Bodrum Gündem

Bodrum Deniz Müzesinde 460 Milyon Yıl Öncesine Ait Fosil

Bodrum Deniz Müzesi, araştırmalarına bir yenisini daha ekledi. 46 örneğin günümüzden 460 milyon yıldan başlayarak 1milyon yıl öncesine uzanan tarihçesini ortaya çıkardı. Aylar önce Ege Üniversitesi işbirliğiyle başlayan çalışma sona erdi.

Bodrum Gündem Haber

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde görevli Paleontolog Serdar Mayda ve Paleoantropolog Seda Deniz Kesici Bodrum Deniz Müzesi Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonunda bulunan fosillerin tarihlendirme çalışmasını gerçekleştirdi.

Fosil örnekleri üzerinde yürütülen sistematik çalışma, toplam 46 örneğin günümüzden 460 milyon yıldan başlayarak 1milyon yıl öncesine uzanan tarihçesini ortaya çıkardı.

Dr. Mayda koleksiyonla ve fosillerle ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu, güncel örnekleriyle birlikte düşünüldüğünde ülkemizdeki ilk koleksiyonu oluşturmaktadır. Özellikle fosil amerikan faunasına ait bu örnekler bilim dünyasında karşılaştırma materyali olarak kullanıma sunulacak ve bundan tüm paleontoloji camiası faydalanabilecektir. Bu açıdan da müzedeki ilgili koleksiyonun varlığı ayrı bir önem teşkil etmektedir. Bu koleksiyonu temel alan uluslararası bir çalıştay fikrinin Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi müzesinin de katkılarıyla bilim dünyasına duyurulması planlanmaktadır.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.