Bodrum Gündem

Ali Öztürk’ten, Mehmet Tosun’a Çok Sert Eleştiriler…

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Ali Öztürk, 2009’da Mehmet Tosun’un Belediye Başkanı olduğu Konacık’ta CHP’yi kıl çadıra mahkum ettiğini söyledi. Öztürk CHP’li gençlerinde o dönem dövüldüğünü iddia etti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Ali Öztürk’de bir basın toplantısı düzenledi. Mehmet Tosun’a yönelik olarak hazırladığı bir çok haber ve fotoğrafı gazeteciler ve CHP’liler ile paylaşan Öztürk “Türkiye 31 Mart 2019 pazar günü tarihi bir seçime gidiyor. Tarihi bir seçim çünkü, saray koridorlarındaki tek adam dayatmalarına karşı sokaklarımızı kimlerle yöneteceğimize karar vereceğiz…” dedi.

Birilerinin Reislik Taslamasına İzin Vermeyiz…

Ali Öztürk oldukça sert ifadelerin yer aldığı basın açıklamasında önce AK parti İktidarını eleştiren cümlelerin ardından, şunları söyledi; “Bu sokaklarda kabadayılık yapılmasına, birilerinin çıkıp reislik taslamasına izin vermeyiz, veremeyiz. Burası Bodrum, bizim reislerimiz denizde yaşar, kayığında yaşar. Tuttuğu üç tane balığı ekmeği için üç kuruşa satar. Ama üç kuruşluk menfaat için memleketini satmaz. Yerel yönetim, adı üstünde yerinden yönetilir. Biz şu önümüzdeki sokağa inemezsek bu sokağı yönetemeyiz, temizleyemeyiz.  Bodrum’un sokaklarını biz tanıyoruz. Bu sokaklardaki her bir yurttaşımızı, hemşerimizi tanıyoruz. Burası Cumhuriyet Halk Partisi, her bir üyemizi tanıyoruz. Onların nasıl bir kentte yaşamak istediğini biliyoruz. Onların Bodrum’a bir kuru oyun ötesinde neler vereceğini biliyoruz. Bizim de onlara neler vereceğimizi çok iyi biliyoruz…” dedi.

Öztürk; “Ben bu projeleri üreten insanların temsilcisiyim…”

Öztürk açıklamasını okurken ses tonunu yükselterek “Ben Ali Öztürk Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bu partide siyaset yapıyorum. Bu partiye tepeden inmedim. Bu kapıdan girdim. Ortakent’te kurulan bir sandıktan hemşerilerimin oylarıyla ve alnımın akıyla geldim. Bir kez daha söylüyorum. Ben kimsenin projesi değilim. Ben bu projeleri üreten insanların temsilcisiyim. Onlar için adayım…” dedi.

Onlar çekildikleri köşelerinde, pusularında bekliyor…

Mehmet Tosun’un CHP’den adaylığı ile ilgili olarak ise şunları söyledi; “Hepimiz biliyoruz, ortada bazı isimler konuşuluyor. Ancak nedense o isimler konuşamıyor. Onlar çekildikleri köşelerinde, pusularında bekliyor. Bizi görüyorsunuz; sokaktayız, karşınızdayız. Bodrum için Bodrumlularla Bodrum’u yönetmeye adayız. Bu yüzden biz konuşacağız, çünkü söyleyecek sözümüz var. Biz çalışacağız, çünkü yapacak işimiz var. Biz dimdik duracağız, çünkü bir onurumuz var…”

2009’da CHP’yi bir kıl çadıra mahkum ettiler…

Ali Öztürk önümüzdeki süreçte de çok konuşulacak ve tartışılacak ifadelerin yer aldığı basın açıklamasını şu  şekilde sürdürdü; “Çok değil 2009 yerel seçimlerinin öncesinde yaşadıklarımızı bir hatırlayalım. Bugün susanlar o gün ne diyormuş hep beraber bakalım. 2009 yerel seçimlerinde Konacık’ta CHP adına bir seçim bürosu açılmaması için her türlü baskıya, zorbalığa başvurdular. Bizi bir kıl çadıra mahkum ettiler. O dönem Konacık MHP’li bir belediyeydi. Ve belediye başkanı da Mehmet Tosun’du…”

İlk haber; “PARTİLİ GENCE MEYDAN DAYAĞI”

Gazetelerde çıkan haberler ve fotoğraflar eşliğinde 2009 Yerel Seçimleri dönemine ait oldukça önemli iddialarda bulunan Ali Öztürk “Partimizin kampanya döneminde kurduğu bir kıl çadırda üyelerimize saldırdılar. Yalçın Alkaç isimli kardeşimizi öldüresiye dövdüler. Dönemin haberleri işte burada.

