Bodrum Gündem

“İmar Müdürünü Görevden Alın…”

“İmar Müdürünü Görevden Alın…”

Yaşanan sel felaketinin ardından basın açıklaması yapan Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Avukat Şakir Açıkgöz, Bodrum Belediyesinde sözleşmeli olarak İmar Müdürlüğü yapan Gamze Esedoğlu’nu hedef göstererek görevden alınması gerektiğini iddia etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Avukat Şakir Açıkgöz, yaşanan sel felaketinin kaynağını çarpık yapılaşma ve imar olduğunu belirttiği açıklamasında İmar müdürünün yasaya aykırı olarak hala müdürlük yapmakta olduğunu iddia etti.

“İmar Müdürü Görevden Alınsın…”

Açıkgöz “Bodrum Belediyesi kapanan on bir belediyenin imar müdürlerini hiçe sayarak, 657 sayılı yasanın 86.ve 4. Üncü maddesi ile anılan 2. Maddesine aykırı şekilde neden sözleşmeli İmar müdürü çalıştırılmaktadır diyerek itiraz ettik ve uyarılarda bulunduk, uyarılarımız dikkate alınmayınca, İç İşleri Bakanlığına suç duyurusunda bulunduk. Yasa koyucunun İmar ve Şehircilik müdürünün Kadrolu olmasını istemesindeki gerekçe; İmar müdürünün 657 sayılı yasaya tabi olarak güvencede olması, Başkan veya diğer yöneticilerin etkisi ve baskısı altında kalmadan görevini yerine getirmesidir. İmar müdürü sözleşmeli olması durumunda bir güvencesi yoktur, Güvencesi Belediye başkanının iki dudağı arasındadır ” derken sözlerine şöyle devam etti “Kapatılan Belde Belediyelerinde kadrolu, on bir tane Bodrumu bilen imar müdür varken, İç İşleri Bakanlığı sözleşmeli imar müdürünün çalıştırılmasının 657 sayılı yasaya aykırı olması nedeniyle Belediye başkanı ve İmar Müdürü hakkında soruşturma izni vermiştir. Soruşturma iznine karşı Bodrum Belediye başkanlığı Danıştay başkanlığına itiraz etmiş, ancak itirazları reddedilmiştir. Ancak, tüm bunlara rağmen sözleşmeli imar müdürü yasaya aykırı olarak hala görevdedir. Bura da önem arz bir konuda İmar müdürünün ücret ödenmediği hususudur. Danıştay kararında karşı oy kullanan üye hakim, İmar müdürü maaş ve parasal haklarını almadığından kamu zararı oluşmamıştır demiş. Buna kim inanır? Yasaya aykırı olarak İmar müdürlüğü yapan imar müdürünün encümen toplantısına katılması da yasaya aykırıdır. Bana göre İmar müdürünün katıldığı encümen kararları da hukuki dayanaktan yoksundur. Bodrumun son dört yılına baktığımızda, en fazla bu dönemde Bodrumun rantiyecileri kurban edildiğini göreceğiz. Bodrumu kadrolu imar müdürü kurban eder mi, çok zor. Bunun için sözleşmeli imar müdürü olmalı rantiyecilerle birlikte hareket etmelidir. İmar müdürünün bir ön önce görevine son verilmelidir. Allah Bodrumu daha büyük felaketlerden, afatlar dan korusun.”

“Kocadon Yetki Büyükşehirde Ve DSİ’de Diyerek Suçluyu Bulmuş, Sorunun Üstünü Örtmeye Çalışmıştır…”

Belediye meclisinde defalarca alt yapı sorununun çözülmesine yönelik taleplerini ilettiklerini belirten Avukat Şakir Açıkgöz “Bodrum Belediyesinde muhalefette kalan meclis üyeleri olarak, yıllardır alt yapı sorununa çözüm getirilmesi için sorular sorduk, önerilerde bulunduk, alt yapı sorunu artık bir çözüme kavuşturulsun diye, ancak Sayın Kocadon yetki Muğla Büyükşehirde ve DSİ’de diyerek suçluyu bulmuş, sorunun üstünü örtmeye çalışmıştır. Kaç defa Çevre şehircilik Bakanlığının, DSİ’nin kapısını çaldınız. Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediyesi arasındaki kısır çekişmelerin ceremesine, ağır sonuçlarına Bodrum halkı katlanmak zorunda değildir. Alt yapı sorunu Bodrumun kanayan yarasıdır. Bu sorun yeni bir sorun değildir. Her seçim öncesi, Belediye başkan adayları alt yapı sorununu çözeceğiz diyorlar, İlk vaatleri bu oluyor. Soruyorum neyi çözdünüz? Bu yara artık sarılmak zorundadır.”

