Bodrum Gündem

“Tabandan Talep Gelmeseydi Gündemi Asla Meşgul Etmezdim…”

“Tabandan Talep Gelmeseydi Gündemi Asla Meşgul Etmezdim…”

İYİ Parti’den Bodrum Belediye Başkanlığına aday adayı olan Mehmet Tosun, “Tabandan talep olmasaydı bugün asla ve asla gündemi meşgul etmezdim” dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İYİ Parti Genel Merkez Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu Muğla İl Başkanlığında yaptı.

Muğla İl Başkanlığı Merkezinde yapılan başvuruya Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber’in de yer aldığı kalabalık bir heyetle giden Mehmet Tosun, adaylık başvurusu esnasında yaptığı basın açıklamasında kendisinin belediye başkanı olması yönünde halkın %50 sinin üzerinde bir taleple karşılaştığını ve gelen talep doğrultusunda aday olarak başvuru yaptığının altını çizdi.

İlçelerden aday adaylığı ile ilgili ilk başvurunun Dalaman’dan geldiğini belirten İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, Mehmet Tosun’un Bodrum Belediye Başkanlığı ile ilgili başvurusu hakkında “ Kendisine şimdiden başarılar diliyorum. Bodrum’un İYİ Parti’nin olacağını ve Mehmet Tosun başkanının bu işi herkesten çok daha yapacağını düşünüyorum. İyi olun, olalım. Yolunuz açık olsun. Bir yıldır merkezde mahalli idareler genel başkan yardımcısı olarak görev yapmakta. Geçtiğimiz yıllarda emeği olan artık kendini kanıtlamış bir kişi olarak çok daha iyi başarılı yerlerde olacağını, iyi işler yapacağını temenni ediyorum. Kendisine hayırlı olsun diyorum” dedi.

“Talebe Binaen Aday Oldum…”

Daha sonra söz alan Mehmet Tosun, önemli bir ana tanıklık etmek üzere Muğla’ya geldiklerini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti “Yağmurlu bir havada Muğla’dayız. İnşallah bundan sonraki süreçte de bugün Muğla’daki yağmur bereketini seçim döneminde de inşallah alacağımız oylarla Bodrum Yarımadası’nın, Bodrum Belediyesi’nin iyi belediye iyi belediyecilikle şahsımın öncülüğünde tanıştıracağız. İyi günlerde, iyi belediyecilikle Bodrum halkımız 31 Mart’tan sonra inşallah tanışacak diye umut ediyorum. Bunun ilk adımını atıyoruz. Değerli arkadaşlarım biz İYİ Parti olarak adaylarımızı talebe binaen belirliyoruz. Yapılan tarafsız kamuoyu araştırmaları, genel merkezimizle ve genel başkanımızla yapılan istişare toplantıları  sonucunda Bodrum’daki halkımızın şahsımın Belediye Başkan adaylığına giden süreci talep ettiğini gördük. Bu araştırmalarda  hatta yüzde ellinin üzerinde böyle bir talep olduğunu gördük onun için de bugün aday adaylığı müracaatını yapıyorum. Tabandan talep olmasaydı bugün asla ve asla gündemi meşgul etmezdim “ dedi.

“Bodrum’da Belediyecilik Anlayışı 20 Yıl geriden Geliyor…”

Mehmet Tosun 15 Aralık’ta son bulan aday adaylığı sürecinin de genel merkez tarafından uzatılabileceğinin sinyalini verirken aday olduğu Bodrum’un sorunlarına vakıf olduğunu fakat donanımlı bir kadro ile bu sorunların çözümüne yönelik hazırlıklar yaptığına değindi. Tosun “Bodrum’u seven insanlarla birlikte, beraber yöneteceğiz. Bizler insan odaklı belediyeciliği savunuyoruz. Şahsım insan odaklı belediyeciliği savunuyor. Genel merkezin hazırladığı iyi belediyecilik misyonunu birer birer Bodrum da hayata geçirmek üzere yola çıktık. Artık sel baskınlarını yaşanmadığı, kurumsal belediyeciliğin öne çıktığı, kaynakların etkin ve verimli kullanıldığı, betonlaşmaya yenik düşmeyen, denizine, doğasına sahip çıkan bir belediyecilik anlayışıyla Bodrum Yarımadası’nın 31 Mart seçimlerinde doğru bir seçenek olarak hakkımızı buluşturmaya hazırlanıyoruz. Sanata önem veren, geçmişine sahip çıkan, geleceğe yön veren ve kentin ekonomisine destek veren, eğitim ve sağlığa, kültüre geniş bir bakış açısı getiren bir anlayışla Bodrum’u yöneteceğiz.

Çünkü bugün geriye dönüp baktığımızda sel baskınları yaşanıyor, temel belediye hizmetlerinin yapılamadığını, ciddi bir borçlanma yükünün olduğunu gözlemliyoruz ve olumsuz birçok haberle ulusal medyaya Bodrum’un gündemi meşgul ettiğini düşünüyoruz. Bodrum markası evet önemli ama bu markaya paralel bu markanın önünde bir belediyecilik anlayışıyla Bodrum yarımadasını yöneteceğim. Şahsen şunu sık sık dile getiriyorum; kimseyi eleştirmeden, bugüne kadar yapılanları göz önüne getirerek, Bodrum yarımadamızın zamanın belediyecilik hizmetlerinin 20 yıl geriden geldiğini düşünüyorum.  İnşallah göreve geldiğimiz takdirde sizlerle birlikte Bodrumlu hemşerilerimizle birlikte bu farkı kısa süre içerisinde kapatacağız. Çağdaş, modern Bodrum arkasına yakışan bir belediyecilik anlayışıyla Bodrum’u yöneteceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın, hangi partiden olursa olsun Bodrum Yarımadası’nda yaşayan, Bodrum için projesi olan,  ben de bir şeyler yapabilirim diyen arkadaşlarımız da bugüne kadar olduğu gibi bugünden itibaren İYİ partide siyaset yapmaya, bizimle birlikte yol almaya, bizimle birlikte öne çıkıp inisiyatif almaya davet ediyoruz.” Dedi.

İyi Parti’den Bodrum Belediye Başkanlığına aday olan Mehmet Tosun konuşmasının sonunda bugüne kadar olduğu gibi bugünden itibaren her platformda vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edeceklerinin altını çizdi.  Tosun genel başkanı kadın olan bir partide özellikle kadınları göreve çağırarak İYİ Parti çatısı altında siyaset yapmaya davet etti.

Mehmet Tosun’un Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylığını 17 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 14.00 ’de İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığında açıklayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.