Bodrum Gündem

Bodrum’da 20 Halk Eğitim Öğretmeni Portekiz’e Gidiyor…

Bodrum Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü öğretmenleri “Yetişkin Eğitiminde Mentörlük” Projesi kapsamında Portekiz’e gidiyor.
Bodrum Gündem Haber
20 öğretmen 10’ar kişilik iki akış halinde yapılandırılmış kursa katılacak. Avrupa birliği tarafından Erasmus + Yetişkin Eğitimi personel hareketliliği kapsamında finanse edilen, “Yetişkin Eğitiminde Mentörlük” Projesi başladı.

Proje, Bodrum Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü öğretmenlerinin Portekiz’de e-mentörlükle ilgili bir haftalık yapılandırılmış kursa katılımını içeriyor.

Projenin ev sahibi ortağı Braga Mob. Braga Mob. Portekiz’in Braga şehrinde faaliyet gösteren yapılandırılmış kurslar konusunda uzman bir kuruluş. Daha önce Türkiye’den birçok katılımcıya benzeri kurslar sunan kuruluş, eğitim kalitesine verdiği önemle tanınıyor.

Proje kapsamında 20 öğretmen 10’ar kişilik iki akış halinde yapılandırılmış kursa katılacaklar. İlk hareketlilik 2 -9 Aralık tarihleri arasında, 2. hareketlilik 13-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. Proje kapsamında Bodrum Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Ünal’ın da aralarında 10 öğretmen bugün Portekiz’e gidiyor.

Proje eğiticilerin mentörlük ve e-mentörlük becerilerini, belli bir düzeyde teknoloji/yazılım, soysal ağlarla ilgili bilgi ve becerilerini, e-mentörlükte kullanılabilecek dijital platform ve yazılımlar hakkında bilgi becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Ayrıca, bireylerin özgün ihtiyaçları doğrultusunda gelişimine katkıda bulunmak, eğitim hizmetinin kalitesini artırmak, verimliliğin artırılmasına katkıda bulunmayı da amaçlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.