Bodrum Gündem

Kitapları En Çok Satan Yazar Ayşe Kulin Bodrum’da…

Belgesellerinin her biri klasik bir esere dönüşen gazeteci Nebil Özgentürk’ün çekimlerini Bodrum’da gerçekleştirdiği “Edebiyat Manzaraları” adlı söyleşiye bu kez kitapları satış rekorları kıran Yazar Ayşe Kulin’i konuk oldu. 
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum’un en eski otellerinden birisi olan ve Bodrum markası ile özdeşleşen Manastır Otel’de düzenlenen “Edebiyat Manzaraları” söyleşinin geçtiğimiz ayki konuğu evrensel sanatçı Zülfü Livaneli olmuştu.

Program yapımcısı ve sunucusu Nebil Özgentürk programa “Bu kez yine çok güçlü bir yazarı, güçlü bir edebiyatçıyı ağırlıyoruz. Benim de hayranı olduğum, okuru olduğum, olağanüstü temalar ve konular bulan Ayşe Kulin, bu ülkenin önemli edebiyat insanlarından biri. Bugün keyifli bir sohbet olacağına inanıyorum…”  sözleri başladı.
Zarifliği ve hoşsohbeti ile Türkiye’nin en önemli yazarları arasında anılan ve birçok kitabının da İngilizce, Almanca ve hatta Çinceye çevrilen Ayşe Kulin kısaca yaşam öyküsünü ve roman yazmaya nasıl başladığını anlattı.

30 kitabı bulunan Ayşe Kulin kimi zaman çektiği zorlukları katılımcılar ile paylaşırken, bir döneme damgasını vuran Türkan Saylan’ın yaşam öyküsünü yazdığı Türkan adlı kitabının ne şartlarda yazdığımı da anlattı.

Kulin “Türkan Saylan hayatını insanlığa adamış, cüzamın kökünü kurutmuş, cüzam hastasına dokunabilmiş, herkesi seven, parayla hiç alakası olmayan bir kişiydi. Başka ülkelerde yaşayıp ölseydi azize mertebesine çıkarılmıştı. Ama biz evini basıp terörist ilan ettik. O müthiş bir kadındı. Çok cesurdu, kadın olarak çok şey başardı. Onu tanıdığım için çok mutluyum ama keşke daha erken tanısaydım. Geç tanıdım. Kitabı yazdığım sırada tanıdım…” diye konuştu.

Bodrum ve Bodrum’da yaşamış bir ailenin öyküsünü yazdığı Füreyya ile ilgili de konuşan Ayşe Kulin yaklaşık bir buçuk saat süren söyleşisinin sonunda kitaplarını imzaladı.

Söyleşinin ardından Manastır Otel Genel Müdürü Fatih Can Ekşi Bodrum Sağlık Vakfında eğitim gören engelli çocukların ürettikleri seramik plaketi taktim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.