Bodrum Gündem

Kim Aday Olursa Olsun, CHP İçin Çalışmaya Devam…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ve Bodrum Belediye Başkanlığı için iki aydan bu yana mücadele eden sekiz aday adayı CHP İlçe Binasında Bodrum’da görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. İlçe Başkanı Karahan ve aday adaylarının rahat ve kendilerinden emin tavırları dikkatlerden kaçmadı…

 

 

 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan,16 Aralık günü Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşme ile ilgili bilgileri gazeteciler ile paylaştı. CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan’ın düzenlediği ezber bozan ve örnek olabilecek basın toplantısında kamuoyunda konuşulan ve farklı açılardan yapılan yorumlar yanıtını buldu. Basın toplantısında CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ile aday adaylarının birlik ve beraberlik içinde hareket ettikleri, kendilerinden emin ve rahat oldukları görüldü…

CHP’de Ayrışma ve Bölünme Bekleyenler Boşuna Bekliyor…
CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP’de son dönemdeki gelişmelerden dolayı bir yarılma bekleyenlerin boşuna beklediklerini,  CHP örgütünde herhangi bir yarılma ya da ayrışmanın yaşanmayacağını söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muğla Büyükşehir Belediyesine aday adayı olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un yeniden Bodrum’a aday gösterilmesi önerisinde bulunduğunu kaydeden Karahan, “Henüz hiç bir şey netleşmemiştir. Normal süreç devam etmektedir. Genel Başkanımız ve 8 aday adayı arkadaşımızla 40 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdik. Genel başkanımız bütün aday adaylarını dinlemiştir. Aday adaylarımız içerisinde Genel Başkanımıza da farklı düşünen bazı arkadaşlarımız görüşlerini aktarmıştır. Kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir. Şu bilinsin ki; Belediye başkanı adayımız kim olursa olsun, hiçbir arkadaşım başka bir yere gitmeyecektir. Arkadaşlarımız CHP için çalışmaya devam edeceklerdir. Bodrum Belediye Başkanımız da buna uygun davranacaktır. Herhangi bir yere adaylığı yoksa, CHP’ye çalışacaktır…” dedi.

Sandık Konusunda Sözümüzün Arkasındayız…

Başkan Karahan “Aday adaylığı için başvuran arkadaşlarımız, atama yönteminin de demokratik bir yöntem olduğunu bilerek bu göreve talip oldular. Biz İlçe Yönetimi olarak daha önce söylediğimiz gibi sandık konulması talebimizi sürdürüyoruz ve söylediklerimizin arkasındayız…” dedi.

Adaylık İçin Mücadele Süreci Devam Ediyor…
Bodrum Belediye Başkan aday adayı Mustafa Saruhan, sürecin henüz netleşmediğini ve çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek;
“Aday adayı arkadaşlarımın bu işten vazgeçtiği, çalışmalarını durduğu gibi bir algı var kamuoyunda. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bu süreç netleşmeden sonuna kadar aday adayıyım. Çalışmalarımı da devam ettireceğim. Arkadaşlarımızın hepsi de bu yönde görüş belirttiler. Sayın genel başkanımıza ilettik. Bizlerden biri olursa biz arkasından ayrılmadan devam edeceğimizin sözünü verdik…”

CHP’den Başka Gidecek Bir Yerimiz Yok…

Bodrum Belediye Başkan aday adayı Ali Öztürk de birlik içinde çalışmalarını devam ettirdiklerini kaydederek şöyle konuştu; “Bu bir yarıştır. Biz kavga etmiyoruz, mücadele ediyoruz. Onun için sonuna kadar bu mücadelemizi yapacağız. Ama partimizin adayı hepimizin adayıdır. Herkes CHP’ye çalışacaktır. Ben bu yarıştayım. Ben buradayım. CHP’deyim. Başka da gidecek yerimiz yok. Başka da pazarlık yapacağımız bir davamız da yok…” 

İçimizde Fırtına Kopsa Da Kabul Ederim…
Ankara’da yaptıkları görüşmede CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun mevcut belediye başkanlarıyla devam etmeyi düşündüklerini ifade ettiğini bildiren Recai Seymen; “Biz de 8 aday adayı olarak kararın bir daha gözden geçirilmesi gerektiğini gayet net bir şekilde anlattık. Ama şunu söyleyeyim, biz CHP’nin yanındayız. Kimsenin bundan bir şüphesi olmasın…” dedi.  

