Bodrum Gündem

CHP İlçe Örgütünden Kararlı Açıklama; “Bodrum Belediye Başkanı CHP Üyesi Olacaktır…”

CHP İlçe Örgütünden Kararlı Açıklama; “Bodrum Belediye Başkanı CHP Üyesi Olacaktır…”

CHP’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı konusunda son iki günden bu yana ulusal ve bazı yerel gazetelerde yer alan ve aslı olmadığı ifade edilen, birtakım haberler üzerine CHP Bodrum İlçe Başkanlığı kamuoyuna yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Köşe yazarı Muharrem Sarıkaya’nın köşesinde yazdığı “Bodrum Belediye Başkanlığı için ittifak adayı İYİ Partili Mehmet Tosun olacak…” ifadelerinin yer aldığı yazısının ardından özellikle televizyonların ana haber bültenlerinde ve Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge adlı programda da bu yazıdan esinlenerek “Bodrum Belediye Başkanlığı için Mehmet Tosun’un CHP üyesi yapılarak ittifak adayı olacağı kesinleşti…” şeklindeki söylemi ile CHP Bodrum İlçe Örgütünde bomba etkisi yaptı. Özellikle CHP tabanı Sosyal medyada yapılan yorumlar ise oldukça sert eleştirilerde bulundu.

Karahan; “CHP üyesi olan aday adaylarımızdan birisiyle seçime gidilecek…”

Bu gelişmeler üzerine CHP Bodrum İlçe Yönetimi adına İlçe Başkanı Halil Karahan’ın yazılı olarak yaptığı basın şu ifadeler ile başlıyor; “Bodrum CHP İlçe örgütü olarak 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde partimizin halihazırda CHP üyesi olan aday adaylarımızdan birisiyle seçime gidilmesi gerek parti tabanı ve gerekse Bodrum kamuoyunun talebidir. Aksi durumda ilçemizde ciddi rahatsızlıklar yaratacağı aşikardır…

Karahan; “ Bodrum’da Cumhuriyet Halk Partisinin parti üyesi olmayan adaylara ihtiyacı yoktur…”

Başkan Karahan’ın yazılı açıklaması şu şekilde devam ediyor; “Ortada alınmış bir karar yokken, yani Parti Meclisinden bir karar çıkmadığı halde Bodrum kamuoyunda bir bilgi kirliliği yaratılmaktadır. Gerek medyada ve gerekse sokakta bu bilgi kirliliği ulusal basın yoluyla da yürütülmektedir. Şu konunun net olarak bilinmesini isteriz; Bodrum’da Cumhuriyet Halk Partisinin parti üyesi olmayan adaylara ihtiyacı yoktur. Partimizin Bodrum’daki oy oranı % 51’5’dur. En üst karar organımız olan Parti Meclisinde bunu bildiğine ve partimizin aday adayları ile yola devam edileceği yönünde karar vereceklerine inancımız tamdır. Bununla ilgili olarak ilçe örgütümüz gerekli tavrı göstermektedir ve bu tavrı sonuna kadar gösterecektir…” 

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karhan açıklamayı; “Bütün bunların dışındaki tüm yazışmalar ve konuşmalar dedikodudan öteye değildir. Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe örgütü 31 Mart seçimlerinde parti üyesi ve aday adayı olan bir arkadaşımızla yoluna devam edecektir…” ifadeleri ile tamamladı.

Bodrum’da İnfiale Neden Olur..

Diğer yandan Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Ahmet Aras sosyal medya hesabından “Bodrum’da CHP örgütü dışından çözüm aramak gaflettir. Mutlak değişimin gerektiği Bodrum’da partimizden başvuran aday adayları seçilme ve yönetme yeterliliğine sahiptir. CHP Yönetiminden aksi bir karar çıktığı takdirde, bölge milletvekilleri, Muğla-Bodrum il ve ilçe örgütleri ile parti üyelerinin by-pass edilmiş olacağı böyle bir dayatmanın, çözümden çok kaos yaratacağı, partimizin en güçlü olduğu hatta kalesi diye adledilen Bodrum’da infiale yol açacağı bilinmelidir…” şeklinde bir mesaj yayınladı.

Saruhan; “Mehmet Tosun’un adaylığı henüz kesin değil…”

Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adayı Mustafa Saruhan ise “Kısa ve öz olarak, CHP’li bir başkanı, CHP’li 20 ve 11 bağımsız meclis üyesi olan bir belediyenin hizmetlerini hiçe sayarak, küçük görerek, henüz adaylığı kesinleşmemiş bir aday adayı tarafından emeklerin üzerine basıp yükselme gayreti, benim görüşüme göre asla kabul edilemez bir yöntemdir. Hepimiz, hırslarımızı, arzularımızı törpülemeli ve Bodrum için en iyisini, en güzelini, en hayırlısını istemeliyiz…” şeklinde tepkisini gösterdi.

Seymen; “Bodrum kamuoyunda müthiş bir bilgi kirliliği yaratılmaktadır…”

Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adayı Recai Seymen de “Ortada alınmış bir karar yokken yani partimizin en yetkili organı olan Parti Meclisinden bir karar çıkmadığı halde Bodrum kamuoyunda müthiş bir bilgi kirliliği yaratılmaktadır. Bu konunun net olarak bilinmesini isterim ki Bodrum ‘da Cumhuriyet Halk Partisinin dışarıdan adaylara ihtiyacı yoktur…” ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yaptı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise bir süreden bu yana sessizliğini korumaya devam ediyor. Konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmazken, CHP Parti Meclisinden Bodrum Belediye Başkanı olarak ne zaman ve kimin atanacağı merakla bekleniyor.

 

 

Yorumlar

  1. Mehmet Yorulmaz dedi ki:

    Ey çok bilmiş bütün chp adayları, şu anki bodrum belediye başkanı nasıl aday oldu hatırlayın! hele Recai Seymen senin çok daha iyi hatırlaman lazımdı, çünkü gökten zembille chp genel merkezi Kocadonu aday yaptığında GIKIN çıkmamıştı…şimdi işkembeden konuşuyorsunuz…söylediklerinize kendiniz inanıyormusunuz? biraz samimiyet lütfen.