Bodrum Gündem

CHP BODRUM İLÇE YÖNETİMİ’NDE DEPREM

CHP BODRUM İLÇE YÖNETİMİ’NDE DEPREM

Son günlerde TV ana haber bültenlerine taşınan İyi Parti’li Mehmet TOSUN’un CHP’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı olacağı iddiaları Bodrum CHP İlçe Örgütü’nde infial yarattı.

Televizyon ana haber bültenlerinde İyi Parti ve CHP heyetleri arasında yapılan ittifak görüşmeleri sonunda Bodrum’un İyi Parti’ye bırakıldığı, İyi Parti’li Mehmet Tosun’un CHP’ye geçerek seçime gireceği bildirilmişti.
MHP’den Konacık Belediye Başkanlığı yapmış olan Mehmet TOSUN’un CHP’ye geçme iddialarına CHP Bodrum ilçe yönetimi sert tepki verip bunun kabul edilemez olduğunu duyurmuştu.

CHP Genel Merkezi’nden söz konusu iddialara ilişkin bir yalanlama ya da açıklama gelmemesi üzeri CHP İlçe Yönetimi, 23 Ocak Çarşamba günü Bodrum Belediye Başkan Aday Adayları, İl ve İlçe Kongre Delegeleri, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayları, Mahalle Temsilcileri ve çok sayıda partili ile bir toplantı yaparak, iddiaların gerçekleşmesi durumunda toplu olarak istifa etme kararı aldı.

Toplantı sonrası genel merkeze iletilen metin ise şöyle;

“Sayın Genel Başkanımız,
Sayın Genel Başkan Yardımcılarımız ve Parti Meclisi Üyelerimiz,

Ulusal basında yer alan haberlere göre; başka bir partinin adayının partimize üye yapılarak Bodrum Belediye Başkan adayı olarak gösterileceği bilgisi Bodrum örgütümüzde olağanüstü infial yaratmıştır.

Tabanımız bu dayatmayı kesinlikle kabul etmemektedir ve ısrarı halinde halinde partimiz büyük bir yara alacaktır. Her iki partinin de kendi adaylarını çıkarmasında hiçbir sakınca yoktur.

Seçme ve seçilme hakkımızı teslim etmiyoruz. Aksi halde tüm parti örgütümüz görevlerinden istifa edecektir.

Yaşasın Hak, Hukuk, Adalet…!
Yaşasın Demokrasi…!

Bu gündemle, 23 Ocak 2019 Çarşamba günü 12:00’de CHP Bodrum İlçe Merkezimiz’de toplanan CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, yedek üyeler, Bodrum Belediye Başkanı Aday Adaylarımız, İl ve İlçe Kongre Delegelerimiz, Bodrum Belediyesi Meclis Üyelerimiz, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adaylarımız, Mahalle Temsilcilerimiz ve çok sayıda parti üyemizin katılımıyla aşağıdaki kararlar oy birliği ile alınmıştır.

1- Bodrum Belediye Başkan Adayımızın başka bir partiden transfer edilme dayatmasını kesinlikle istemiyoruz.

2- Bodrum Belediye Başkan Adayımızın, ivedilikle partimizin adayları arasından ön seçim ve / veya temayül yoklamasıyla tespit edilmesini istiyoruz.

3- Her iki partinin adaylarının ayrı ayrı yarışmasında hiçbir sakınca yoktur.

4- Seçme ve seçilme haklarımızı teslim etmeyeceğiz.

5- Parti örgütümüzün ferasetine ve kararlılığına güvenilmesini istiyoruz.

6- Hak, hukuk, adalet ve demokrasinin işlemesini istiyoruz.

7- Aksi gerçekleşmesi halinde tüm Parti Örgütümüz görevlerinden feragat edeceklerdir.

Partimizin zarar görmemesi, partimize sevdalı üye ve seçmenimizin savrulmaması ve gereği için bilgilerinize sunarız.”

