Bodrum Gündem

“Ticari Kimliğinizi Bir Yana Bırakıp Turizm Alanlarını Koruyun…”

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ticari kimliğini bir yana bırakıp bakan olarak görevinin gereğini yapması gerektiğini savundu. Demiröz “Bakanımız kendi şahsi ve ticari çıkarı nedeniyle bilirkişilerin verdiği olumsuz rapora rağmen Kissebükü’nde projesini iptal etmek yerine 25 dönüm ek alan tahsis talebinde bulunuyor. İş adamı olarak yaptıkları anlaşılabilir ama bakan olarak turizm alanlarını koruması gerekiyor.  Lütfen bu yanlıştan dönsün” dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Mavi Yol rotasında bulunan ve denizciler için eşsiz koy olma özelliğindeki Kissebükü’de 95 dönümlük araziye yapmak istediği turizm tesisi nedeniyle Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz düzenlediği basın toplantısında Turizm Bakanını topa tuttu.

Bodrum Denizciler Derneği Kafeteryasında gerçekleştirilen toplantıya Denizciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneği vekili Av. Betül Sümer Cinmen, CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Ali Öztürk, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
“Denizciler ve Turizmciler Olarak Mücadelemiz Turizm Bakanına Karşıdır…”

Bodrum Denizciler Derneği Kafeteryasında basın mensupları ile bir araya gelen Mustafa Demiröz, Kissebükü’nün imara açılmaya çalışılması ile ilgili olarak 2005 yılından bu yana devam eden süreçte şimdiye kadar herhangi bir firmanın ismini zikretmediklerini fakat son dönemde yaşananlardan sonra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ve firması Ersoy Holding’in taraf olmaları nedeniyle “Bundan sonra bütün mücadelemiz sayın Turizm Bakanına karşı yapılacaktır” dedi. Demiröz Turizm Bakanı Ersoy’a seslenirken “Sayın Bakanım gelin bu yanlıştan dönün. Siz ticarete Bodrum’da başlamış ve buradan ekmek yemiş birisiniz. Bu ödediğiniz bedelin bir anlamı yok. Bodrum’a bu zararı vermemelisiniz. Yapılacak olan bu yanlışın telafisi yok. Gelin bu güzellikleri bozmayalım. İş Adamı olarak yaptıklarınız anlaşılabilir ama Turizm Bakanı kimliğiniz açısından görevinizin bilincinde olun. Bu sorun nedeniyle vatandaşla devleti karşı karşıya getirdiler. Gökova yastık altındaki altınlar gibidir. Israrcı olan sadece siz ve firmanız.” Dedi.

“Sizin İstediğiniz Yeni Bilirkişi de Size Karşı Rapor Yazdı…”
Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, geçen yıl Ekim ayında 1/1000’lik ve 1/5000’lik planların iptal edildiğini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Kasım ayında yeni bir planlama yaparak bunu Muğla İl Çevre Müdürlüğünde askıya çıkardığını hatırlattı. Demiröz “Kissebükü Adalıyalı’da Ersoy Holding tarafından yapılacak tesisler için Turizm Bakanı 95 dönümlük tahsisli araziye 25 dönüm daha ek istiyor. Biz Çökertme’de 1/25 binlik plana aynı gerekçelerle itiraz ettik ve kazandık. Dayanağımız burayla aynı. Adalıyalı bu yapılaşmayı kaldıramaz. Bilirkişi raporları da buranın yapılaşmaya uygun olmadığına dair. 7-8 Heyet raporu var. Ersoy Holding’in itirazı ile yeni bilirkişi atandı ve onun da düzenlediği rapor buranın uygun olmadığına dair. Bu tahsise ve orada yapılmak istenen tesise sadece biz değil, bilirkişi incelemesini yapan profesörler, doçentler, öğretim görevlilerinin verdiği rapor arkeolojik açıdan, şehircilik ilkeleri ve planlama açısından, tarım açısından, bitkisel çeşitlilik açısından, orman açısından, ulaşım açısından, çevre mühendisliği açısından burada kapsamlı ÇED incelemesi yapılmalıdır yönünde.  Yani ÇED gerekli değildir raporu vermek burası için ok doğru değil.” Dedi.

“Turizm Bakanı Adalıyalı ile Kissebükü’nü Ayırarak Kafa Karıştırmak İstiyor…”

Turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bir televizyon kanalında tesisin Kissebükü’ne değil Adalıyalı’ya yapacaklarına dair açıklamasına cevap veren Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz “Bakan kafaları karıştırmak istiyor. Bölge bir bütündür. Kissebükü veya Adalıyalı olarak ayrıştırmak sadece kafa karışıklığı yaratmak için söyleniyor. Söz konusu yer olan Adalıyalı Kissebükü koyunun sadece bir parçasıdır. Biz oranın tamamına Kilisebükü veya Kissebükü deriz. Yani orası bir bütündür. Kissebükü’nde arkeolojik alanlarla Adalıyalı’daki arkeolojik alanlar da bir bütündür. Adalıyalı’da tahsis edilen alanlarda 1. Derece arkeolojik alanlar mevcuttur. Ayrıca sayın bakan ‘Burası benim bakanlığım döneminde değil, 2005 döneminde alınmış bir tahsisti, yeniden gündeme getiriyorlar.’ dedi. Gündeme getiren aslında biz değiliz, yapılanlar bunu gündeme taşıyor. Mahkemeler planları iptal ettikçe siz yeni planlarla bir şeyler yapma gayreti içerisinde olursanız bunlar her zaman gündem olacaktır. Biz de her zaman bunu peşinde olacağız” dedi.

“Kendimizi Çaresiz Hissetmiyoruz…”
Mustafa Demiröz, Bodrum Gündem Olarak “Turizm bakanına Karşı mücadele ederken kendinizi çaresiz hissediyor musunuz” şeklindeki sorumuza “Kendimizi çaresiz hissetmiyoruz. Hukuksal yönden de baktığımızda bu süreç gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Uzmanlar bu alanda yapılacak tesisin çevreye, mavi yolculuğa zarar vereceğini söylüyor. Bunlar mahkemece dikkate alınacak. Sadece dikkate alınmadığı yer Turizm Bakanı veya Bakanlığı” şeklinde cevap verdi. .

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.