Bodrum Gündem

Bodrum Cumhuriyet Halkevlerinde Çağdaş Türk Gençliği Yetişiyor…

Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği (TEGED) ya da bilinen adı ile Cumhuriyet Halk Evleri (CHE) Bodrum Şubesi’nin yeni binası çok sayıda gönüllünün imece usulü katkıları ile açıldı. Kurdeleyi kesenlerden birisi de kurucu yönetim kurulu üyelerinden olan ve geçtiğimiz yıl talihsiz bir kaza ile yaşamını yitiren İsmail Hakkı Baydar’ın oğluydu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da gönüllüler tarafından 2012 yılında kısıtlı olanaklar ile kurulan ve 2014 yılından itibaren de Gümbet Pazaryerinde prefabrik iki derslikte çocuklara yönelik sosyal, kültürel ve toplumsal eğitimler vermeye başlayan Cumhuriyet Halk Evleri Bodrum Şubesi’nin Konacık’taki yeni binasının açılışı yapıldı. Oldukça duygulu anlar yaşanan açılış töreninde, kimileri gözyaşlarını tutamadı.
Bodrum Belediyesi’ne ait olan ve dernek tarafından kiralanan yeni binada gönüllülerin katkıları ile tefrişatı yapılmış dört sınıf, bir kütüphane bulunuyor.

Yoğun Katılım oldu…

Cumhuriyet Halk Evleri Bodrum Şubesinin Konacık’taki modern binasının açılışına CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan başta olmak üzere, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda CHP’den Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Taner Uslu, CHP’den Bodrum Belediye Başkan aday adayları Recai Seymen, Refik Ülgen, Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Bodrum Kadın kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP Muğla İl gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin, CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı, Köy Enstitüsü mezunu ve öğretmeni Ali İhsan Yücel, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı ve Yönetim kurulu Üyesi Nilgün Cangır, Bodrum Lions Kulübü 2018-2019 Dönem Başkanı Nuran Örge ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitimciler Hatice Yücel, Hülya Kocadon, Nuran Yüksel ve yurttaşlar katıldılar.

Gürsel Tekin Son Anda Gelemedi…

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHE Kurucu Genel Başkanı Gürsel Tekin’in de gelmek için plan yaptığını ancak Genel Merkez tarafından son anda başka bir görev verildiği için açılış törenine gelemediğini kaydetti. Girgin; “Gürsel bey gelmeyi çok istiyordu. Hatta çok önceden buraya gelmek için plan yaptığını da söyledi. Ancak son anda kendisine verilen bir görev nedeni ile bu güzel ve anlamlı açılışa gelemedi. Herkese selamlarını ce sevgilerini iletmemi istedi…” dedi.

Cumhuriyet Halk Evleri Bodrum Başkanı Mehmet Ömer Girgin Çok Mutluydu…

Cumhuriyet Halk Evleri’nde eğitim gören aydınlık yüzlü çocuklar “Atatürk Çocukları” isimli gösteriyi sundular. Cumhuriyet Halk Evleri Bodrum Başkanı Mehmet Ömer Girgin Cumhuriyet Halk Evlerinin zorlu yollardan geçerek, tek kuruş bağış almadan ve sadece gönüllülerin emekleri, katkıları ile imece usulü ile bu günlere geldiğini ifade etti. Girgin; “Bizler bu ülkenin kuruluşunda kanını canını verenlere, cumhuriyet sevdalıları olarak bu ve benzeri dernek, kurum, kuruluşlarla borcunu ödemeye çalışan gönüllüleriz. Bizler bir hayal kurduk, hiçbir olumsuzluk, imkansızlıklara bakmadan inatla, azimle ve inançla derneğimizi Bodrum’a kazandırmak için yola çıktık. Yapmak istediğimiz her şeyin bir ucundan başlayabilirsek, kendimizi bile hayretler içinde bırakacak sonuçlara uğraşırız düşünceleri ile yola çıktık. Her zaman düşüncelerimiz sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde sormak, sorgulamak, izin almak, fikir paylaşımı yapmak oldu. Son dönemlerde toplum öyle bir hale geldi ki istisnalar hariç, küçüğün büyüğe saygıyı, büyüğün küçüğü dinlemeden ön yargılı davranması, toplumsal paylaşımcılığın ve hoşgörünün yok olmaya başladığı bir dönemden geçiyoruz. Yaşadığı çevrelerden, televizyonlardan ve sosyal medyalardan gördükleri ve yaşadıkları ile dağıtmaya her an müsait kursiyerlerimizi, konusunda uzman gönüllülerimizle bir nebze olsun kurtarmaya çalışıyoruz. Hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunu, her şeyden önce bütün insanların eşit olduğunu ve büyüğe saygıyı, küçüğe hoşgörüyü ve en önemlisi paylaşımcılığı yaşatmaya çalışıyoruz, yanındaki arkadaşının kalemi yoksa kendi kalemini kırıp onunla paylaşan nesiller için çalışıyoruz…” dedi.

Kurdeleyi kesenler arasında İsmail Hakkı Baydar’ın oğlu da vardı…

Başkan Girgin kurdeleyi kesmek üzere önce Köy Enstitüsü mezunu eğitimci Ali İhsan Yücel’i davet etti. Yücel; “Bu gün Öğretmenler Günü ve ben en güzel hediyeyi Mehmet kardeşimden aldım. Burada bir Köy Enstitüleri köşesi hazırlanmış, hem çok duygulandım, hem de onurlandım, gururlandım…” dedi.

Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum belediye Başkanı vekili Refik Ülgen, Hülya Kocadon, CHE Bodrum Şube Başkanı Mehmet Girgin ve Erdal Baydar birlikte kestiler.

Bodrum Lions Kulübü Atatürk Köşesi yaptırdı…

Dünyanın en büyük STK’larından birisi olan ve Bodrum’da da bir çok önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Bodrum Lions Kulübü 2018-2019 Dönem Başkanı Nuran Örge ve Yönetim Kurulu Üyeleri de CHE’nin Konacık Binasının açılış törenindeydi. CHP Bodrum Şube Başkanı Mehmet Girgin tarafından Bodrum Lions’a bir teşekkür belgesi takdim edildi. Bodrum Lions Dönem Başkanı Örge “Bu anlamlı günde, Bodrum Lions Kulubü olarak, Bodrum Cumhuriyet Halk Evleri Bodrum Şubesinin bu yeni binasındaki Atatürk Köşesini çocuklarımıza armağan ediyoruz. Onun ışığının her zaman çocuklarımıza yol göstereceğine inanıyoruz…” dedi.

CHE Başkanı Girgin de “Bizde bu Atatürk Köşesini çocuklarımıza armağan eden Bodrum Lions Kulübüne teşekkür ediyoruz. Bizlere çok anlamlı ve çok değerli bir armağan verdiler…” dedi.

Sınıfları gezen katılımcılar özellikle Köy Enstitüleri köşesinden çok etkilendiler. Cumhuriyet Halk Evleri yeni binasında müzik enstrümanları, akıllı tahtanın bulunduğu bir sınıf ve yüzlerce kitabında bulunduğu bir kütüphane ile spor aletlerinin de bulunduğu bir bahçesi bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.