Gerekli Zeminlerde Mücadelesini Yapar, Cevabını da Veririz…

Bodrum Belediye Başkan aday adayı Recai Seymen ise “Partimiz sekiz aday adayı arkadaşımızdan veya dışarıdan birini gösterebilir. İçimizde fırtınalar kopsa da ben bunu partili olarak kabullenirim. Ama bunun gerekli cevabını gerekli zeminlerde, parti içinde herkes alır. Parti içinde bunun mücadelesini yaparız. Genel başkanımız ve parti meclisimizin aldığı karara sonuna kadar uyarız. Partimizin yanında sonuna kadar dururuz…” dedi.
CHP Üyesi Herhangi Biri Olduktan Sonra Bir Sıkıntı Yok…
Bodrum Belediye Başkan aday adayı Taner Uslu kendisini CHP üye yapan Osman Öne’in de burada olduğunu ifade ederek şu şekilde konuştu; “Ben partiye girerken hiçbir ön şart koyarak gelmedim. Gönül verdiğimiz için, inandığımız için, yaşam ideallerimizde bu parti olduğu için geldik. CHP adayı kim olursa, CHP üyesi herhangi biri olduktan sonra herhangi bir sıkıntı yok. Bizim gideceğimiz başka bir yer de yoktur…”

Yönteme İtiraz Ederim…
Bodrum Belediye Başkan aday adayı Ahmet Aras ise diğer aday adaylarından çok daha farklı bir görüş bildirdi. Aras; “Bu süreçte aday adayı arkadaşlarımızla çok iyi çalışma yürüttük. Ama beklemediğimiz bir sonuç ortaya çıktı. Henüz süreç tamamlanmadı. Malumunuz ne parti meclisinden ne de genel başkandan herhangi bir açıklama gelmedi. Ama bu sekiz aday adayından başka biri atanırsa ben itiraz ederim. Bizim sorunumuz kişilerle değil. Yönteme şöyle itiraz ediyorum; eğer böyle olursa gerçekten üzücü olur…” dedi.

Pazarlık Olmadı, Meclis Üyeliği de Önerilmedi…

Genel merkezde hiçbir şekilde bir pazarlık yapılmadığını ve meclis üyeliğinin de önerilmediğini ifade eden Aras; “Ben kendi adıma mecliste görev almayacağım. Benim amacım belediye başkanlığıydı, bunun için başvurmuştum…” dedi.

Herhangi Bir Adayımız İle Bodrum’da Yüzde 60 Oy Alacak Potansiyele Sahibiz…

CHP ve İYİ Parti’nin yaptıkları ittifak gereği Bodrum’da İYİ Parti’nin aday göstermemesi gerekmez miydi? Şeklindeki sorumuza CHP Bodrum ilçe Başkanı Halil Karahan şu yanıtı verdi; “İttifak Genel Merkezler tarafından Büyükşehir Belediyeleri için yapılıyor. İlçeler bazında bir çalışma var mı bunu genel merkezimiz biliyor. İYİ Parti Bodrum’da aday çıkartabilir, bizim için hiçbir sıkıntı yok. Biz de Fethiye’de aday çıkartıyoruz. Bu yeni bir bilgidir. İlk defa sizlerle paylaşıyorum. CHP Bodrum’da herhangi bir adayımız ile yüzde 60 oy alacak potansiyele sahiptir. Geçmiş dönem seçim sonuçları bunun göstergesidir…”

Basın toplantısının sonunda, CHP’nin Bodrum Belediye Başkanlığı için yarışan sekiz aday adayı hep birlikte gazetecilerin objektiflerinin karşısına geçerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.