Yorumlar

  1. adil dedi ki:

    Sizler CHP yi kullanıp kendinizi kibiriniz ile insanları aşağılarken anlamadınız anlamayacaksınız bakın aslın da TOSUN hepinizdende fazla CHP li
    Ne yaptınız bunca zaman BODRUM ne halde sanırım korkunuz işsiz kalmakta mesleksiz mesnetsizsiniz çünkü annelerinin parasıyla övünenler
    CHP zamparalık ve içki masalarının mezesi yapanlarsınız bakın cok acık farkla yenileceksiniz artık bitti tehditleriniz de değersiz ister Akp ye ister Dsp ye gidin bittinizz barı Chp yi harcamayın
    Bu kadar narsist bir insanın yarattığı ve yaratabileceği tehlikelerin farkında olmak lazım Aziz partim hala tehditleri altında ne yazık ki belediye baskan adayımızı acıklayamıyor simdide sayın kocadon dsp ve akp ile pazarlık ediyor sayın baskanı tehdit ediyor CHP yi Chp aday adaylarını kendi belediye baskan aday adaylarını satmış bir adam onurdan yoksun zavallı bangır bangır ben Bodrum dan aday olmam diye naralar ata ata sov yaptı Simdi ise gidip tum belediyeyi borca sokmaya olmacak yerlere kaldırım asfalt yapmaya calisiyor millet alt yapi diyor o seçilemeyeceğinden emin bodrum gida a.s yi sendikalastiriyor herseyi devşiriyor Kocadon herkesi satar acıkca gercek sudur kocadon bodrum da artık yok kabul ediliyor biz partimiz ile yolumuza devam edelim BU ADAM CHP li bile değil resmi bayramlarda Atamıza saygıda bile bulunmaz

  2. seyhan erdoğan dedi ki:

    Türkiye halkı CHP den,SHP yi yuttuğu günden bu güne kadar toplumsal mücadeleye önderlik etmesini beyhude yere bekledi.SHP 1989 yerel seçimlerinde 4.402.173 seçmenin oyunu almış ve %32,76 oranla 652 ,ANAP 3.190.396 oy ve %23,74 oranla 570, Süleyman Demirel in başındaki DYP 3.155.694 oy %23,48 oranla 550 Belediye’nin yönetimine gelmişti.
    İstanbul Belediyesi İSKİ’nin başındaki Ergun Göknel’in ufak çaplı yolsuzluğu oldukça planlı bir şekilde kamuoyu oluşturmada kullanılmış, kısa süre içinde SHP yıpratılmıştı.
    Deniz Baykal kliği ile birlikte bir türlü SHP nin başına geçemeyeceği anlaşılınca yeni oyun sahneye konmuş, CHP açılmış ve anahtarı kendisine verilmişti. Bülent Arınç’ın teyze oğlu olduğu söylenen zat ilk seçimde CHP yi seçim barajı altında bırakmış sonrada partinin başından ayrılmıştı.
    Ancak B.Ecevit’in partisi DSP+ANAP+MHP nin ortak hükümeti MHP tarafından bozulmuş, yapılan seçimde CHP,AKP ile birlikte meclise girmişti.CHP nin ilk icraatı ise sonradan ” REİS” ünvanı verilen günümüzde “BAŞKAN” olarak bahsedilen R.T.Erdoğan’ın önünü açmak olmuştu. Türkiye halkı CHP den toplumsal muhalefete öncülük yapmasını, Cumhuriyetin temel ilkelerini korumasını, beklerken partİnin başındaki zat sevgilisi olduğu söylenen ve milletvekili listesine ismini yazdığı kadınla olan yatak ilişkileri ortaya çıkmıştı. Partinin başından ayrılmak zorunda kalınca yerine iktidarın işlerini kolaylaştırmak gibi işlerle uğraşan zatla aynı yolda yürüyen bir başka zat partinin başına gelmişti.
    Milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması ile işe başlayan yeni başkan, kendi partisinden CB adayı gösterecek yerde seçimi kaybettikten sonra MHP den milletvekili seçilen “Ekmek için” sloganlı Ekmeleddin’i CB adayı gösterdi, YSK mühürsüz oyları geçerli saydı, ciddi bir itirazda olmadı. Ankara yerel seçimlerinde 550 sandık sonucu gelmemişken Melih kazandı, oldu. Son CB seçiminde “ben hiç bir şekilde parti başkanlığına aday olmam ” diyen ve bu sözü kurumadan ” sen kalk ben oturayım, elli bin avukatla YSK önündeyim” diyen ve fakat “adam kazandı” demekten başka bir beceri gösteremeyen adaya “gel bakalım muarem” dedi.
    Kısaca CHP son yeni açılışından bu yana toplumu uykuya yatırmak,uyutmak,uyuşturmak işlerinde yancılıktan başka bir şey yapmadı. Cumhuriyeti kuran parti bu parti değil, O’nu kuranlar yeni CHP yi ve açılıştan bu güne kadar yapılanları görseydi ” Hadi canım sen de” diyenlerdi. Cumhuriyet tabutuna son çivi nasıl çakılıyor, ara nasıl bitecek diye bekleyenleri ayırt etmek gerek.
    CHP, üyeleri içinden memleketi yönetecek kadrolara sahip olmadığını itiraf etmektedir. Yaşı kemale ermiş, hasta olduğu gizlenmeyen kişiyi başka o işi yapacak sağlıklı bir kişi yokmuş gibi listeye koyup, MV olmasını sağlaması da bunu gösterir. Bu CHP, seçimle gelinecek yerlere karşı mahallenin çocuklarını hem de tepeden aday göstermesinin başka ne anlamı var?

