Bodrum Gündem

“Bir Büyükşehir Sevdasına Kapılmadık mı Kapıldık…”

“Bir Büyükşehir Sevdasına Kapılmadık mı Kapıldık…”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Trafo Bodrum’da personele özel düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada “Başkanım Büyükşehir’e mi gidecek, büyükşehirden aday mı gösterilecek, ne yapacak? Siyaseti mi bırakacak gibi kafalarınızda soru işaretleri var. Ama sizlerde biliyorsunuz ki bir büyükşehir sevdasına kapılmadık mı kapıldık. mücbir sebep olmadıkça Bodrum Belediye başkanlığına adayım” sözleri ile belediye personelinin kafasındaki karışıklığa son verdi.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem  

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Trafo Bodrum’da personele özel düzenlenen etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, Bodrum Belediyesi Birim Müdürleri ve Birim Sorumluları ile belediye personeli katıldı.

Personeliyle bir araya gelerek sohbet eden Başkan Mehmet Kocadon, yaptığı konuşmada ise birlik beraberlik mesajları vererek, önümüzdeki süreçte mücbir bir sebep olmaz ise Bodrum Belediye Başkanlığına devam edeceğini belirtti.

“Gidin Geceleri Evinizde Rahat Uyuyun…”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; kendisi ile birlikte 20 yıldır belediyede çalışan arkadaşların olduğunu ve bu süre zarfında aralarında duygusal, kopmaz bir bağ oluştuğunun altını çizdiği konuşmasına şöyle devam etti “ Ben sizden biriyim arkadaşlar. Hepiniz biliyorsunuz önümüzde yaklaşan bir yerel seçim var. Bir çok dedikoduları hep beraber duyacağız. Gene işçilerimiz hakkında ,memurlarımız hakkında bir sürü laflar söylenecek. Nasıl 2014 yılında söylendiyse 2019 yılında da söylenecek arkadaşlar ama bizim bildiğimiz bir şey var; hepiniz artık Mehmet Kocadon’u tanıyorsunuz. Kim ne derse desin biz asla şahıslarla, kurumları birbirine karıştırmayız arkadaşlar. Bizim için önemli olan sizlersiniz. Sizin emeğinizdir, sizin alın terinizdir. Sizin bugün Bodrum’u dünya markası yapmanızdır. Bizim için önemli olan budur ve şunu da söyleyeyim gidin geceleri evinizde rahat uyuyun ya vallahi rahat uyuyun. Bir sürü şeyler söylüyorlar benim hakkımda rahat olun.

“Bir Büyükşehir Sevdasına Kapılmadık mı Kapıldık…”

Mehmet Kocadon konuşmasının devamında “Başkanım Büyükşehir’e mi gidecek, büyükşehirden aday mı gösterilecek, ne yapacak? Siyaseti mi bırakacak gibi kafalarınızda soru işaretleri var. Ama sizlerde biliyorsunuz ki bir büyükşehir sevdasına kapılmadık mı kapıldık. mücbir sebep olmadıkça Bodrum Belediye başkanlığına adayım” sözleri ile belediye personelinin kafasındaki karışıklığa son verdi.  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet KocadonBiliyorsunuz yıllar çok çabuk akıp geçiyor .Benim 2019’da 20. yılım arkadaşlar. Şimdi şöyle kafamı kaldırıp baktığımda 20 yıl önce benle göreve başlayan arkadaşlarımız var aramızda. Biraz önce Dursun kardeşim öyle bir sarıldı ki neredeyse ağlayacaktım, öyle güzel şeyler söyledi ki gözyaşlarımı zor tuttum. Yani bizim sizlerle aramızda duygusal bir bağ oluşmuş. Bizim birbirimizden kopmamız imkansız . Onun için beni burada başkan olarak değil sizden biri olarak konuştuğumu lütfen bilin. Eğer mücbir bir sebep olmadığı sürece sizlerle beraber yoluma devam edeceğim arkadaşlar. Bu kesin. Beni o kadar çok seviyorsunuz ki o geçen sürede hepinizin kafalarında soru işareti oluştu. Başkanım Büyükşehir’e mi gidecek, büyükşehirden aday mı gösterilecek, ne yapacak, siyaseti mi bırakacak? Ama sizlerde biliyorsunuz ki bir büyükşehir sevdasına kapılmadık mı kapıldık. Ama değerli genel başkanım ve genel merkezim Osman Gürün başkanımdan yana takdir haklarını kullanmışlar. Bunun üzerine ne söz söyleriz ne de yorum yaparız.

