Bodrum Gündem

Bacağını Kırıp Gözlerine Tuz Bastılar…

Bacağını Kırıp Gözlerine Tuz Bastılar…

Yunanistan’ın Kos Adasına kaçak yollardan geçmek isteyen 2 Pakistanlı kendilerini karşıya geçirecek olan kişilerle anlaşamayınca darp edildiler.  Pakistanlılardan birinin bacağında kırıklar oluşurken, ayakta tedavi gören mülteci saldırganların ikisinin de gözlerine tuz bastıklarını iddia etti.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kimlikleri belirlenemeyen 4 kişi tarafından darp edilen göçmenlerden birinin bacağı kırılırken diğerinin tedavisi ayakta yapıldı.

Bitez Akvaryum Koyu civarında meydana gelen olayda 1990 ve 1991 doğumlu iki Pakistanlı, Yunanistan’ın Kos Adasına kaçak yollardan geçmek için anlaştıkları 4 kişi tarafından darp edildiler.  Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre;  gece 03:00 sularında Akvaryum Koyu civarında yaklaşık 6 kişi arasında kavga çıktı.  Öğleden sonra Bodrum Belediyesi Bitez Kafeteryanın olduğu bölgeye gelen göçmenlerden biri bacağı kırılan arkadaşı için çevredekilerden yardım isteyince olay Bodrum emniyet birimine intikal etti. Olay yerine gelen sağlık görevlileri sahilden yaklaşık 500 metre içeride sarp alanda ayağı kırık şekilde bekleyen mülteciyi ve arkadaşına ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra  uzun uğraşlar sonucu ambulansa bindirerek  Bodrum Devlet Hastanesi Acil servisine getirdiler.

Pakistanlı mülteciler, Olay yerinden kaçan ve organizatör oldukları tahmin edilen dört kişi tarafından darp edildiklerini saldırganlar tarafından gözlerine tuz basıldığını iddia ettiler.  Meydana gelen darp olayında mültecilerin vücutlarının pek çok yerinde ezikler meydana gelirken ve birinin bacağı kırıldı.

Türkiye’ye kaçak yollardan girdikleri ve geçtiğimiz Aralık ayında adli makamlarca Muğla Valiliği il Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı Ula Geri Gönderme Merkezi’ne gönderildikleri tespit edilen 2 Pakistanlının tedavilerinin ardından Bodrum Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınacak.

Pakistanlı mültecilerin darp edildikleri Akvaryum Koyu civarında tespit edilen yaklaşık 4 metre boyundaki fiber tekne ile Yunanistan’a kaçacakları tahmin ediliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.