Bodrum Gündem

“Selle İlgili Önerge Verdiniz Ama Gelip Bir Geçmiş Olsun Diye Aramadınız…”

“Selle İlgili Önerge Verdiniz Ama Gelip Bir Geçmiş Olsun Diye Aramadınız…”

Bodrum Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısının 2. Gündem maddesi olan Gündoğan Mahallesi, 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama Revizyon İlave İmar Planı teklifinin görüşülmesi esnasında, bağımsız meclis Üyesi Şakir Açıkgöz ile Belediye Başkanı Mehmet Kocadon arasında polemik yaşanırken konuya CHP’li meclis üyesi Taner Uslu’da dahil oldu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Gündoğan Mahallesi Küçükbük sahiline yapılan inşaat ve Gündoğan Girişine yapılacak olan arıtma tesisi Bodrum Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısının 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama Revizyon İlave İmar Planı teklifinin görüşülmesi esnasında bağımsız meclis üyesi Şakir Açıkgöz tarafından gündeme getirilerek tartışma konusu yapıldı.

“Bodrum’u Sevip Sevmeyeceğimizi Sana mı Soracağız… “

Bağımsız meclis üyesi Şakir Açıkgöz, 5 yıldır meclise sundukları hiçbir önergenin kabul edilmemesini anlayamadıklarını belirttiği konuşmasının devamında  1/1000 ölçekli imar planını hazırlayan Semra Hanımın . İdare Mahkemesinin verdiği karardan haberdar olmadığını bu nedenle planın bu haliyle onaylanmaması gerektiğini belirtti. Açıkgöz arkadaşlarının aksine bu maddeye itiraz etmek için toplantıda kaldığının altını çizerken “Planın ortasındaki yapılaşma nedeniyle ileride çocuklarımız o sahillerde denize giremeyecek. Buna izin vermemelisiniz.  İdare Mahkemesi bunun yasaya aykırı olduğunu, ruhsatının devamı durumunda telafisi zor ve güç zararlar oluşacağı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararını bir ay önce almış. Bu planı çizen şehir plancısı Semra Hanımın bu konudan bilgisi yok. Buranın sahibi varsa alan kamulaştırılsın. Bodrum’u seviyorsanız kabul etmeyin. Bu sahil giderse bir daha geri gelmez. Ben bunun için gitmedim, burada bunu savunmak için kaldım…” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,  Şakir Açıkgöz’ün sözlerine şu cümlelerle tepki verdi “Sana mı soracağız Şakir bey Bodrum’u sevip sevmediğimizi. Sen hukukçusun. Bu yer şahsa ait. Senin olsaydı dava açar mıydın, açmaz mıydın?.  Seçimlere az bir zaman kaldı. Siyasi şov yapmaya gerek yok…” dedi. .

“Selle İlgili Önerge Verdiniz Ama Gelip Bir Geçmiş Olsun Diye Aramadınız…”
Daha sonra CHP’li Taner Uslu da söz alarak sapla samanın karıştırıldığını “Mahkemeye ruhsat iptal edecekse hukuka bizim söyleyecek bir şeyimiz yok ama o ruhsatlar planla ilgili bir şey değildir. Söz konusu yerle ilgili Bodrum Belediyesi’nin yapmış olduğu bu plan çalışmalarında herhangi bir değişiklik de yapmamıştır, katkıda vermemiştir emsal anlamında ama ruhsatla ilgili mahkeme bir karar verdiyse bu planla ilgili bir şey değil ki. Hukukçu sıfatı ile bunu başka bir yere çekmenin bir anlamı yok. Gündoğan da 25 senedir bekleyen projeler var. Gündoğan’nın pazar yeri, otogarı yok. Gündoğan’da fosseptikler denize akıtılmasın diye arıtmanın yerini Büyükşehre biz verdik. Tabii ki gözden kaçan şeyler de olabilir. Hepimiz insanız sonuçta ama sadece bir noktadan kaynakla bütün planı reddet vermek de doğru değil. Önergeyi herkes verebilir ve oy çokluğu olursa da gündeme alınır. Selle ilgili önergeye gerek yok ki. Zaten başkanım burada açıklamak istemiyor ama onunla ilgili çalışmalar yapılmakta. Selle ilgili önerge verdiniz ama gelip bir geçmiş olsun diye aramadınız. Ben de ona şaşkınım…” dedi.

1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama Revizyon İlave İmar Planı teklifinin görüşüldüğü 2. madde  CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.