Bodrum Gündem

Bodrum’un Aday Adayları Anlattı, Vatandaş Dinledi…

CHP Bodrum İlçe Örgütü, Bodrum Beldiye Başkan Aday Adaylarının kendilerini halka daha iyi tanıtabilmesi için Turgutreis’te bir toplantı düzenledi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem
Belediye Başkan Aday Adaylığı için CHP’den başvuruda bulunan Mehmet Özalın, Ali Öztürk, Recai Seymen, Mustafa Saruhan, Refik Ülgen, Taner Uslu, Kemal Güneri ve Ahmet Aras ilçe örgütünün Turgutreis Akçaalan Kültür Merkezinde düzenlediği tanıtım toplantısında bir araya geldiler.
Toplantının açılış konuşmasını İlçe Başkanı Halil Karahan yaptı. Karahan CHP olarak yerel seçimleri en yüksek oyla kazanmak için çalıştıklarını ve en demokratik yöntemleri kullanarak belirlenecek adayın arkasında herkesin birleşeceğinden emin olduğunu söyledi.
CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylarının ortak söylemleri arasında Büyükşehir Yasasının Muğla ve Bodrum yapısına uymadığı ve bunun neticesinde görev ve yetki kargaşası doğduğu yönünde oldu. Diğer mutabık kanılan nokta ise Bodrum’da bir şekilde sandık konularak ön seçim yapılması ve belediye başkan adayının bu yöntemle belirlenmesi oldu.

Turgutreis Akçaalan Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda aday adaylarının konuşmalarının dikkat çeken başlıkları şöyle;

Mehmet Özalın “Projelerimizden biri de Muğla Büyükşehir Koordinasyon birimini kurmak…”

14 il aynı anda büyükşehir oldu. 13 ile uysa bile bu Muğla’ya uymadı. Muğla ile bir koordinasyon kuramadı Bodrum belediyemiz. Bu noktada sıkıntılar yaşadık. Projelerimizden biri de Muğla Büyükşehir Koordinasyon birimini kurmak.  Şimdi herkes yasayı anladı ve yetkilerinin, sorumluluklarının farkında.

Bazen partililerimiz ‘yaşın genç daha yolun var’ diyorlar ama 47 yaşındayım.  7 dönem encümen üyeliği yaptım ve bu dönem boyunca yarımadanın tüm sorunlarını öğrendim.  Alt yapı sorunlarını Bodrum’un tek başına çözmesi diye bir şey yok. Muğla büyükşehrin destek ve imkanlarını kullanmadan bu mümkün değil.  Türkiye’nin ve dünyanın yaşadığı ekonomik krizi Bodrum’da yaşadı.  Bizim hedeflerimizden biri de kaynak yaratmak.  10 tane belde belediyesi kapattık ve hiçbir çalışanı mağdur etmeden bunu çözmeye çalıştık.

Ali Öztürk “Başkanlığa aday olmayı son dakikada karar vermedim…”

Meclis üyesi olarak görev yaptığı sürece sorunların bu sistemde çözülemediğini anladığı için  Sorunların teknik açıdan ele alınmadan çözülmez. Başkanlığa aday olmayı son dakikada karar vermedim. Aday olmak için uzun süredir çalışıyorum. Bodrum’un sorunları ile ilgili çözümleri 48 başlıkta topladım.  Bodrum’u Bodrumlularla birlikte yönetmeye talibim. Bodrum sıradan yönetim anlayışı ile yönetilemez.

Recai Seymen “Yöneticilere kızabiliriz ama Partiye kızılmaz, küsülmez….”

Yöneticilere kızabiliriz ama Partiye kızılmaz, küsülmez. 2018 deki seçimlerde arkadaşlarımın çok istemesine rağmen milletvekilliği için aday olmadım. İnsanlar bize hizmet üretin dediler. Büyükşehir yasasının hayata geçtiği dönemi maalesef istediğimiz şekilde geçiremedik. İlçe başkanlığından dolayı Bodrum’un tüm sorunlarına vakıfım ama Bodrum’un gücünü kullanamadık. Bu çekişmeler ve sıkıntılardan dolayı hizmet veremedik. Ben şantiyecilikten gelen bir insanım. Sabahın ilk saatlerinden itibaren her zaman sahalardaydım.  Büyükşehirle uyumlu çalışan, sahalarda çalışan bir belediye başkanı olacağım.  Başkan olduktan sonra Cuma günlerini halk günü yapacağım ve sabahtan akşama kadar halkımı dinleyeceğim.

Refik Ülgen “Altyapı Hizmetleri Zaten Belediyenin Asli İşi, Bunu Proje Olarak Gösteremezsiniz…”

Refik Ülgen, kendisini tanıtan kısa bir konuşma yaptıktan sonra  “Aslında alt yapı hizmetleri dediğimiz işler belediyenin yapmakla yükümlü olduğu asli görevleridir. Bunları proje olarak gösteremeyiz. Benim en önemli projem, Bodrumla Milas’ı idari olarak birleştirip Bodrum’u bir turizm kenti yapmaktır.”  Dedi. Konuşmasının devamında heyecanlanan Ülgen kendisine tanınan sürenin devamını kullanmadı.