“Tutucu/Önleyici Tersip Bentlerinden Riskli Olan Her Yere Yapılması Gerekmektedir…”

Şakir Açıkgöz toplantıda acil eylem planını açıkladı ; “Acil eylem planı dahilinde, suyun kontrollü akmasını sağlayan, dağ eteklerinde daralan şehre doğru inen, derelerin getirdiği taş, toprak gibi maddeleri tutan ve şehir merkezinde dere üzerinde bulunan köprü, menfez gibi yapıların tıkanmasının önüne geçerek taşkını önleyen, yukarı havza ıslahı olarak tanımlanan Tutucu/Önleyici tersip bentlerinden riskli olan her yere yapılması gerekmektedir. Eski dere olan, Şu Anda Üzerleri Kapatılarak Veya Yönleri Değiştirilerek, Üzerlerinde Avm, İş yeri, konut Olan kısımlar ilgili çok acil dere ıslah çalışması gerekmektedir. Ayrıca, sel sularının gittiği, su drenaj kanallarının gereğinde yenilenmesi, köprülerin, menfezlerin, ızgaraların belediye ekiplerince sürekli temiz tutulması lazım”. Bunlar yapılmadığından bu felaket meydana gelmiştir. “ dedi.

“Yetki Sizde Değilse De, Sorumluluk Ve Görev Sizdedir…”

Bodrum Belediyesi Bağımsız Meclis üyesi Şakir Açıkgöz Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un  ‘Yetki Büyükşehirde’  diye konuyu geçiştiremeyeceğini söyledi. Açıkgöz “Üç gün önce meydana gelen felaketi de Allaha, doğaya yükleyip geçiştiremeyiz. Sorun, Sorumlular ve kusurlular tespit edilmelidir. Ve bir çözüm bulunmalıdır artık. Bodrum Belediyesi yetki bizde değil diye bu sorumluluktan kurtulamaz. Yetki sizde değilse de, sorumluluk ve görev sizdedir. Alt yapı sorunu her geçen yıl daha büyümektedir. Bu sorun çözümü için, Çevre Ve Şehircilik bakanlığı ile Muğla Büyükşehir, Devlet Su İşleri gerekli görüşme e koordinasyonlar sağlanarak, alt yapı soruna bir son verilmelidir.

“Bodrum Venedik’e Döndü, Gondol Alınmasını Önereceğim…”

Önümüzdeki Belediye Meclis toplantısında Bodrum’u Venedik’e benzetmek isteyenlere gondol almalarını önereceğini dile getiren Açıkgöz “Sel felaketinin nedenlerinin ve çözümlerin araştırılması ve tespiti için Meclise önerge sunacağım. Bu güne kadar hiçbir önergeyi kabul etmeyen Sayın Belediye Meclisi bu önergeyi kabul eder umarım. Bu önerge de yetki bizde değil diye kabul edilmezse, o halde Bodrumu yönetenlerin amacının Bodrumu Venedik gibi yapmak olduğunu düşüneceğimi. O halde yağmur yağdığından kullanılmak üzere Gondol alınmasını önereceğim, herkes gördü Bodrum’un Venedik’e döndüğünü. “ dedi.

“Evrakları Sel Baskınında Zarar Görenler 15 Gün İçinde Zayi Belgesi Alsınlar…”

İş yerinde evrakları sel baskınında zarar görenlerin felaket süresinden itibaren 15 gün içinde zayi belgesi almayı unutmamaları gerektiğine dikkat çeken Açıkgöz “İş yeri sahipleri, İleride mağduriyet yaşamamaları için, Türk Ticaret Kanunun 82/7.maddesine göre, Bodrum Asliye Hukuk Mahkemesine hasımsız olarak başvurarak, Kaybolan belgeleri ile ilgili Zayi belgesi alsınlar. Burada kesin süre evrakların kaybolduğunu öğrenmesinden itibaren on beş gündür. Bu süreye dikkat etsinler. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.