Bodrum Gündem

Mahmut Kocadon da Aday Olacak mı?

Siyaset gündemine düşen bomba gibi bu haber, Muğla ve Bodrum siyasetinde de dalgalanmaya sebep olabilir mi?

Haber şu şekilde;

“AK Parti’nin TOBB’la ilgili verdiği teklifte; “Milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde adaylık için görevinden ayrılan birlik başkanı ve birlik yönetim kurulu üyeleri ile oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyeleri, aday olamadıkları veya seçilemedikleri takdirde en geç Yüksek Seçim Kurulu’nca seçim sonuçlarının ilanını takip eden bir içinde eski görevlerine dönebilirler.

Bu süreçte, birlikte başkanı ile oda ve borsa yönetim kurulu başkanının yerine seçim yapılmaz; yönetim kurulu üyelerinin yerine ise yedek üye çağrılır. Birlik başkanı ile oda veya borsa yönetim kurulu başkanının eski görevlerine dönmeleri için öngörülen sürenin sonuna kadar en yaşlı başkan yardımcısı, bunun yokluğunda en yaşlı üye geçici olarak başkanlık görevini yürütür…” denilmekte.

Bu haber öncelikle 31 Mart Yerel Seçimlerinde İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in İzmir’de aday olarak gösterilebileceği şeklinde yorumlandı.

Ancak Özgener böyle bir yarışa girmek istemediği ifade ediliyor.

Rifat Hisarcıklıoğlu Bodrum Sandaleti hediye edildiTOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu bu kanun teklifini doğru bulmadı…

Diğer yandan da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu milletvekili ve yerel seçimlerde aday olmak üzere görevlerinden ayrılmak durumunda olan Oda-Borsa-Birlik Başkanlarının seçilememeleri halinde görevlerine geri dönmelerinin yolunu açacak kanun teklifini doğru bulmadığını söylüyor.

Başkan Hisarcıklıoğlu’nun “Oda-Borsa-Birlik Başkanlığı görevimizle siyaset arasındaki ayrım kesin bir çizgiyle belirlenmiş durumda. Bu çizgi bir defa delinirse, temsil ettiğimiz kurumlara günlük siyasetin nüfuz etmesi söz konusu olur ki, bundan da en fazla bizlere bu görevleri emanet eden üretici, tüccar ve sanayicilerimiz zarar görür. Bu camiada görev üstlenmek ile siyasette yer almak arasındaki kesin çizgi aynen korunmalıdır…” şeklinde açıklama yapmasına karşın Türkiye’nin bir çok oda başkanı ve yönetim kurulu üyesi AK Parti’nin verdiği bu kanun teklifinin gerçekleşmesini istiyor.

Bodrum’da Mahmut Kocadon konuşulmaya başlandı…

Bu haberin ardından Bodrum’da da bu konu konuşulmaya başlandı. Özellikle BODTO Başkanı Mahmut Kocadon’un böyle bir kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda 31 Mart Yerel Seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adayı olabileceği ifade ediliyor.

Bodrum’un siyasi kulislerine bomba gibi düşen bu haber ile ilgili Mahmut Kocadon’u aradım. AK Parti’nin böyle bir teklif verdiğini bildiğini, siyasete girmek isteyen birçok oda başkanını rahatlatacağını söyledi. Mahmut Kocadon önce “Sadece isim benzerliği…” dedi. Ama sonra “Bekleyelim görelim…” diye ekledi.

Ardından da gülerek “O Mahmut ben değilim. AK Parti İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener için bu teklifi vermiş diyorlar. Bu işler kısmet işi kime niyet kime kısmet…” dedi.

Bu kanun teklifi sizin için bir şey ifade ediyor mu? şeklindeki soruma ise oldukça Kocadon düşündürücü bir yanıt verdi;

“31 Mart Yerel seçimlerinde aday olmak isteyen oda başkanları rahatlar işte. Daha ne diyeyim. Hele bir kanun teklifi kabul edilsin. Bekleyelim görelim. Dedim ya kime niyet, kime kısmet…” dedi.

Barış Yarkadaş’ın bu konudaki yorumu da aynı Mahmut Kocadon gibi;AKP İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener’i aday yapıp, kaybetse bile koltuğunda tutmak istiyor. Ancak AKP’nin bu planı boşa düşebilir. Bakalım bu teklif ‘kime niyet; kime kısmet’ olacak ve kimler faydalanacak? Hep birlikte izleyeceğiz…”

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.