Bodrum Gündem

Aklıma Takılan “Deli Deli” Sorular…

Birileri Bodrumlularla kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor…

Son bir ayda, hele hele son on gün içinde Bodrum’da yaşananlar, dünya siyaset literatürüne girmeyi hak ediyor. Sanıyorum siyaset bilimi bu kadar zulmü hiçbir zaman görmemiştir. İki partinin de tabanının adeta başı dönüyor ve midesi bulanıyor.

CHP’de tabanın contası yandı, motoru da yanmak üzere…

CHP Muğla Milletvekilleri güya Bodrum’a balans ayarı yaparak, son dönemde burnundan soluyan partililerin hararetini düşürmeye gelmişlerdi, bırakın düşürmeyi harareti iyice yükselttiler.

Sadece CHP değil, İYİ Parti cephesi de aynı sıkıntıyı yaşıyor…

İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı ve İYİ Parti Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Tosun en başından beri Muğla’da bir ittifaka gerek olmadığını, böyle bir taleplerinin de bulunmadığını deklare ettiler. Mehmet Tosun ve İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı da son günlerde yaşanan belirsizlikten sıkılmış durumdalar.

Gölge etmeyin, başka ihsan istemez…

Bu güne kadar Bodrum’un ittifak dışı olduğunu ve her iki parti de kendi adayları ile seçime girecek şeklinde bir açıklama yapılmış olsaydı, her iki partinin yöneticilerinden üyelerine ve seçmenlerine kadar herkes rahat bir nefes alacak ve yarış çoktan başlayacaktı.

Lakin olmadı, oldurmadılar. Gölge ettiler ve çarşafa dolandılar…

Genel Merkezler zamanlama ve taktik hatası yaptı…

CHP Genel Merkezi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına Osman Gürün’ün atandığı 6 Aralık’ta Milas ve Menteşe’yi de atamıştı. Aynı gün Bodrum Belediye Başkan adaylığına da sekiz aday adayından birini veya mevcut belediye başkanı Mehmet Kocadon’u atamış olsaydı, şimdiye kadar yol alınmış olacaktı.

Herkes de yerini yurdunu bilecekti.

CHP’nin hataları İYİ Partiyi de gerdi…

İYİ Parti cephesinde de rahatlama olacaktı. Başkan Nevzat Kanber anketlere göre Mehmet Tosun’un önde olduğunu söylemiyor mu?

Yani İYİ parti Cephesi açısından da sorun yoktu.

Durup dururken sorun yaratıldı.

Her iki partinin de tabanı gerim gerim gerildi.

*******************

Şimdi bazı Ulusal kanallarda çıkan haberlere göre; Mehmet Tosun’un CHP’ye üye yapılacağı ve Bodrum Belediye Başkan adayı olduğu kesinleşmiş.

Eğer böyle bir durum var ise deli deli sorular aklıma takılıyor;

1-Mehmet Tosun başından beri ben her şartta İYİ Partinin adayıyım diyerek yola çıkmadı mı?

Evet çıktı.

2-İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı basın önünde net olarak biz ittifak istemiyoruz, ama genel merkezlerin vereceği her türlü karara da saygılıyız dedi mi?

Evet dedi.

3-Mehmet Tosun’un CHP’den aday olmaya ihtiyacı var mı?

Hayır yok.

Çünkü İYİ Partililerin iddialarına göre anketlerde Mehmet Tosun açık ara önde. (Karşı çıkanlar, inanmayanlar olabilir. Doğrudur yanlıştır bilemem, ben İYİ Partililerin söylediklerini tekrar ediyorum.)

Aklıma takılan daha da deli sorular…

1-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sekiz aday adayı ile makamında yaptıkları görüşmede onlara; “İçinizden bazıları kırılacak, gücenecek ama biz Muğla’da mevcut belediye başkanlarımız ile devam etmeyi düşünüyoruz…” demiş mi?

Evet demiş.

2-Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun böyle bir cümle sarf ettiğini söylediğini sekiz aday adayı da onaylıyor mu?

Evet onaylıyorlar.

3-Genel Başkanın bu sözleri “Mehmet Kocadon’u Bodrum Belediye Başkanı olarak atayacağız…” anlamına mı geliyor?

Evet.

4-CHP üyeleri aynen böyle anladı. Lakin aday adayları bunu başka algıladı neden? Başka ne gibi bir anlamı olabilir ki?