İlk haberler “PARTİLİ GENCE MEYDAN DAYAĞI” diye çıktı. Kimse kusura bakmasın ortada meydan falan yoktu arkadaşlar. Aksine sabahın üçünde, gecenin kuytusunda 8-10 kişi birden saldırdılar arkadaşımıza. Sol.org.tr sitesinde çıkan haber de burada. Bu bir ülkücü saldırıydı. Haber devam ediyor: Önce tehdit ettiler, sonra darp ettiler. Hiç bir CHP’li bunlara pabuç bırakmadı. Ama onlar da zorbalığı bırakmadı. Çadırda tuttuğu nöbetten tek başına evine dönen Yalçın Alkaç’ı öldüresiye dövdüler. Hastanelik ettiler. Yalçın’ın tek suçu bir kıl çadırda partimizin propagandasını yapmaktı. Bugün sorsan demokrasi havarisi kesilenler o gün bize saldırıyordu. Utanmadan, sıkılmadan sabahın kör karanlığında saldırdılar. Çünkü bunlar gün yüzüne çıkamaz, gün ışığında insanın yüzüne bakamaz…” dedi.

“Kimse kusura bakmasın Yalçın’ın kanı daha kurumadı…”

Bodrum sokaklarının sabahın üçünde de, gündüzün beşinde de güvenli olması için aday olduğunu ifade eden Ali Öztürk açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Ben, Yalçınlar sabahın üçünde de sokaklarda güvenle evine gidebilsin diye aday oluyorum. AKP, MHP, İyi Parti şu parti, bu parti fark etmez! Sokağa çıkan herkes kendini seçmene anlatabilsin diye aday oluyorum. Şimdi soruyorum Bodrum Belediyesi CHP’li bir belediye. Gelip burada bir kıl çadır kursalar hangi CHP’li onlara el kaldırır? Hangi CHP’li bu ahlaksız saldırıyı yapar? Ama bunlardan daha önemlisi CHP’li başkanlar tarafından yönetilen kentlerde hiç bir parti bir kıl çadıra mahkum edilmez. Konacık’ta Yalçın Alkaç’a yapılan bu alçak saldırıdan sonra Bodrum’un onurlu insanları sokağa çıktılar. Ellerinde Yalçın’ın kanlı gömleği vardı. Kimse kusura bakmasın bu kan daha kurumadı…”

Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un Açıklamasını Paylaştı…

Ali Öztürk dönemin MHP’li belediye başkanı Mehmet Tosun’un yerel medyada yaptığı açıklamayı da partililer ve basınla paylaştı; “Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, vatandaştan gelen şikayet üzerine arsada bulunan konteynırı mühürlediklerini söyledi. Tosun, “Seçim çadırı konusunda kaymakamlıktan görüş istedik, gelen görüşe göre hareket edeceğiz. Olumlu görüş gelirse bir işlem yapmayız. Seçim çadırını açmak için alınan herhangi bir izin yok. Sadece Kaymakamlığa bilgi verilmiş. Ancak kişisel olarak o bölgeye çadır kurulmasını ben uygun bulmuyorum…” Birisi CHP’nin Konacık’ta seçim çadırı kurmasını uygun bulmuyor ve 8-10 kişi de o çadırda nöbet tutanları dövebiliyor…”

“Yok Böyle Aday, Yok Böyle Yağma”

Ali Öztürk açıklamasını şu ifadeler ile tamamladı; “Ve bugün bu arkadaşın adı Bodrum belediye başkanlığı için “Özel Formül”le anılıyor. Evet haklısınız çünkü normal koşullarda bu ismi CHP’nin gündemine, Bodrum CHP seçmeninin karşısına kimse getiremez. Onların ancak böyle içeriğinde ne olduğu bilinmeyen özel formüllere ihtiyacı vardır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi üyeleriz. Burada, bu kentte yüzde 50’nin üzerinde bir oya sahibiz. Biz bize yeteriz. Kimse karşıma gelip, bunlar geçmişte kaldı demesin. Cumhuriyet Halk Partisi yüz yıllık bir geçmiştir ve geçmişi tertemizdir. Bu parti savaş meydanlarında kurulmuştur. Bu partinin genel başkanı suikaste uğramıştır. Bu partinin milletvekilleri silahlı saldırılarda öldürülmüştür. Bu partinin üyeleri, gençleri gecenin kör karanlıklarında pusulara düşmüştür. Ancak hiç bir zaman bu zalimliği yapanlara boyun eğmemiştir. Bugün de boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak biz bu sokakları korkulan değil güvenle dolaşılan yerler haline getireceğiz. Bu sokaklara ne bir hain gölge, ne de bir damla kan düşsün istemeyiz. Bu ülkeyi AKP’nin saltanatı zaten yağmalıyor. Biz bunun için karşılarına dikiliyoruz: Yok öyle yağma diyoruz.  Onlara “yok öyle yağma” derken bunlara da “yok böyle aday, yok böyle yağma” diyoruz…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.