oldu. Şimdi yine Mavi Yolculuğa hem Kisse Bükü’ne yapılması planlanan turizm tesisi ile hem de Okluk Koyunun teknelerin girişine yasak konularak darbe vuruluyor. Bakanımızdan buna önlem almasını diliyoruz…” dedi.

Kimler vatansever, kimler hain ortaya çıkacak…

Türkiye’de denizcilikle ilgili 19 derneğin de bu konuya dahil olacağını ve destekleyeceğinden emin olduğunu belirtirken işin kaynağının da Bodrum olduğunun altını çizen Demiröz; “Yapılacak her şeyin kaynağı Bodrum. Yani bunları biz başlatacağız, biz organize edeceğiz, biz yürüteceğiz. Biz kimseye pası atmayacağız. Bu topa birlikte girecek, bunu sahiplenecek ve sürecek, bu maçı oynayacak özellikle STK temsilcisi olan arkadaşları istiyoruz. Oda’da buna karşı çıkacak, belediye de karşı çıkacak, partiler de karşı çıkacak. Zorundalar… Kamuya olan sorumlulukları gereği zorundalar. Bizlere olan sorumlulukları gereği zorundalar ama bu zorundalıklarını onlara hatırlatmamız gerekiyor. Çünkü topu başka yere yuvarlamak ve pası başka yere vermek çok kolay. İşte bu sorumluluklara sahip çıkacak ekibi oluşturalım. Kamuoyu önünde bunları yapacağız ki kimler ihanet içerisinde, kimler gerçekten bu konunun peşinde, kimler vatansever, kimler hain ortaya çıkacak…” dedi.

Yaşı 70’e gelmiş Denizcilere Vefa…

Her yıl olduğu gibi bu sene de Bodrum Denizciler Derneği üyesi olan ve 70 yaşına gelen denizcilere “Onur Plaketi” takdim edildi. 70 yaşına ulaşmış emektar denizciler tek tek sahneye çağırılarak, kendilerine Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından “Onur Plaketleri” takdim edildi.  Bu sene Onur Plaketi alan isimler şunlar; Yaşar Dargan, Ünal Şençiçek, Mehmet Ali Dikan, Ali Denizkaplanı, Hüseyin Özelbey, Mustafa Karakaş, İbrahim Aksakal, Ali Ilgın, Erdal Rıza çelikel, Baykan Dağar, Hasan Çamoğlu, Ayşe Dağar, Hasan Demiröz, Mehmet Hikmet kaya, İsmail Günay, Sevim Türkoğlu, Aytuğ Dağar.

Bodrumlu denizciler sezonun yorgunluğunu gece geç vakitlere kadar eğlenerek atmaya çalışırken, peksimet, fava, salata, balık, helva ve Bodrum mandalinası ikram edildi.

Yorumlar

  1. Adnan Türkeri dedi ki:

    Bu ağıtın içine Aspat Koyu neden girmemiş/girememiş!