Bodrum Gündem

Bodrum’da Kafalar Karıştı…

Bodrum’da Kafalar Karıştı…

CHP ve İYİ Parti Bodrum için anlaştı! Genel Başkanlar düzeyinde yapılan görüşmeler sonucu Bodrum Belediye Başkan adayının Mehmet Tosun olması konusunda görüş birliğine varıldığı kaydediliyor. Bodrum, Fethiye ve Marmaris adaylarının bu gün gerçekleştirilen Parti Meclisi gündemine alınmaması ve bu adayların 25 Ocak tarihinde yapılacak olan PM’de görüşülmek üzere ertelenmesi, bu haberlerin doğruluğu konusunda fikir veriyor.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

“CHP ve İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan adayı için anlaşma sağlandı…” şeklindeki haber Bodrum’a bomba gibi düştü. Genel Başkanlar düzeyinde yapılan görüşmeler sonucu, anketlerde önde çıkan Mehmet Tosun’un, CHP listesinden yerel seçime katılacağı kesinlik kazandığı ifade ediliyor.

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Bodrum halen CHP‘de. Ancak bizim adayımız Sayın Mehmet Tosun, yapılan kamuoyu araştırmalarında çok önde. Mehmet Tosun, büyük bir avantaj sağlıyor. CHP’ye ait olan belediyede rekabet yapınca o da büyükşehir belediyesine yansıyor. İki partinin ortak adayı olarak Sayın Tosun’un, CHP listesinden seçimlere katılacağı yönünde bir anlaşma yapıldı…” dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ve CHP Bodrum İlçe Örgütü Bodrum Belediye Başkan adayının CHP Üyesi olacağı yönünde yaptığı açıklama ise farklı açılardan değerlendirildi. Mehmet Tosun’un ise beş yıl boyunca CHP’li bir Belediye Başkanı olarak görev yapmasının önünün açıldığı ve anlaşma sağlandığı yönünde gelen haberlere, CHP genel Başkanlık düzeyinde bir açıklama yapılmadı.

Diğer yandan mevcut Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve özellikle Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adaylık mücadelesini sürdüren Taner Uslu, Ali Öztürk, Mustafa Saruhan, Recai Seymen ve Ahmet Aras’ın böyle bir kararın açıklanmasının ardından nasıl bir tavır takınacağı da merak ediliyor.

İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı yaşanan gelişmeler karşısında oldukça temkinli ve sessiz kalmayı tercih ederken adının açıklanmasını istemeyen bazı yöneticiler “İttifak gereği neye karar verilir ise biz de İYİ Parti teşkilatı olarak gereğini yaparız…” şeklinde konuşuyor.

Yorumlar

  1. Halil öncel dedi ki:

    Bodrum chp nin gazını alma açıklamasıdır yazıklar olsun

  2. Adam Can dedi ki:

    CHP;
    – Bodrum’da seçmenin çoğunluğunu 2. bahar için Bodrum’a yerleşenlerin oluşturduğunu biliyor mu?
    – Bu seçmen kitlesinin kumsalların/plajların yağmasına, imara aykırı yapılaşmalara, İşletmelerin keyfi fiyat uygulamalarına daha fazla göz yummayacağını biliyor mu?
    – Bu aday CHP göstermez ise, seçmenin adayını bulacağını biliyor mu?