Bodrum Gündem

Asım’ın Nesli Akif’i Dinliyor…

Asım’ın Nesli Akif’i Dinliyor…

Vali Civelek ‘Asım’ın Nesli Akif’i Dinliyor’ Projesi Kapsamında Düzenlenen Panele Katıldı

Bodrum Gündem Haber

Herodot Kültür Merkezinde düzenlenen panele Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Gençlik Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İmam Hatip Uğur Güngör tarafından Kuran-ı Kerim okudu.

Düzenlenen panelde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı Öğretim görevlisi Dr. Zeynep Özdem Köse’nin moderatörlüğünde, Türk Dili Bölüm Başkanlığı Öğretim Üyesi Dr. Ümit Akın ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı Öğretim Görevlisi Osman Köse Mehmet Akif Ersoy’un hayatına dair katılımcılara bilgiler verdiler.

Panelin ardından etkinliğe katılan öğrencilere Vali Civelek ve protokol üyeleri tarafından Mehmet Akif Ersoy’un Genç Safahat kitabı takdim edildi.

Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü Koordinesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜGVA ve Türkiye Yazarlar Birliği paydaşlığında gerçekleştirilen proje ile Mehmet Akif Ersoy’un hayatının ve İstiklal Marşının yazılış öyküsünün daha iyi anlaşılması, hem milli mücadele yıllarını hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun daha iyi kavranarak gelecek nesillere aktarılması amaçlanmaktadır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.