Bodrum Gündem

ŞAHBAZ Görevinden İstifa Etti…

İyi Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, 31 Mart yerel seçimlerinde Belediye Meclis üyesi olmak için görevinden istifa etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yüksek Seçim Kurulu’nun, yerel seçimde belediye başkan veya meclis üyesi  aday adayı olmak isteyen Siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinin görevlerinden 1 Aralık’a kadar istifa etmelerine yönelik kararı nedeniyle İyi Parti İlçe Kurucu Başkanı Mehmet Onur Şahbaz bugün görevinden istifa etti. Şahbaz’ın yerin Nevzat Kanberoğlu ilçe başkanlığına seçildi.

“İlçe Başkanlığı Görevinden İstifa Ettim. Yerime Nevzat Kanber Devam Edecek…”

İyi Parti İlçe Başkanlığında yapılan basın açıklamasında konuşan Mehmet Onur Şahbaz, geçen sene 11 Aralık’ta kurucu ilçe başkanı olduğu görevinden “Parti çatısı altındaki mücadeleme İYİ Parti’nin Türkiye’de başlatmış olduğu ve ihtiyaç olan, insanların özlemle beklediği, merkeze siyaset yapan, şeffaf, demokratik, çağdaş, Atatürkçü, Atatürk’ün Cumhuriyeti’ne sahip çıkacak yönetimi Bodrum belediyesinde meclis üyesi aday adayı olarak devam etme kararı aldım” cümleleri ile İyi Parti İlçe Başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.

Belediye Başkanlığı ve meclis üyeliği için İYİ Parti çatısı altında siyaset yapmak isteyenleri 1-15 Aralık tarihleri arasında başvuru yapmaya davet eden Mehmet Onur Şahbaz “Belediye Başkanlığı ve meclis üyeliği ile ilgili adaylık başvuruları da şu anda başlamış durumda.  Bununla ilgili Bodrum’da yaşayan, Bodrum’a hizmet etmeyi kalbinden gönlümden geçiren, ekibin içinde olmak isteyen Bodrumlu vatandaşlarımızın da adaylığı ile ilgili başvuruları kabul edeceğimizi, ilçe başkanlığına başvurarak bu konu ile ilgili bilgi ve belgeleri almaları konusunda davette bulunmak isterim. “ dedi.

Mehmet Onur Şahbaz kendisinin istifası ile boşalan ilçe başkanlığı görevini yönetim kurulunun yönetimde teşkilat işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütmekte olan Nevzat Kamber’in yapacağını söyledi. Şahbaz sözlerine şöyle devam etti  “İlçe başkanlığından istifa ettiğim için yönetimin içerisinden yeni bir ilçe başkanımız seçilmiş durumda onu da sizlere tanıştırmak daha doğrusu ilan etmek, duyurmak için şu anda beraberiz. İYİ Parti Bodrum ilçe başkanlığı görevini yönetimde teşkilat işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütmekte olan Nevzat Kamber arkadaşımız devam ettirecektir. Kendisi başından itibaren bizlerle bu mücadeleye başlamış ve özverili bir şekilde çalışmalarına devam ediyordu. Bundan sonraki süreçte de aynı çalışmalarına devam edecek ve ekibin başında kendisine hayırlı olsun diyor başarılar diliyorum. ”

1971 Bodrum doğumlu ve 2 çocuk babası olan restoran işletmecisi Nevzat Kanber; İyi Partinin Bodrum’da kurulduğu bir yıl boyunca hummalı bir çalışma içerisinde olduğunu ve Mehmet Onur Şahbaz’dan görevi devir almaktan da son derece mutlu olduğunu kaydettiği konuşmasında “ 1971 Bodrum doğumluyum. Ailem Bitezli Kanberler’dendir. Evliyim, iki çocuk babasıyım. İş hayatıma 1980 senesinde turizm işletmeciliği başladım,  şu anda restoran işletmeciliği yapmaktayım. Bir yıldan beri birlikte çalıştığım sayın Mehmet Onur Şahbaz başkanlığından görev devri alırken kendisine teşekkür ediyorum. Çok hummalı bir şekilde çalıştık bugüne kadar geldik. 1 yıllık özverili çalışmalarından dolayı başkanımızı Onursal Kurucu Başkan olarak yönetim kurulunda seçtik ve kendisine bir plaket vermek istiyoruz” dedi.

“Yolumuzun Ayrıldığı Yok, Sadece Yasal Zorunluluktan Dolayı İstifa Ettim…”

Mehmet Onur Şahbaz, İyi Parti ile yolunun ayrılmadığının altını çizerken “Kurucu Başkan olduğumdan bugüne kadarki İYİ Parti çatısı altında beraber yol yürüdüğün; gerek yönetim kurulu, gerek Gençlik Kolları gerekse Bodrum’da partimize üye olsun olmasın bizimle beraber her zaman yol yürümüş, emek harcamış, vakit harcamış tüm arkadaşlarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu partinin çatısı altında ayrılmış değilim. Sadece yasal zorunluluktan dolayı İYİ Parti İlçe Başkanlığı bıraktım ama tüm arkadaşlarımıza birlikte aynı yolda gönül beraberliğimiz tabii ki sonsuza kadar İnşallah devam edecektir. Aslında yolumuzun ayrıldığı yok, yine beraberiz. Önümüzde de zaten çok zorlu meşakkatli çetin bir süreç var.  Sadece yasal zorunluluktan dolayı İlçe Başkanlığı görevinden ayrılmanın hüznünü yaşıyorum. Onun dışında herhangi bir ayrılık söz konusu değildir. Ayrılmaya da niyetiniz yok zaten.” Dedi.

“Haklı Nedenlerimden Dolayı Başkanlığa Değil Meclis Üyeliğine Adayım…”

Mehmet Onur Şahbaz, neden belediye başkanlığına değil de meclis üyeliğine aday adayı olduğu yönündeki soruya “ Basın açıklamasında böyle bir yanlış algıya da vurgu yapmak adına meclis üyeliğine aday adaylığımı açıklayacağımız ifade ettim. O konuda baştan itibaren benim tavrım net. Tamamen şahsi olarak aldığım bir karar. Belediye başkanı adayı olmayacağım. Hatta geçen sene daha iyi Parti İlçe kurucu Başkanı olarak atandığımda da benzeri bir soruya da aynı şekilde cevap vermiştim. O günden itibaren söylemim bu yönde idi değişmedi. Ben belediye başkan aday adayı olmak konusunda kararımı verdim. Belediye başkan adaylığı konusunda kendimi uzak ya da yetersiz gördüğüm için değil, kendine göre haklı sebeplerin olduğu için bu kararı verdim. Evet ben Belediye Başkanlığı pozisyonda bulunmuş ve bunu layıkı ve başarı ile tamamlamış biriyim.  Çok şükür kendi adıma toplumda hemen hemen benzeri dönüşler alıyorum.  Yönetimin içinde, ekibin parçası olarak yine birikim ve tecrübemi de aktaracak bir yönetim modeli içerisinde olmayı tercih ediyorum kendi adıma” diyerek sözlerini sonlandırdı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.