Bodrum Gündem

TAKEV Bodrum Koleji Öğrencilerinden Müthiş Performans…

TAKEV Bodrum Koleji şiir dinletisinde Türk Edebiyatının en önemli şairlerinin eserlerinden örnekler sunuldu. Şarkı ve türkü olmuş mısralar izleyenlere çok keyifli anlar yaşattı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşen geceye şiir sevenler ve öğrenci velileri katıldı. TAKEV öğrencileri şairlerimizin gönüllerinden fışkıran, dilimize pelesenk olmuş mısralarını, kozasından yeni çıkmış kelebeklerin heyecanıyla yeniden söylediler. Kimi zaman gülümseyen, kimi zaman mahzunlaşıp dertlenen, kimi zamanda öfkelenen mısralar ardı ardına başarılı bir performans ile izleyenlere sunuldu.

Öğrenciler Performansları ile Göz Doldurdu…

TAKEV Bodrum Koleji Edebiyat Öğretmeni Yasemin Soyak tarafından düzenlenen Söz Şiirdir başlıklı şiir dinletisi etkinliğinde öğrencilerin performansı göz doldurdu ve izleyenler tarafından tam not aldı.

TAKEV Bodrum Koleji şiir dinletisinde Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Cemal Süreya, Can Yücel, Orhan Veli ve Atila İlhan gibi Türk edebiyatına damgasını vurmuş şairlerimizin şiirlerinden örneklerin sunulduğu gecede, bu şairlerimizin şarkı olmuş, türkü olmuş eserleri de Bülent Gözüpek ve öğrenci arkadaşları tarafından seslendirildi.

Son Sahnede Gözler Doldu…

Şiir dinletisinin son bölümünde etkinlikte görev alan tüm öğrenciler sahneye geldiler ve hep birlikte Sabahattin Ali’nin şarkı olmuş, türkü olmuş “Aldırma Gönül” adlı o müthiş şiirini seslendirdiler. Seyircilerin de eşlik ettiği Aldırma Gönül türküsü söylenirken öğrencilerin, öğretmenlerin ve izleyenlerin duygulandığı ve gözlerinin dolduğu görüldü.

Çok Duygu Yüklü Bir Gece…

TAKEV Bodrum Koleji Edebiyat Öğretmeni Yasemin Soyak’a bir orkide ve teşekkür belgesi vererek teşekkür eden TAKEV Bodrum Koleji Müdürü Süheyla Kiraz şiir dinletisi etkinliği ile ilgili olarak şunları söyledi; “Çok heyecanlıyım, duygu yüklü bir gece oldu. Öğrencilerimin her biri de çok başarı bir performans gösterdiler. Bu geceyi, bu şiir etkinliğini düzenleyen başta Yasemin öğretmenime ve öğrencilerime teşekkür ediyorum ve onları kutluyorum. En çok her zaman bizlerin yanında, çocuklarının yanında olan velilerimize teşekkür ediyorum…”   

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.