Bodrum Gündem

CHP’li Vekillerden Bodrum’a Balans Ayarı…

CHP Bodrum İlçe Örgütü, Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Süleyman Girgin’in de katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında balans ayarı çekilmeye çalışıldı. CHP Muğla Vekilleri sık sık kendilerinin yetkisiz oldukları ve sadece örgütün taleplerini iletebildiklerini ama hiçbir yetkilerinin olmadığını söylediler.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkanının bu güne kadar belirlenememesi ve ittifak ortağı İYİ Parti’nin de ısrarla Mehmet Tosun’u aday olarak göstermek istemesi Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü ile Bodrum Belediye Başkan aday adaylarının canını fazlasıyla sıkmaya devam ediyor. 19 Ocak Cumartesi günü Bodrum İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen ‘Yerel Seçimler Değerlendirme Toplantısı’nın basına açık bölümünde oldukça gergin anlar ve sert tartışmalar yaşanmıştı. Bu toplantıda söylenen bazı ifadeler de ittifak görüşmelerine olumsuz etki yapabileceği öngörülerek Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan Bodrum İlçe Örgütüne balans ayarı yapmaya çalıştılar. Gazeteciler ile karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleştirilen basın toplantısında vekiller aynı cümleleri sürekli tekrarlamaları dikkat çekti.

Yerel Seçimler Değerlendirme Basın Toplantısına CHP Muğla Milletvekilleri ile birlikte CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylarından Recai Seymen, Ahmet Aras, Ali Öztürk ve Kemal Güneri ile partililer katıldı.
Bize İttifak Yok Dediler, Ama Sonra İttifak Olduğu Anlaşıldı…
Yerel Seçimler Değerlendirme Basın Toplantısında soruları yanıtlayan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in genel merkeze Muğla’nın ittifak dışında kalması gerektiğini ifade ettiklerini dile getirerek “Biz de bölge milletvekilleri olarak bunu en üst düzeyde ilettik. Hatta yapılan görüşmelerde kendi belediyelerimizin olduğu yerlerde ittifakla ilgili görüşmelerin olmayacağı şeklinde en üst düzeyde bilgi de aldık. Bu bilgiyi de rahatlıkla örgütlerimizle paylaştık. Ama daha sonraki süreçte farklı farklı gelişmeler olmaya başladı…” demesi dikkat çekti. Girgin’in cümleleri seçerek konuşurken, belediye başkanı adayının belirleme yöntemi ile ilgili sorulan soruya “Ben her zaman önseçim ve temayülden yanayım. Bu konuda örgütün alacağı karara da saygılıyım. Örgüt disiplini içerinde hareket edeceğiz. Kişisel tercihim buna Bodrum örgütünün karar vermesidir…”  şeklinde yanıt verdi.

Vekiller Yerel Gündem Yerine Ulusal Gündem Konuşmak İstediler…

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in Ulusal Gündeme dair değerlendirmeler yapmak istemesine gazetecilerden “Sadece yerel ve Bodrum ile ilgili konuları merak ediyoruz. Lütfen sadece yerel konulardaki değerlendirmelerinizi alalım…” şeklinde talep geldi. Girgin’in ısrarla genel gündem değerlendirmek istemesi ne karşın gazeteciler sadece yerele yönelik sorular sordu.

