Bodrum Gündem

Bankalar BESİAD Üyesine Kafasına Göre Davranamayacak…

BESİAD başkanı Engin Kaplan, BESİAD üyelerini keyfi uygulamalarla sıkıntıya düşüren bulunan banka şubelerine manifesto hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

BESİAD (Bodrum Esnaf ve İş Adamları Derneği) geleneksel Perşembe toplantısını Ortakent’te bulunan Çin Restoranında gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını dernek başkanı Engin Kaplan yaptı. Kaplan derneğin önümüzdeki süreçte yapacağı faaliyetlerle ilgili bilgi verdikten sonra üyelerle konu hakkında görüş alış verişi gerçekleştirdi.

“Ne Bir Siyasi Partinin Daha Uzağında Ne De Bir Diğerinin Daha Yakınında Olamaz…”

BESİAD Başkanı Engin Kaplan, yaklaşmakta olan yerel seçimlere dikkat çeken başkan Engin Kaplan, Muğla ve Bodrum’da belediye başkan adayları belirlendikten sonra hepsine birer davet göndererek üyelere ve halka açık toplantılar düzenleyeceklerini kaydetti. Kaplan,  “Önümüzde bir yerel seçim süreci var. Özellikle bölgemiz açısından sürekli kartların yeniden dağıtıldığı bir süreç. BESİAD’ın siyasi pozisyonunu çok net bir şekilde tarif etmeliyiz. BESİAD ne bir siyasi partinin daha uzağında ne de bir diğerinin daha yakınında olamaz. Birçok siyasi görüş mensubu üyemiz var ama üyelerimizin aday olduğu yerlerde kendilerine destek olmalıyız. Bizim üyemiz herhangi bir şeye aday ise bu bizim için gurur verici bir durumdur. Derneğimizin ne kadar kaliteli ve cesaretli üyelere sahip olduğunu gösterir ama mesafemizi size korumalıyız.  Biz siyasetten talep eden taraf olmalıyız. Bodrum’da ve büyükşehirde nasıl bir belediyecilik ve Belediye Başkanı istediğimizi talep eden bir örgüt olmalıyız.  Bu konuda da bir çalışmamız var. Bütün partilerin adayları belli olduğunda bir toplantı dizisi başlatacağız. Belediye başkan aday adaylığı süreci bittiğinde davetimizi kabul edenleri misafir edeceğiz. Onun dışında bir siyasetle dengelerini hassas bir şekilde götürmeye çalışıyoruz.” Dedi.

“Bankalar Üyelerimize Kafalarına Göre Davranamazlar…”

BESİAD Başkanı Engin Kaplan, kimi üyelerinin bankaların çeşitli uygulamaları ile mağdur olduğunu ve bu konuda üye tabanından büyük tepki geldiğini belirterek önümüzdeki günlerde bankalara yönelik bir manifesto hazırlığında olduklarının altını çizdi. Kaplan sözlerine şöyle devam etti “Bankalara yönelik bir Manifesto hazırlığı içerisindeyiz. Bu işbirliğinden ziyade uyarı niteliğinde bir metin hazırlığıdır.  Bankalar ile BESİAD üyesi arasındaki işbirliğini biz organize edemiyoruz. Çünkü her şirketin kendi özel dinamikleri var, sektörü farklı. Bunu çok yönetemiyoruz. Daha önce denedik ama enerji boşa gidiyor. Bugün içinden geçilen süreçte de şöyle bir gerçek var; bazı bankalar bu süreçte gerçekten Piyasayı korumak için birtakım firmaların özellikle zarar görmemeleri için bir efor sarf ederken bazı bankalarda inanılmaz personel hataları, kurumsal hatalar ya da ilginç hamlelerle piyasaya zarar veriyor. Üyelerimiz böyle bir muameleye maruz kaldığında karşılarında BESİAD gibi güçlü bir örgütün kamuoyu algısını her ölçekte bankaların göreceği bir Manifesto vermek istiyoruz. Bunun arkasından eğer bize cevap vermek isterlerse toplantılarımıza davet edip dinlemeye de açık olacağız ama bizler yaşanan gerçekleri de görüyoruz ve biliyoruz. Dolayısıyla bir banka kafasına göre BESİAD üyesine muamele yapmamalı. En azından bir kere daha düşünmeli.” Dedi.

BESİAD’ın geleneksel Perşembe toplantısı yapılan konuşmaların ardından yeni üyelerin kendilerini tanıtmaları ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.