Mustafa Saruhan,  “Siyaset,  başladığınızda yarım bırakacağınız bir şey değil…”

Muğla Büyükşehir olduktan sonra olanlar oldu. Bundan sonra böyle bir anlaşmazlığın olacağını sanmıyorum.  Siyaset,  başladığınızda yarım bırakacağınız bir şey değil. Torbanızda bir şey varsa onu ortaya koyarsınız. Partimin önümüzdeki süreçte vereceği göreve saygı duyarım. Amaç yaşadığımız coğrafyaya hizmet etmektir. Daha önce başkanlık yaptım, o vizyona sahibim.  CHP ve Bodrum’a yakışan bir yönetim biçimi oluşturabiliriz. Bunun için motivasyona ve kendimize güvenmeye ihtiyacımız var.  Konacık’ta ana yol üstünde 1 Aralık’ta seçim büromun açılışını yapacağım. Partim beni aday göstermese bile o binayı aday olacak arkadaşımın kullanmasını istiyorum.

Taner Uslu “Herkesin projeleri var benim hayallerim var…”

Özellikle sizin karşınızda dile getirmek istiyorum ki burada bulunan aday adaylarının hiç biri benim rakibim değil yol arkadaşımdır. Bizim rakibimiz diğer partilerdir. Bildiğiniz üzere ben göreve geldiğim her yerde 2 dönem görev yaptım.  Eğer bu dönem adaylığım gerçekleşmez ise meclis üyeliği düşünmüyorum. Gençlerin önünün açılmasını istiyorum. Bodrum hizmet bekler bu genç arkadaşların da yer alması lazım. Yaptıklarımızın örgütümüzün başarısı, yapamadıklarımız da bizimdir. Ekibin yok diyorlar ama ekibimiz partililerimizdir. Başkan seçilirsem her şeyden önce bahane üretmeyeceğim. Liyakat ve ehliyetli kişilerle yol alacağım. Sizlerle birlikte işini en iyi bilen arkadaşlarla çalışma sözüm var. Tek rakibimiz kendimiziz.  Hak edenler hak ettikleri görevlere zamanı gelince geleceklerdir.  Kazanan arkadaşımın yanında olacağım.  CHP Bodrum’da bugüne kadar içinden yetişip gelen hiç kimseyi başkan yapmadı. Ne mutlu ki bugün bütün aday adaylarımız örgütün içinde olan arkadaşlarımız.  En genç aday adayıyım.  En genç olduğum yarışlarda hep kazandım. Siyaset değil hizmet üreteceğim. Herkesin projeleri var benim hayallerim var.

Kemal Güneri “Buranın iyisini Anakara Bilemez”…

Bir zamanlar sağın kalesi olan Bodrum’u CHP yönettiği için çok mutluyum. Bugün Bodrum’da işe yarayan hemen hemen her projede emeğim ve imzam var. Geçmişte görev alan insanlarımızın tecrübelerinden yararlanmalıyız. Sizin de bildiğiniz gibi son yaşananlardan dolayı örgüt öfkeli.  10 yıldır aktif siyasetten uzağım ve Bodrum 10 yıl içinde geriye gitmiş. Başkan seçilirsem her yıl biten bir projenin kurdelesini keseceğimin sözünü veriyorum. Sandık istiyorum ve temayül yoklamasının üye basında yapmalıyız.  Bu sandığı her ne olursa olsun koymalıyız diyen ilçe başkanına sonuna kadar destek olmalıyız. Ortak bir metin hazırlamalı ve bunu imzalayarak merkeze göndermeliyiz. Hiçbir şeye el attığımız yok bizim. El atmadan da hiçbir şeyin üstesinden gelemeyiz. Buranın iyisini Ankara bilemez.  Kendimi örgütüme emanet ettim.

Ahmet Aras “Kimseyle siyasi bir husumetim yok ve Kimsenin kucağına oturmadım…”

Sizlerin tanımadığı, partinin içinden olmayan, parti içinde daha önce hizmet vermeyen tek adayım ama bir buçuk aylık sürçte kendimi anlatmayı başardığımı düşünüyorum. Kimseyle siyasi bir husumetim, alıp veremediğim bir şey yok. Bilgi birikimim ve vizyonumla bunu başaracağım. Tabanın desteğini almadan yol alınmayacağının da farkındayım. Dün Muğla’ya tanışmak için gittik, bu da doğal. Partinin atayacağı kişiyi tanıması lazım ama söz sahibi olan partililerdir.  Büyükşehirle gerekli taban oluşturulup iletişim kurulamadı. Katalizör gibi herkesi bir araya getireceğimi düşünüyorum. Kimsenin sözcüsü değilim, arkamda sermaye yok. Kimsenin kucağına oturmadık, kimseyle yüz göz olmadık. İrademi ortaya koyabilirim. Herkese eşit mesafedeyim ve hantal olan belediyeyi işler, dinamik  haline getirebilirim. Kimseden çekinmeden korkmadan hareket etmek için çoğunluğun gücünü arkamda hissetmek istiyorum. Bodrum’da iyi CHP’lilik İstanbul’da seçim kazandırır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.