Bodrum Gündem

“FETÖ Bankadaki Hesabına El Koydu” Deyip 74 Lira Dolandırıldı…

Muğla İl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Bodrum’da ikamet eden zanlının Ula ilçesinin Gökova mahallesinde yaşayan F.D isimli şahsı FETÖ terör örgütününbanka hesaplarını ele geçirdiği söylemi ile korkutarak 74 bin Lirasını alarak dolandırdığı ve zanlının yapılan operasyonla yakalanarak Akyaka’ya götürüldüğü belirtildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Akyaka’da yaşayan F.D isimli şahıs NS isimli dolandırıcı tarafından “Banka hesaplarının FETO terör örgütünün eline geçtiğini” söyleyerek kendisinin korkuttuğunu, banka hesabında bulunan 63.000 TL’yi çekmesini istediğini ve bir erkek şahsın evine gelerek evinde bulunan 11.000 TL’yi ve bankadan çektiği 63.000 TL ‘yi şahsa verdiğini beyan etti.

29.11.2018 günü saat 13.00 sıralarında Ula İlçesi Gökova Mahallesinde ikamet eden 21.10.1951 doğumlu F.D. isimli şahıs Akyaka J.Krk.K.lığına müracaat ederek 27.11.2018 tarihinde ev telefonunu arayan erkek bir şahsın “banka hesaplarının FETO terör örgütünün eline geçtiğini” söyleyerek kendisinin korkuttuğunu, banka hesabında bulunan 63.000 TL’yi çekmesini istediğini ve bir erkek şahsın evine gelerek evinde bulunan 11.000 TL’yi ve bankadan çektiği 63.000 TL ‘yi şahsa verdiğini beyan etti.

Yapılan ihbar üzerine harekete geçen İl Jandarma birimleri F.D. isimli şahsın ikameti çevresinde bulunan kamera kayıtları incelenmiş ve siyah elbiseli bir şahsın F.D. nin evine ticari araçla geldiği, aracın yapılan araştırmasında Bodrum Otogarına bağlı taksi durağına kayıtlı olduğu tespit edildi. Ticari araç sürücüsü ile yapılan görüşmede “şahsı Bodrum İlçe Merkezinden aldığını, 70-75 yaşlarında ve bir ayağının aksak olduğunu, kendisini Gökova Mahallesine getirdiğini ve daha sonra Milas İlçe Merkezinde indirdiğini” beyan etti.

Yapılan araştırma sonucu, şüphelinin N.S. isimli şahıs olduğu öğrenildi. Şüphelinin Bodrum İlçesindeki ikameti tespit edilmiş ve 29.11.2018 günü saat 22.10 sıralarında ikametine giriş yapacağı sırada oluşturulan özel ekip (JASAT Timi, Turgutreis ve Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı personelinden) tarafından yakalandı.

Bodrum C.Başsavcılığından alınan arama kararı ile şüpheli N.S. isimli şahsın evinde yapılan aramada, mağdur F.D. isimli şahıstan aldığı 74.000 TL’ye el konuldu. Şüpheli N.S. isimli şahıs ifadesinin alınması için Akyaka J.Krk.K.lığı’na getirilmek üzere gözaltına alındı. 8 saat içerisinde şüpheli ve paranın tamamı ele geçirilerek para mağdura teslim edilmiş olup şüpheli N.S. isimli şahsın adli makamlara çıkarılmak üzere işlemleri devam etmekte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.