5-Bu sekiz aday adayı bu görüşme sırasında ve Genel Başkan Yardımcılarına çeşitli zamanlarda “Mehmet Kocadon’un atanması durumunda Mehmet Tosun kazanır. Bodrum’u kaybederiz…” demişler mi?

Bildiğimiz duyduğumuz kadarı ile evet, aynen böyle demişler. (Bazı aday adayları söylememiş olabilir)

6-Böyle bir söylemle aslında bu gün gelinen noktaya yani Mehmet Tosun’un CHP’den aday gösterilmesi olasılığını artırmış olmadılar mı?

Yorum yok.

7-Bu süreçte özellikle Osman Gürün’ün atamasının yapıldığı günlerden itibaren Bodrum kamuoyunda Mehmet Kocadon ile ilgili olarak, Ak Parti başta olmak üzere MHP’den aday olacak diye konuşuldu ve konuşturuldu mu?

Evet kamuoyunda önce MHP’den aday olacağı söylendi.

8-Mehmet Kocadon bu süreçte MHP veya AK Partililer bir anlaşma yaptı mı? Onların adayları belli olduğuna ve aday tanıtımları yapıldığına göre demek ki Kocadon MHP veya AK Partiden aday olmak için bir girişimde bulunmadı.

9-Bodrum Belediye Başkan aday adayları kendi aralarında bir uzlaşma sağlayarak, aday sayılarını bir kişiye hadi bilemediniz ikiye düşürebildiler mi? Ya da düşürmeyi düşündüler mi? Kısaca birlik olabildiler mi?

Hayır bizler böyle bir şey görmedik, duymadık.

Daha daha deli sorular;

1-Mehmet Kocadon 6 Aralık’tan bu yana neden sessiz kaldı?

2-Mehmet Kocadon bu süreçte MHP, AK Parti’den neden Muğla Büyükşehir adayı olmadı? Hatta herkesin beklediği Demokrat Partiden neden aday olmadı?

3-Mehmet Kocadon Büyükşehir adaylığı olmayınca, Bodrum Belediye Başkanlığına fit mi oldu?

4-Mehmet Kocadon Bodrum’dan da aday olamaz ise Demokrat Parti veya DSP’den Muğla Büyükşehir adayı olur mu?

5-Kocadon Büyükşehir adayı olur ise Bodrum’dan kim Demokrat Parti ya da DSP adayı olur?

6-Kocadon Demokrat Parti ya da DSP’den Muğla Büyükşehir adayı olur ise kazanamasa bile kaybettirir mi?

En fena ve en deli sorular;

1-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin sekiz aday adayına yalan mı söyledi? Kandırdı mı?

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Kocadon’un Muğla Büyükşehir adayı olmaması için oyalıyor mu? Onu da mı kandırmaya çalışıyor?

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sekiz adayın Kocadon ile ilgili olumsuz söylemlerini dikkate alarak, “Kocadon kazanamıyorsa eğer, bu sekiz aday zaten kazanamaz…” diye düşünerek, İYİ partili Mehmet Tosun’un CHP rozetini takarak Bodrum’da risksiz ve kesin bir galibiyet mi düşünüyor?

4-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nu “Eğer Mehmet Tosun’u Bodrum’dan aday göstermezsen, bizde büyükşehirde CHP’ye destek vermeyiz…” şeklinde tehdit mi etti?

5-İYİ Parti tabanı Muğla Büyükşehir için CHP’li Osman Gürün’e oy verir mi?

6-Osman Gürün, Mehmet Kocadon yerine Mehmet Tosun’u mu tercih eder?

En pis deli soru;

1-Mehmet Tosun asla ve kata CHP’den aday olamaz diye konuşan CHP Milletvekilleri, İl Başkanı, İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, sekiz aday adayı, Meclis üyeliği için aday adayı olanlar, Mahalle Temsilcileri ve CHP’li üyeler 31 Mart Yerel Seçimlerinde Mehmet Tosun’un arkasında çalışırlar mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na göre tıpış tıpış çalışırlar…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. 31 Mart ülkemiz için hayırlara vesile olsun. Hakeden, seçildiği kente hizmet edecek kültürlü, kapasiteli, insansever, doğasever, hayvansever karekteri düzgün, kapısı herkese açık, yüzü güleç, yapıcı karekterde insanlar kazansın. Memleket olarak buna ihtiyacımız var.
    Bodruma sevgiler.

    Bülent ECEVİT’in
    Özel Kalem Müdürü,
    Diplomat, Fotograf sanatçısı