Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Örgütünde Direniş mi Başlıyor?

CHP Bodrum İlçe Örgütünde Direniş mi Başlıyor?

Bodrum Belediye Başkan Aday Adayları Recai Seymen, Mustafa Saruhan, Ali Öztürk ve Ahmet Aras sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ile bir direniş başlattılar.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

16 Aralık Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen CHP Bodrum İlçe Başkanı ve 8 aday Mehmet Kocadon’un Bodrum belediye Başkanlığına atanacağını öğrenmesi ile bir direniş hareketi başlatacakları beklenmekteydi.

17 Aralık sabah saatlerinde Mustafa Saruhan ve Recai Seymen sosyal medya hesaplarından şu mesajı paylaştılar;

İÇİMİZDEN BİRİNİN BAŞKANLIĞI ETRAFINDA TOPLANACAĞIZ.
Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adayı olan değerli arkadaşlarım ve CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Kocadon’un Bodrum Belediye Başkanlığı için atamasının yapılacağını ve bu konuda Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Suat Özcan, Burak Erbay ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına atanan Osman Gürün’ün de görüşlerinin alınarak karar verileceğini söyledi. Bodrum Belediye Başkanlığına aday adayı olan arkadaşlarımızla ortak aldığımız karar ise,
“İçimizden birinin başkanlığı etrafında toplanabiliriz sözünü verdik”

Seymen ve Saruhan’ın ardından Ali Öztürk’te aynı mesajı sosyal medya hesabından paylaştı. Adı direnişin içinde geçen Ahmet Aras’ta ek olarak başkan adayının temayül yoklaması ile seçilmesinin doğru olacağını kaydetti.

Taner Uslu, Refik Ülgen Mehmet Özalın ve Kemal Güneri ise böyle bir söz vermediklerini, bu tür bir hareketin içinde de yer almayacaklarını deklare ettiler.

Diğer yandan CHP Bodrum ilçe Başkanı Halil Karahan ise “Bu gün ilçe yönetimini olağanüstü bir toplantıya çağırdım. Yönetimde konuşacağız ve durum değerlendirmesi yapacağız. Uygun bir zamanda da kamuoyunu ve CHP üyelerimizi bilgilendireceğiz…” dedi.

Yorumlar

  1. Kaan dedi ki:

    CHP kuvvet ile muhtemel Belediye Başkanlığını kaybedecek. Adaylık aslında ateşten bir top. Kocadon kaybederse teşkilatı suçlar “istemediler, çalışmadılar” der sıyrılır. Ancak 8 aday adayından biri aday olur da kaybederse Kocadon “bakın ben yoksam Chp Bodrum’da yok” der.

    Ancak neresinden bakılırsa bakılsın aday adaylarının net tavrı Bodrum’da siyaset adına güzel bir durum. Bu direnişin içindeki romantizm kodları halka ulaşırsa belki CHP’nin Bodrum’da bir şansı oluşabilir diye düşünüyorum.

  2. zehem dedi ki:

    Bodrumumuz icin hayirlisi olsun sn mehmet kocadon mugla icin dedig gibi Bodrum da degisime ihtiyaci var halk zamani gelince degistirir. eger suanki belediye baskan aday adaylarindan biri baskan adayi olarak secilmezse baskan aday adaylari hemen istifa etmeli etmezlerse bu durumlsra ortak olurlar

  3. Namık çizmeci dedi ki:

    Sandık koysunlar örgüt secsin