Bodrum Gündem

Ali Öztürk’ten Fatih Bozoğlu’na Yanıt…

Ali Öztürk’ten Fatih Bozoğlu’na Yanıt…

CHP BODRUM BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ALİ ÖZTÜRK’ÜN bodrumgundem.com SİTESİNİN SORULARINA VERDİĞİ YANIT: 

EFE DEDİĞİN ZEYBEK OYNAR! AYAK OYUNU BAŞKALARININ İŞİDİR

Bir yola çıktığınızda sağa sola bakmak size sadece zaman kaybettirir, hedeften uzaklaştırır. Sağa sola bakmakla kalmayıp bir de sağa sola sapmaya kalkarsanız yolunuzu da, kendinizi de kaybedersiniz.

Ben Ali Öztürk. Harita ve Kadastro Mühendisiyim. Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. Bodrum Belediye Meclisi üyesiyim ve Bodrum Belediye Başkanlığı aday adayıyım.

Ben bu sıfatlarımla yola çıktım. Çıktığım yolun sonunda Bodrum Belediye Başkanı olmak var. Bu yolda sağa sola hiç bakmadım. Sadece kendi doğrularımla önüme baktım. Çünkü önümde engeller vardı. Birer birer aşmaya başladım. Hiç kimseyle gizli pazarlıklar yapmadım. Bu yola yürüyerek çıktım, uzun bir yol olduğunu biliyorum. Bu yol sabır gerektiriyor biliyorum. Bunun için koşmaya bile kalkmadım.

Bu nedenledir ki, BU YOLDA KİMSENİN DOLMUŞUNA BİNMEDİM.

Bu nedenledir ki, BU YOLDA KİMSENİN EL ARABASINA EL ETMEDİM. “BENİ ŞUNA BUNA GÖTÜRÜR MÜSÜN” DEMEDİM.

Bu nedenledir ki, BEN BU YOLDA KİMSEYE YALAN SÖYLEMEDİM. HİÇ BİR SÖZLÜ, HİÇ BİR YAZILI YALANIN ARKASINA SIĞINMADIM.

Bu nedenledir ki, BEN HİÇ BİR İNSANLA DA, HİÇ BİR RAKAMLA DA OYNAMADIM.

Bu nedenledir ki, YANCI VE YALANCILARLA DEĞİL YOLDAŞLARIMLA YÜRÜMEYİ SEÇTİM.

Bu nedenledir ki, BODRUM’U NE KADAR SEVERSEM SEVEYİM. ONUN SEVGİSİ AİLE SEVGİMİN VE ONLARA VERDİĞİM ONURLU SÖZLERİN ÖNÜNE GEÇEMEZ.

Bu nedenlerdir ki, NE AİLEMİ ÇİĞNERİM, NE DE ONLARA VERDİĞİM SÖZLERİ YUTARIM.

Bu nedenledir ki, BODRUM BİR GÜN ONLARIN OLABİLİR AMA BODRUMLULUK VE ONURUMUZ HEP BİZİM OLACAK.

Bu nedenledir ki, KARINCA MİSALİ MENZİLE VARAMASAM DA YOLUNDA ÖLÜRÜM.

Bu söylediklerim bugüne gelene kadar yaşadıklarımdır. Bugünden sonra yaşayacaklarımı da bu ilkelerim çerçevesinde yaşayacağım. Kimsenin merakı olmasın, kimse endişe duymasın.

Ve fakat görüyorum ki, yanıtlanması gereken sorular var. Buyurun yanıtlayalım. Lütfen sabırlı olalım ve sonuna kadar okuyalım. Sonuna kadar okumaya yüreği yetmeyenlere de şimdiden söyleyeyim; ilk sözüm neyse son sözüm de o olacak. Unutmayın ortada bir haksızlık varsa, birilerine haksızlık yapıldığına inanıyorsanız ve buna rağmen kendi köşelerinde susup oturanlar, dilsiz şeytanlardır.