Süleyman Girgin; “Takdir genel başkanımızındır…”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin oldukça dikkat çeken ve manidar cümleler içeren konuşmasının bir bölümü şu şekilde; “Bizler milletvekilleri olarak bulunduğumuz illerde ve ilçelerde nabzı alıyoruz ve genel merkeze en üst düzeyde, en net şekilde iletiyoruz. İttifak konusunda bizim şu ana kadar Muğla ile ilgili edindiğimiz izlenim var. Biz bölge milletvekilleri, il başkanımız ve büyükşehir belediye başkanımızla, genel merkez düzeyinde yaptığımız girişimlerde Muğla’nın ittifak dışında kalmasını talep ettik. Bu konuda karar merci genel merkez ve genel başkan. Bizim görevimiz örgütlerin nabzını Ankara’ya iletmek. Nihai karar orada çıkacak. Fakat örgütlerin hassasiyetini aldığımızda bizim Muğla olarak ittifaka ihtiyaç olmadığı yönünde bir kanaat hakim. Biz de bölge milletvekilleri olarak bunu en üst düzeyde ilettik. Hatta yapılan görüşmelerde kendi belediyelerimizin olduğu yerlerde ittifakla ilgili görüşmelerin olmayacağı şeklinde en üst düzeyde bilgi de aldık. Bu bilgiyi de rahatlıkla örgütlerimizle paylaştık. Ama daha sonraki süreçte farklı farklı gelişmeler olmaya başladı. Bu da bizim tabanımızda hassasiyet oluşturmaya başladı. Bizim amacımız Türkiye çapında AKP’yi geriletmek. Bunu yapmak için de ittifakın oluşması da bir gerçek. Ama bunu yaparken de kendi örgütlerimizin hassasiyetini en üst düzeyde dikkate alınması gerçeğini de kenara itemeyiz. Takdir genel başkanımızındır…” dedi.
CHP Milletvekilinden İlginç Önseçim Yorumu…
CHP Milas’ta meclis üyelikleri için eğilim yoklamasının neden sadece Milas’ta yapıldığını sorduğumuz CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’ın söyledikleri de oldukça dikkat çekiciydi; Özcan “Milas meclis üyelikleri için eğilim yoklaması talep etti. Bu seçimi de kendi gerçekleştirdi. Genel merkezden herhangi bir gözlemci de gelmedi. Sanıyorum Milas genel merkezden ‘yapabilirsiniz’ şeklinde bir izin almış olabilir. İzin alınca da eğilim yoklamasını yapıldı…” dedi.
CHP Muğla Milletvekili de Yuvarlak Sözlerle Bodrum’a Balans Yapmaya Çalıştı…
Örgütün istek ve taleplerini genel merkeze iletmeye çalıştıklarını da ifade eden Özcan, “Bodrum’un kendi adayıyla seçime girmesi talebini ilettik. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın. Yani birbirimize bir şeyleri kanıtlayacak durumda değiliz. Yazdığımız yazıları getiririz. Bunda çekincemiz yok. Madem yerel, yerel olarak da dinamikleri çalıştırmak lazım. Biz kendi adımıza görüşlerimizi sunabiliyoruz. Çünkü bunun sorumluları, görevlileri genel merkezimizin belirlediği genel başkan yardımcıları ve genel başkanımız. Biz sadece sizlerin temsilciliğini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Suat Özcan ön seçim konusunda “Bu kararı almak o kadar basit değil. Kimi kontenjan bekliyor. Kimi bir yerlere girmek istiyor. Tüm bunları düşündüğümüzde eğilim yoklamasının da kendine göre handikapları var. Süreç devam ediyor. Adayımız belirlensin, ondan sonra talep edilir. Yapılır. Yani bir haftalık bir çalışmayı gerektirir bu…” dedi.
Başkan Halil Karahan Önseçim Konusunda Israrını Sürdürdü…
Bodrum’da meclis üyelerinin belirlenmesi sürecinde ilçe yönetiminin genel merkeze temayül yoklaması yapılması talebi olup olmadığını sorulan İlçe Başkanı Halil Karahan, “Milas’ta temayül yoklaması yapıldı, çünkü belediye başkan adayı 1 ay önce belirlendi. Bir aydır sahada. Bu süreç şöyle işler; Bodrum Belediye Başkan Adayımız belli olacak, devamında meclis üyeleri belirlenecek. Ortada Belediye Başkanı Adayı yokken meclisini belli eden bir yer var mıdır? Biz meclis üyelerini belirlerken örgütümüzle birlikte yapacağız. Hiçbir mahallenin temsilcilerinin dışarıda kalmamaları lazım. Milas, bütüncül sandık koydu ama Bodrum’da daha farklı bir sistem uygulamak gerekiyor…” dedi.

Toplantı boyunca Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylarının sessiz ve sıkıntılı bir şekilde vekilleri dinledikleri gözlenirken, toplantı basına kapalı olarak devam etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.