  3. sencer kaygusuzer dedi ki:

    BODRUM ilçe teşkilatı artık yok hükmündedir.Bu parti KOCADON ve yandaşlarının tarafından tehdit edilemez.

  4. Taşkın Atılgan dedi ki:

    “Seç beni seçeyim seni” delege ağalığı düzenine yaslanarak sosyal demokrat ve SOL tabanından tamamen kopan CHP merkez yönetimi, şimdi de, sosyal demokrasi ideolojisiyle, uzun yıllardır ilgisi kalmamış kendi parti teşkilatından da ümidi keserek, son çare olarak, sağa kayarak, sağ taraftan medet umuyor.

    Yolsuzluk, rant, yalan ve talan batağında, 500 milyar dolar dış borç biriktirip ülkeyi iflas ettiren, ülkede satacak fazla bir şeyler bırakmayan AKP iktidarına karşı sol seçenekler üretemeyen, tamamen etkisiz kalan, beceriksiz ve yeteneksiz CHP yönetimi de, çoktan iflas etmiştir ve hile ve hurda ile, ayak oyunları ile parti içi iktidarını sürdürmeye çalışmaktadır.

    Bunun çalışmayacağı da kesindir!
    Düşünebiliyor musunuz, son günlerde AKP’nin ve Türkiye’nin TEK ADAM’I, Büyük Reis, yaptığı konuşmalarda, milleti inim inim inleten pahalılığı marketlere yükleyebilmekte ve adeta, çözümün üretici ve tüketici kooperatifleşmesinde olduğunu ima etmekte, yıllardır sürdürdüğü tarım ve hayvancılık politikalarının köylüyü ve çiftçiyi ve üretimi nasıl yok ettiğini unutturmaya, göz boyamaya çalışmaktadır.

    İşsizliğin, yoksulluğun, hırsızlığın, adam kayırmanın, liyakatsiz atamaların çığ gibi büyüdüğü ve içinden çıkılmaz ekonomik ve sosyal krizler bataklığına gömüldüğü bir dönemde, CHP, özellikle yerel yönetimlerde, sosyal demokrat dayanışma, köylerde ve şehirlerde örgütlenme ve toplumcu siyasetlerle çözümler ortaya koyarak ve uygulayarak örnek olmaktan çok uzaktır.

    CHP yönetimi, sol olmayan tüm ucuz yolları denemiştir ve maalesef sol olmayı becerebilecek tüm birikimlerden ve dinamizmden yoksundur. Ayrıca da, sol potansiyeli olan kadroları da, ayak ve delege oyunlarıyla partiden uzaklaştırmıştır. İSTİFA edip yeni oluşumlara da şans tanımadığından, şimdi kendi kendini yeyip bitirme ve dağıtma aşamasına ulaşmıştır.
    Etkili olmaması için her şeyi denedikleri parti tabanı ise, partiye rağmen, sapsağlam ayaktadır ve katılımcı ve demokratik ön seçimlerde görevini yerine getirmeyi sabırsızlıkla beklemektedir.

    Şu da ortaya çıkmıştır: DEMOKRASİ tabanın sesine, tüm parti üyelerinin katılımı ile, ön-seçimlerle, kulak vererek başlar; DELEGE AĞALARINA yaslanarak, sonunda, tabanı da partiyi de kaybedersin! CHP merkez oligarşisi ile yerel oligarşi beraberliği, HALKSIZ (TABANI DİNLEMEYEN) idare ediyordu, şimdi yerel oligarşi de bir tarafa itiliyor ve orta-sağ seçmene açılmaya çalışıyor.
    Bu da çalışmayacaktır ve CHP’nin bugünkü yönetimi, tabansız bir şekilde havada kalıp çökecek ve dağılacaktır.

    Toplumun; köylünün, emekçinin, emeklinin ve dar gelirli tüm vatandaşların, SOLUN GERÇEK TABANININ, gerçek ihtiyaçlarına cevap veren somut ve şimdiden uygulamaya konmaya hazır toplumcu projeleriyle, bu tabanın seçtiği bir sol parti yerini alıp iktidar seçeneği olacaktır.