 

Zeki Alasya ile Metin Akpınar’ın tam da bu günleri anlatan bir filmi var: HASİP İLE NASİP. O filmin kahramanlarının geçmişindeki iki baba figürü kutsal görev için gittikleri hacda şeytan yerine birbirlerini taşlamaya kalkınca hakkın rahmetine kavuşmuşlardı. Bugün eline taş alıp şeytan peşinde koşanlara “aman derim.” Siyasi himmet beklerken, siyasi rahmete kavuşmakta var bu hayatta.

Gelelim soruların yanıtlarına.

 

YANIT BİR: 16 Aralık 2018 Pazar günü CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile sekiz aday arkadaşımız ve ilçe başkanımız ile bir toplantı yaptık bu doğru. Toplantı sonrasında şaşkınlık içinde falan değildim. Şaşkınlık bu toplantıyı adeta kasetten dinleyenlerdeydi. Çünkü benim bir fikrim vardı onun arkasında durdum. Ben Ali Öztürk, o gün de aday adayıydım, bugün aday adayıyım. O gün orada Kemal Bey Muğla’nın ataması yapılmamış ilçelerinde mevcut belediye başkanlarıyla devam etmek istediğini söyledi ve bizlerin fikirlerini dinledi. Gördük ki iki gün sonra yapılan PM toplantısında Muğla’nın ilçeleri gündeme gelmedi. Bu benim olduğu da kadar Sayın genel başkanımın da konunun meraklılarına bir yanıttır aslında.

 

YANIT İKİ: Yazının bir yerinde ‘sekiz meclis üyesi’ deniyor. Aday adayları arasında meclis üyesi olmayanlar var, bunu da düzeltmekte fayda var. Bu yanıtın devamı olarak da şunu söylemeliyim. Evet dediğim gibi Bodrum, belediye başkanını bizim içimizden seçecek. Bu fotoğraf karesinde olmayanların hangi fotoğraf karelerinde olduğunu ben bilemem.

 

YANIT ÜÇ: Sayın Mehmet Kocadon dahil bizlerden herhangi birinin ve hatta başka bir sürpriz adayın görevlendirilmesi usüle uygun bir durumdur, deniyor. Karşı bir söylemde bulunmak CHP’nin tüzüğüne karşı olmaktır, deniyor. Bunları söylemek ne demektir, anlayan beri gelsin. Unutmayın tüzük bu partiyi yönetmek içindir ve tüzüğümüz partimizin kurultayında şekillenmektedir.

Her kimki iyi niyetli bir tüzük maddesinin arkasına sığınıp pusuda bekliyorsa sadece tüzük değil, parti de, parti üyeleri de, seçmen de gereken cezayı verir.

Bu parti karakterli bir partidir. Bu parti kurucu partidir. Bu parti Mustafa Kemal’in partisidir. Pusuda bekleyen Ali Kemallerin ve Çerkes Ethemlerin partisi değildir. Yağmacılar bir kenarda duracak çünkü; YOK ÖYLE YAĞMA.

 

YANIT DÖRT: İki aylık süreçte CHP Bodrum İlçe Başkanı sayın Halil Karahan’ın ön seçim ve sandık konulması konusundaki ısrarını çok haklı ve doğru buluyorum. Hatta bilmeyenlere bir kez daha hatırlatmak isterim. Sayın Karahan bu sözü 13 Ekim 2018’de benim aday adaylığı açıklamamı yaptığım basın toplantısında söyledi. Ben de sandıktan gelen bir belediye meclisi üyesi olarak bunu hem alkışladım hem de tekrarladım. Arşivler bir tık ötede. Ne kadar ısrarcı olduğumun yanıtı ise, o günden bugünedir ve yarın da aynı olacaktır.

 

YANIT BEŞ: Sayın Mehmet Kocadon’un Muğla Büyükşehir Belediye başkanlığına yaptığı adaylık başvurusuna neden destek vermediğimiz soruluyor. Hatta deniyor ki, Kocadon Muğla’ya aday olsaydı, siz de buraya aday olurdunuz! Bu soru iyi ki sorulmuş, iyi ki de ben yanıt veriyorum!

