Bodrum Gündem

Mehmet Nil Hıdır “En Büyük Projemiz Barış ve Kardeşlik Projesi…”

Mehmet Nil Hıdır “En Büyük Projemiz Barış ve Kardeşlik Projesi…”

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Adaylığı kesinleşen Mehmet Nil Hıdır’ın ilk durağı Bodrum oldu. İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıda gazeteciler ile bir sohbet toplantısı düzenleyen Mehmet Nil Hıdır “En büyük projemiz barış ve kardeşlik projesi…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığında Cumhur ittifakı ile iddiasını daha da artıran ve diğer yandan da Milas gibi Muğla’nın bazı ilçelerinde gösterdiği dikkat çeken adayları ile 31 Mart Yerel Seçimleri için çalışmaya başlayan AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını yüksek katılımlı bir tanıtım toplantısı ile kamuoyuna duyurmuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Mehmet Nil Hıdır’ın ilk durağı, Muğla’nın en çok seçmen sayısına sahip ilçesi olan Bodrum oldu. Ak Parti Bodrum İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısına AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nil Hıdır, AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Tahir Ateş ve çok sayıda partili katıldı.

İlk Ziyaret Bodrum’a…

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen gazetecilere teşekkür ederek; “Dün salona sığmayan büyük bir teveccüh ve kalabalıkla hem büyükşehir belediye başkan adayımız hem de ilçe belediye adaylarımız açıklandı. Dün resmi açıklama yapılmış oldu. Bu resmiyetin ardından Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır ilk ziyaretini bize yaptı…” dedi.

Bodrum’da Değişimi Gerçekleştireceğiz…

Gazetecilere konuşan Bodrum Belediye Başkan Adayı Tahir Ateş “Bodrum’u AK Parti Belediyeciliği ile tanıştırmak ve hizmet vermek için yola çıktık…” şeklinde başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Dün aday tanıtım toplantısındaki o coşkuyu görmek benim için muhteşem bir olaydı. Düğün günü gibiydi. Partililerin gözlerindeki ışıltıyı, o coşkuyu gördükten sonra Bodrum başta olmak üzere Bodrum’daki değişimi gerçekleştirmememiz imkânsız gibi görünüyor. İnşallah Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın bize verdiği yetkiyle bu görevi başarıyla tamamlayacağız…”
Mehmet Nil Hıdır; “Cumhurbaşkanımızın Emri ile Aday Olduk…”
Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır Muğlalıların karşısına ilk defa çıkmadıklarını hatırlatarak, adaylığın direkt olarak AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri olduğunu söyledi. Hıdır “Bu doğrudan Cumhurbaşkanımızın emirleri olduğu gibi teşkilatımızın her kademesinde yapılan temayüller sonucu ortaya koyulan hüsnü kabuldü…” dedi.

Belediyeciliğin Ustası Cumhurbaşkanımızdır…

Muğlalıların karşısına ilk defa çıkmadığını özellikle vurgulayan Mehmet Nil Hıdır “2007-2009 yılları arasında yaptıklarımız bizim referansımızdır…” dedi. Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Adayı Mehmet Nil Hıdır 2004-2009 yılları arasında Muğlalıların AK Parti’ye yüzde 51’lik oy verdiğini hatırlatarak 31 Mart seçimlerinde de bu oy oranının referans olduğunu kaydetti.

Hıdır konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Biz Muğlamızın yeterli yatırımı alamadığı kanaatindeyiz. Onun için önümüzdeki seçimlerde biz geçmişten gelen bu referansımızla, Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da 1994-1997 yılları arasında yapmış olduğu Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile inşallah Muğla’da da tarih yazmaya geliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız yerel yönetimlerde sadece bizim değil, bütün Dünyanın üstadıdır, ustasıdır…”
Abartılı Projeler İle Seçmen Karşısına Çıkılmayacak…
Mehmet Nil Hıdır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Abartılı projeler ile seçmen karşısına çıkmayın…” şeklindeki uyarısı ve talimatını da göze alarak “Ancak biz bu zaman zarfında gerek sivil toplum örgütleri, gerek vatandaşımızın her kesimiyle birebir temas etmek suretiyle o bölgenin yöresel ihtiyaçlarını şikayetlerini dinleyip projelerimizi bunun üzerine oturtma kararlılığındayız. Afaki projeler yapmak hiçbir siyasi partinin harcı değildir, başarıya da götürmez. Milletimiz neyi istiyorsa biz konuda emanetini almak ve oylarını istemek durumundayız. Bodrum’la ilgili çok önemli projelerimiz olacak. Bunları değerli kardeşim, meslektaşım Tahir Bey ile birlikte masaya yatıracağız. Bizim proje ekibimiz şu anda çalışmalara başladı. Bodrum’un tüm sorunlarını bu zaman zarfı içinde tespit edip Bodrumluların karşısına çıkacağız…” dedi.
En büyük projemiz barış ve kardeşlik projesi…
Mehmet Nil Hıdır’a “Muğla ve Bodrumluları heyecanlandıracak bir projenizi açıklayabilir misiniz? Örneğin bir Bodrumlu olarak bana Bodrum çöp Sorunu ile ilgili ne söyleyebilirsiniz?” şeklindeki sorumuza Mehmet Nil Hıdır söyle yanıt verdi; “En büyük projemiz barış ve kardeşlik projesi. Bizim en büyük projemiz bu. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı yasalarımız çerçevesinde kurulmuş siyasi partileri ve oluşumlarımızdır. Biz buraya savaş yapmaya gelmiyoruz. Belediye hizmetlerinde bugüne kadar konulmuş taşın üstüne bir taş daha koymak istiyoruz…”

Mehmet Nil Hıdır sözlerini “Biz göreve gelince bizden önceki idarenin işe aldığı personeli işten çıkarma gibi bir şey olmayacak. Orada çalışan her kardeşimiz Muğlamızın bir insanıdır. Bir aile ferdidir, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Alındığı işte devam etmesi en büyük hakkıdır. Biz de bu hakkına saygı duyuyoruz…” şeklinde tamamladı.

Ak Parti İlçe Yönetimi, Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Adayı Mehmet Nil Hıdır ve Bodrum Belediye Başkan Adayı Tahir Ateş Yerel Seçim konusunda kendi içlerinde istişare yapmak üzere basına kapalı olarak toplantıya devam ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.