Bodrum Gündem

Feyzioğlu’na Cengiz Aytmatov Onur Ödülü Verildi…

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu; “Cengiz Aytmatov Edebiyat Dünyasındaki Mihenk Taşıdır. Bu Büyük Ödülü Dava Arkadaşlarım Adına Alıyorum…”

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, yazar Cengiz Aytmatov’un Türk milli ruhunun gelişmesine katkı sağladığını belirterek, “Aytmatov, milli olunmadan evrensel olunamayacağının ilk akla gelen örneği, edebiyat dünyasındaki mihenk taşıdır. Milli kimlikten uzaklaşılıp, aidiyet duygusunun yitirilmesinin bireysel ve toplumsal açılardan ölümcül etkileri konusunda Türk Dünyasını uyaran bir edebiyat aksakalı olarak sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Türk dünyasının Kırgız asıllı büyük yazarı Cengiz Aytmatov’un 90. doğum yıl dönümü nedeniyle Türkiye Barolar Birliği’nde (TBB) anma toplantısı düzenlendi. Etkinlikte, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından Cengiz Aytmatov Onur Ödülü verildi.

Yargı mensuplarının, siyasilerin, akademisyenlerin, sivil toplum örgütü temsilcilerinin ve Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın katıldığı etkinliğin açış konuşmaları, TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Özbek ve Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Daire Başkanı Cumali Soronkulev tarafından yapıldı.

Konuşmaların ardından, Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Heyeti tarafından TBB Başkanı Feyzioğlu’na Cengiz Aytmatov Onur Ödülü takdim edildi.

Bu Büyük Ödülü Dava Arkadaşlarım Adına Alıyorum…

Kendisine teveccüh edilen ödülden büyük gurur duyduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Bu büyük ödülü, TBB Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurullarımız ve yıllardır birlikte yürümekten onur duyduğum dava arkadaşlarım adına alıyorum. Kırgızistan’ın seçkin evladı, Türk Dünyasının ortak değeri, 20. yüzyıl edebiyat dünyasının büyük yazarı Cengiz Aytmatov’un 90. doğum yıl dönümü olan 12 Aralık’ta sizleri Türkiye Barolar Birliği’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum…” diye konuştu.

Feyzioğlu, “Cengiz Aytmatov, içinden çıktığı milletin kültürünü, tarihten gelen değerlerini, milli ruhunu hikayeleştirmek ve romanlaştırmakla kalmamış, bu değerlerin yeni kuşaklar tarafından içselleştirilip benimsenmesini sağlayarak, Türk milli ruhunun gelişmesine katkı sağlamıştır. Aytmatov, milli olunmadan evrensel olunamayacağının ilk akla gelen örneği, edebiyat dünyasındaki mihenk taşıdır. Milli kimlikten uzaklaşılıp, aidiyet duygusunun yitirilmesinin bireysel ve toplumsal açılardan ölümcül etkileri konusunda Türk Dünyasını uyaran bir edebiyat aksakalı olarak sonsuza kadar yaşayacaktır…” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Barolar Birliği ile Kırgızistan Cumhuriyeti Barolar Birliği başta olmak üzere, Türk dünyası baroları arasındaki hukuk paydalarının, Aytmatov’un edebi mirasıyla daha da güçleneceğine olan samimi inancımı sizlerle paylaşmak istiyorum” diyen Feyzioğlu, sözlerini Aytmatov’un ve Mustafa Kemal Atatürk’ün birbirini tamamlayan iki sözüyle sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.