Bakınız sevgili okur, bakınız sevgili sabırlı okur! Benim adım Ali Öztürk, bu güne kadar hiç bir pusuda beklemedim ama çok pusudan sağ salim çıktım. Ben hiç bir zaman “meydan boşalsın da zeybek oynayayım” demedim. Biz Bodrum Efeleriyiz, biz zeybeği birinden kurtulduğumuz için oynamayız. Düğünümüzde derneğimizde oynarız. Gelinin damadın, hatta sünnetlik çocuğun mutluluğu için zeybek oynarız.

Demem o ki, Kocadon Muğla’ya aday olsun da bu meydan bize kalsın diyenler ancak ve ancak ayak oyunu oynar. Başkası Efe’ye yakışmaz.

 

İKİNCİ SON SÖZÜN İKİNCİ SON YANITI: Evet haklısınız, Mehmet Kocadon Bodrum Belediye Başkan adayı olarak görevlendirdi, demediniz ve böyle bir haber yapmadınız. Çünkü cümlede bir hata var, sanırım “görevlendirildi” demek istediniz, bu bir. İkincisi, kendisi aday olduğunu söylemediği için bu haber yapılmamış.

Evet bunda da haklısınız böyle bir şey demedi ama şöyle bir şey de demedi: Ben Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkanlığına aday değilim! Benim tek hedefim Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olmaktır geri vites yok.

Pardon ama atanınca tüzük gereği olacak ama atanmayınca neyin gereği olarak başka partiler ve formüller arayacağız?

Görüyor musunuz farkında olmadan ben de bir soru sormuş oldum. Bakalım yanıtı nereden gelecek!

 

İlk yanıtı buradan ben vereyim: Sandıktan çıkmasam da, genel merkez tarafından atanmasam da partimdeyim. Gideyim şuradan buradan aday olayım, şöyle böyle aday olayım demek Efe’ye yakışmaz. Efe’nin oyunu zeybektir, ötesi ayak oyunudur.

Yorumlar

  1. Başar Münir dedi ki:

    Ali Bey, dışarıdan ama olayları takip eden biri olarak “hariçten gazel okuma” hakkımı kullanmak ve bir kılçık atmak istiyorum izninizle…  

    Yazınızda Hasip ile Nasip’i örnek vermişsiniz. Hasip ile Nasip, Roma’nın kuruluş efsanesi Romus- Romulus’un ülkemize uyarlanmış halidir. Romus-Romulus örneği Bodrum yereline pek uymuyor aslında. Doğru örneği (ve tespiti) bu toprakların yetiştirdiği büyük gözlem ustası Aziz Nesin “Zübük” adlı romanında vermiş. Romanı okuyanlar veya merhum Kemal Sunal’ın aynı isimli filmini izleyenler eminim ki hak vereceklerdir.  

    (Umarım size “Zübük” yakıştırması yapmadığım aşikârdır.) 🙂

  2. fikret karataş dedi ki:

    Sevgili Ali kardeş, keşke Çerkes Etem’den bahsetmeseydiniz. O konu İsmet Paşamız ile Atatürk’ümüzün arasında gerginlik yaratmıştır. Bir yerlerden edinirseniz Etem’in
    Eskişehir’de Atatürk ile buluşmasının neden ve nasıl engellendiğini incelemeni öneririm. Konunun özü de budur. Etem hain değildir kardeşleri de o sırada milletvekiliydi. Neden bunları söylediğimi de söyleyeyim , bende 1909 yılında Kafkasya’dan gelmiş (ADİGE) çerkes bir ailenin Türkiye’deki ilk nesli yedi kardeşten biriyim.. Sevgiler sunarım. Diğer yazdıklarını onaylamamak için de bir gerekçem yok zaten de olamaz…Başarılar…