“Genel Başkanım 15 Gün Önce İsmimi Söyleyecekti Ben İstemedim…”

Bodrum Belediye başkanı Mehmet Kocadon, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP’den Bodrum Belediye başkan adayı olarak gösterildiğini belirtirken adaylık ilanını kendi talebi ile ertelendiğini belirttiği konuşmasında şunları dile getirdi “Şimdi biz bundan sonraki süreçte ne yapacağız arkadaşlar onu da size söyleyeyim. Açık ve net söylüyorum genel başkanım 15 gün önce benim ismimi açıklayacaktı. Ama ben lütfen açıklamayın genel başkanım dedim. Benim bazı çok cüzi de olsa taleplerim var. Arkadaşlarım taleplerim ne biliyor musunuz? Birlik ve beraberlik. Bunun dışında bir talebim olmaz. Kimseyle derdim de olmaz. Birlik beraberlik içinde paylaşımcı bir ruhla Bodrumumuzu, Muğlamızı yönetmek .Sadece bunları istedim. Yani hakkımızı istedim. Sizler beş gün geç maaş almayın istedim. Ben her ayın on beşini düşünmeyeyim istedim. Tek derdim bu. Bunun dışında bir talebim de olmadı. Olmazda zaten. Açık ve net söylüyorum ben kendim kadar sizleri ve Bodrum’u düşünen bir insanım. Hepiniz biliyorsunuz bunu. Fazlada söze gerek yok onun için sizlerden ricam şu süreçte sessiz kalın, yorum yapmayın, konuşmayın hatta muhatap bile olmayın. Büyük insanlar küçük laflar etmez arkadaşlar. Siz bir marka olmuş Mehmet Kocadon’un elemanlarısınız, gönüldaşlarısınız ,yan yana yürüdüğü insanlarsınız. Onun için küçük laflar etmek, dedikodu yapmak bize yakışmaz ve açık ve net söylüyorum. Bir dönem daha Allah nasip kısmet ederse beraber bu yolları yürüyeceğiz. Bizim için her engel bizi birbirimize daha da bağlıyor. Ben dik durmaya devam ediyorum. Arkadaşlar hiç kimseden de korktuğum yok. Na  garagol, na mahkeme . Gidin nereye şikayet ederseniz edin. Biz buradayız kardeşim. Bizim şahıslarla da derdimiz yok. Bizim derdimiz Bodrum, bizim sevdamız Bodrum. Biz sizlerle beraber Bodrum’a bir tane çivi çakabilirsek bizden sonraki nesiller Allah razı bu insanlar şu yolu yaptı derlerse, şu güzel eserleri, Trafoyu, Mahfeli bize kazandırdı derlerse bunun mutluluğu bize yeter. Ve ben açıkça net size bir şey söylüyorum. Ben gücünü koltuktan alan bir belediye başkanı değilim arkadaşlar. Koltuğa güç katan, partisine güç katan bir belediye başkanıyım ben. Hiç kimse kusura bakmasın. “ dedi.

Mehmet Kocadon, sözlerini personelin yeni yılını kutlayarak bitirdi. Konuşma sonunda yeni yıl pastası kesildi.

 

 

Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    Başkanın bu kararı CHP sine oy verenlerin yarısını sevindirmiş yarısını üzmüştür. “Sayın genel başkan 15 gün önce ismimi söyleyecekti ben istemedim.” Genel Başkan bu lafı onaylıyor mu acaba?. Onaylıyorsa ölçü hangi demokrasi kuralları merak ettik doğrusu.
    “Benim bildiğim,” “Çok yakından tanıdığım, ” Yıllardır beraberiz elbette tanıyacağız.” “Asla Bodrum belediye başkanlığına dönmez.” diyen değerli kardeşlerim hepiniz aldandınız. Laflar aranızda geçmişse yanıltılmış oldunuz.. Saçlar kesilip önlere döküldü. E gari bundan böyle o lafları unutalım. Böyle durumlarda bir söylem dillendirilir. Az değişiklikle sunalım. “Çoğu gitti azı kaldı, saçlar gitti dazı (keli) kaldı.”
    Mücbir sebep ortada ama neden açıklanmıyor. Tosun , bağıra , bağıra kazanma yüzdesini bile açıklıyor, Kocadon ve parti suskun bu konuda neden? Bu arada bu beyanların aday adaylığını açıklayan kardeşlerimizi zedeleyebileceği konusuna dikkat edilerek sığlığın terk edilerek hizaya gelinmesi gerektiği konusunda irade sahibi olarak uyarı görev ve hakkımızı kullanıyoruz.
    Partisinin engellenme olgusuna karşı alanlarda dik durup diktatör Evren’e karşı Turgut Özal’ın geliştirdiği söylem çok gelişkin bir örnek olabilir. Ne demişti Özal: “Kimse halkın oyunu cebinde görmesin.” Ve bilindiği gibi tüm faşist uygulama ve baskılara karşın Özal İktidar oldu. İş halk denenen güç bu. Saygılı olmak birinci görevimizdir!!!

  2. fikret karataş dedi ki:

    Birbirlerine yakışıyorlar çünkü her ikisi de ellerinde tuttukları ” “Mandelin” Mandalina için gerektiği ölçüde ilgili ve dikkatli yaklaşımlar içeren uğraşlar vermişlerdir.
    (Neden “mandelin” dediğimi Bodrum Haberdeki köşemde yakında açıklayacağım. hele şu sağlık biraz daha düzelsin

  3. fikret karataş dedi ki:

    Fatih kardeş, ikinci yorum Cevat Bey ile Tosun Başkanın portalına aittir. Aktarırsanız sevinirim